Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() “FAR AND AWAY” yazıyordu. Tom Cruise ve Nicole Kidman. Geleceğimin bu film olduğunu bilmeden başladım seyretmeye. Film ilerledikçe kanımda bilmediğim yıldırımlar ve gözümde çakmak çakmak ışıklar beliriyordu. En sevdiğim sahnesi Nicole Kidman’ın, saf Tom Cruise’u atının terkisine yani at arabasının arkasına tam öldürülecekken atıp gitmesiydi. Amerika macerası başladı. Toprak, toprak ve toprak! Şimdi benim öyküm başlıyor. Bir gün o saf bal böceğini at arabama attığım gibi kaçıracağım ve dünyanın en bakir topraklarında bir yaşam kuracağız. Hatta birileri beni öldürmeye kalksa bile, bıraksın öleyim. Belki onun sevgisinden ölmüşümdür. Ama benimle evlenmek isteyenin kapısına bırakmayacak beni. Adımız Saf-Che. Çocuğumuz Boğaç Fidel ve bir gün o bakir topraklarda yuvamızı kurup tarlalarda ekin biçenlerin önünde alın teri için savaşacağız!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
![]() | Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2023 | © Safiye Karaağaç, 2023
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |