..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




12 Kasým 2017
Köpeðin Adý Badi - 58  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ormandan çýkýp sahile doðru yürüdüm. Az ilerimde iki köpek vardý: biri erkek biri diþi. Diþi olaný tanýdým, beni köpek dövüþçülerine satan namert, soysuz, rezil kancýk! Ýntikamýmý alacaktým, aniden ataða geçtim, hata ettim; çünkü hemen fark etti.


:HGF:


Aradan bir aydan fazla belki de iki ay zaman geçti, seri katil neredeyse unutuldu. Doðrusu, yeni cinayet haberlerleri duyulmayýnca kimse de eski haberleri eþelemek istemiyordu. Güvenlik güçleri de rahatlamýþtý, çünkü günlerce teyakkuz durumunda beklemiþler, adli týp ile karakollar arasýnda mekik dokumuþlardý. Defalarca toplantý yapýlmýþ, ihtimaller deðerlendirilmiþ fakat bir sonuca ulaþýlamamýþtý.

Kenan Baba'nýn telefonla konuþtuðu kiþi ya Tüccar'dý ya da Hoca. Sözlerinden anlamýþtým:

-Adam bir aylýðýna gidiyorum, dedi. Ýki ay sonra döndü. Tabii sevindim geç de olsa döndüðüne. Kutlayalým... Ýyi düþünmüþsün, ona bir hoþ geldin partisi hazýrlayalým. Nerede mi? Tabii burada, nerede olacak? Sizin evlerde olmaz, boþuna ýsrar etme! Ben kararýmý verdim, toplantý burada olacak, sen onlara duyur. Cumartesi gecesi uygun mu? Gece dedim diye karanlýða kalmayýn, daha erken gelin. Sana da... Hoþça kal.

Dönenin kim olduðu belli. O zalimin buraya geleceðini öðrenmek moralimi bozdu. Cumartesi dendiðine göre daha üç gün var demektir. Canýmýn sýkýntýsýný gidermek için dýþarýya çýktým, ormanýn içine girdim. Kuþ seslerini dinleye dinleye yavaþ adýmlarla dolaþtým. Biraz sonra þahit olduðum bir görüntü durmama yol açtý: Yeþil çimenler üzerinde bir çift seviþiyordu. Bazen erkek bazen de kadýn üstteydi. Ne olduðunu anlamadýðým sesler de çýkarýyorlardý. Önce beni fark etmediler, sonra ilk önce kadýn gördü, erkeðe iþaret etti. O da:

-Hoþtt, hoþtt defol git! Sen de mi röntgenci oldun? Seni utanmaz seni... Deyip yerinden kalkmaya niyetlenince oradan kaçtým. “Utanmaz” sözcüðüne kafayý taktým: Ben gözetlediðim için utanmaz oluyordum, yaptýðým ayýptý; ya onlarýn ki?

Ormandan çýkýp sahile doðru yürüdüm. Az ilerimde iki köpek vardý: biri erkek biri diþi. Diþi olaný tanýdým, beni köpek dövüþçülerine satan namert, soysuz, rezil kancýk! Ýntikamýmý alacaktým, aniden ataða geçtim, hata ettim; çünkü hemen fark etti. Oysa sessizce yaklaþmam gerekirdi. Beni görünce þaþýrdý, belki de benim çoktan öldürüldüðümü sanýyordu, þaþkýnlýðý o yüzdendir. Kaçmaya baþladý, peþinden çok koþtum, yakalayamadým, rüzgâr gibiydi... Ama bir gün... Evet, bir gün onu mutlaka elime geçireceðim ve çektiðim acýlarýn hesabýný soracaðým!

Cumartesi çabuk geldi. Terasta kadehler tokuþturulmaya baþlandý, herkes neþeliydi, kahkahalar birbiri ardýna atýlýyordu. Doktor'un:

-Seri katilden ne haber? Diye sormasý neþeli ortamý sonlandýrdý. Kenan Baba:

-Uzun süredir hiç haber yok. Belki alýp baþýný buralardan gitmiþtir. Gittiyse herkes rahatlar, ya tekrar dönerse ne olur? Orasýný düþünmek bile istemem. Birçok insanýn canýný yanmasý ne kadar kötü bir þey.

-Zannetmem. Bunlar alýþýk olduklarý muhitleri kolay kolay terk etmezler. Çünkü oralarý her açýdan avuçlarýnýn içi gibi bilirken, neden yabancý bir yere gitsinler? Giderlerse zaten sonlarýný da hazýrlamýþ olurlar. Dönerse de bu bir facia gibi algýlanmamalý; hayat bu. Hayatýn içinde yaþamak nasýl varsa acý olaylar ve ölüm de öyle var.

-Uzun süre ses çýkmayýnca ilk aklýma gelen ihtimal bu olmuþtu. Bu konuda ben senin kadar toleranslý deðilim; insanlarýn sebepsiz yere hayatlarýnýn sonlandýrýlmasýna hiç tahammülüm yok.

-Burada sýkýþmýþ olduðu için ortalýkta görünmeyerek kendini unutturmak istiyor olabilir. Yakýnda haberini duyarýz, verdiði ara biraz fazla bile olmuþ.

-Umarým sen yanýlýrsýn da baþka insanlarýn da caný yanmaz Doktor .

(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.