..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamak ne güzel şey be kardeşim. -Nâzım Hikmet
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Ahmet Zeytinci




22 Mayıs 2021
Yol Geçen Hanında Neden Kimse Konaklamıyor  
Ahmet Zeytinci
Gelelim zamanımızın Yol geçen Hanlarına... Bu kimi zaman ailenin beraber kullanılan evidir, evin delikanlısı için. Delikanlı babadan fırça üstüne fırça yer ve de parlar. Hatta çok uzaktan bakanlar bile delikanlının parladığını anlayabilirler... Kimi zamanda gurbette bir öğrenci evidir Yol geçen hanı, dışarı da takılmayı seven arkadaşları için.


:EID:
Han bu, konaklama yeri en başta tabi ki yalnız, han var han var, handan hana da fark var. Eski zaman konaklama yerlerinden olsa da han, tarihi filmlerde de görmüşsünüzdür çoğu kere... Hancının, karısı ve bir de kızı olur genellikle... Hancıların pek oğlu yoktur. Niye yoktur? Bu kahpe Bizanslılar illa ki hancıların kızlarına sulanacaklardır şarap içerken, sonra da yürekli bir Türk'den ya Tarkan'dan ya da Karaoğlan'dan ağızlarının payını ağır biçimde alacaklardır... Bu Bizanslılar yıkanmadıkları için çok kaşınmaktadırlar, birileri de kaşıyacaktır onları haliyle, bu da o zaman ki Türklere düşmektedir.







Gelelim zamanımızın Yol geçen Hanlarına... Bu kimi zaman ailenin beraber kullanılan evidir, evin delikanlısı için. Delikanlı babadan fırça üstüne fırça yer ve de parlar. Hatta çok uzaktan bakanlar bile delikanlının parladığını anlayabilirler... Kimi zamanda gurbette bir öğrenci evidir Yol geçen hanı, dışarı da takılmayı seven arkadaşları için.







Yolgeçen Hanın da kimi zaman hancı rolünü baba üstlenir, kimi zaman da anne üstlenir. Öğrenci evlerinde ise Yolgeçen Hanının hancıları, o ev de ki en kıdemli öğrencidir. Yolcular ise yol geçen hanında her zaman istediklerini bulamayabilirler. Ev ya da öğrenci evini yol geçen hanına çevirenler zamansız girip çıktıkları ev de istedikleri yiyecekleri de bulamazlar, içecekleri de... Bazen biftek yerine kuru ekmek, zeytin, şarap ya da kımız yerine de su veya milli içkimiz ayran dan içerler...







Yol geçen hanının kapısına bu devir de at yerine arabalar bağlanır haliyle... Hele de bir ev de üç dört tane araba varsa, Evi Yol geçen hanına çevirenlerin, hana ne zaman girip çıktıkları da belli olmaz. Yol geçen Hanının herkes de birer ikişer tane anahtarı vardır. Burada Han Duvarları Şiirinde merhum Faruk Nafiz Çamlıbel'in dediği gibi ''Yağız atlar kişnedi, meşin kırbaç şakladı.'' Yağız atların yerine son model arabalar eksozlarından duman salarlar atmosfere... Meşin kırbaç yerine de evi Yol geçen Hanına çeviren evlatlara babanın sözleri meşin kırbaç gibi şaklayacaktır, her ne kadar evlatların bir kulağından girip, öbür kulağından çıksa da...







Eski zamanlarda sınırlarımız Yol geçen Hanına dönmüştü... Kaçakçılar, terör örgütleri, yasa dışı işler ile uğraşanlar istedikleri zaman girip, istedikleri zaman çıkıyorlardı sınırlarımızdan. Devletimizin aldığı önlemler ile bununda önüne büyük ölçü de geçilmiştir... Dünyayı bırakıp, gerçek mekanımıza doğru yol alacağız kısa bir zaman sonra ''Dünya, taşlar, topraklar, servetimiz, onlar hancı bizler yolcuyuz her zaman.'' bunun bilincinde olmalı insanoğlu... Hepinize en derin sevgi ve saygılar...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın gülmece (mizah) kümesinde bulunan diğer yazıları...
Maraş Dondurmacıları ile Baş Etmenin İncelikleri
Bir Bardak Suda Fırtına Kopartmanın İncelikleri
Erken Boş Alma Sorunları
Vergi Yüzsüzlerini Açıklıyorum
Büyük Aşk Nasıl Yaşanır
Saman Altından Su Yürütme Teknikleri
Sıfırlar Arası Muhabbet
21. Yüzyıl Rüyaları
Bizim Ülkede Düşünürden Geçilmez
Dss ve Gss Akademik Takvime Alınır mı Acaba

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Alman Emeklileri - Türk Emeklileri
Dilinizi Eşek Arısı Sokabilir mi
Karıştırma Tekniklerinin İncelenmesi İrdelenmesi Parçapinçik Yapılması
Küresel Isırma
Gaziler Günü Kutlu Olsun
Nimet İle Şaka Olmaz
Ön Yargılarımızı Biraz Ortaya veya Arkaya Alabilseydik
Magandalara Üzücü Haberler
Onbir Ayın Sultanı Ramazanı Uğurlarken
Bir Türk Neden Emniyet Kemeri Takmaz

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Papatyaya [Şiir]
Babam Eve Her Döndüğünde [Şiir]
O Zamanda Bir Leştiniz [Şiir]
Bağışlayın Bizi [Şiir]
İlahi Adalet Bu Mutlak Gerçekleşecek [Şiir]
Gökyüzü [Şiir]
Hiç Tanımadığım Çocuklar [Şiir]
Bu Kadar mı [Şiir]
Melek Halamın Evi [Şiir]
Bak Bakalım Arkadaş [Şiir]


Ahmet Zeytinci kimdir?

1961 Ankara'da başlayıp devam eden bir hayat. İlk ortaokul, lise ve iki yıllık bir üniversite deneyimi, ticaret hayatı Ankara'da iki tane aslan gibi evlat biri dişi biri erkek aslan olmak üzere hayat mutlu bir şekilde akıp gidiyor. Biraz şiir, biraz öykü ve denemelerin sıcaklığında. . .

Etkilendiği Yazarlar:
Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Erich Fromm


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.