..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Tayyibe Atay




13 Nisan 2003
Kesitler -6- Ekran Aþklarým (1)  
Tayyibe Atay
Bu günlerde bir kýza aþýðýmJ) Nasýl þeyse!..


:BJCB:
Þaþýrmayýn caným!..”Ýnsan bir kutunun ön yüzü olan kalýn bir cama aþýk olur mu hiç?” diye. Olur olur!..Bal gibi olur! Hele o cam ahmak kutusunun yüzü (ben demedim, duydumJ)))..), ben de birazcýk ahmak olursam, olur iþte!.Nasýl mý? Bunu öðrenmenin tek yolu var; okumaya devam etmeliniz. Sizden ricam beni baðýþlamanýz!..

Gözümü açýp bir bardak çayla karþýsýna geçmemle baþlar bu serüven...Öðleyin bir fincan kahve, akþam bir kupa dolusu sütlü neskafe içerek devam eder..Yatana kadar. Hatta yattýktan sonra bile devam eder; uyku bedenimi esir alýncaya, düþümde yeni aþklara dalýncaya kadar...Gözünüz kaldýysa yediðim içtiðimde; siz de buyurun!..Su ile çoðaltýr, size de ikram ederim birer bardak. Son zamanlarda bulduðum bir yöntem bu, nesini sorarsýnýz!..Çünkü; hiç birini ikileyecek gücüm yok, inanýn!..Buna sebep hayat pahalýlýðý deðil sadece, internet sevdam!...Bir dalýyorum, pir dalýyorum sanal sayfalara; çýk çýkabilirsen!..Özellikle de bizim sitemizden...Ne çok labirenti varmýþ meðer Ýzedebiyat’ ýn!..Romandý, þiirdi, denemeydi, eleþtiriydi..derken saatler geçiyor. Aslýnda saatlerin geçtiði umurumda deðil ;lakin, telefon parasý olmasa sesim çýkmayacak ve þu asi yaným delirmeyecek...Sahi neden masal yok!... masalllll!...J))))

Neyse, gene de olsun diyorsanýz eðer; oturun yaný baþýma; birlikte yaþayalým ekran aþklarýný; TV’ de ama!..Hazýr mýsýnýz?

Benim ilk ekran aþkým, Kývrýk Hasan’dý biliyorsunuz. Onu hiç görmedim, dokunmadým, sadece göz göze geldim TV ekranýnda. Ne tuhaf!..O, top oynarken ben gençliðime doðru gittim hep...Voleybol oynadýðým yýllarda duyduðum alkýþlarý, yorulmaz yanýmý, formama olan borcumu ödemek adýna düþüþ kalkýþlarýmý, attýðým servisleri, smaçlarý; kazanýnca duyduðum sevinci, kaybedince çok üzülmemeyi öðrendiðim o yýllarýmý hatýrladým. En önemlisi seremonilerde Ýstiklal Marþýmýzý söylerken göðsümün kabardýðýný (bitmez ki!..), yüreðimin hýzlý hýzlý atýþýnda bu ülke insaný olmanýn gurur ve mutluluðunu bir kez daha yaþadým; onunla her göz göze geliþimde... Bu dünyada ‘ben de varým’ýn mührünü yapýþtýrdým gökyüzüne....Bu ülkenin adý Hasan olmayan onlarca, binlerce gencini soktum yüreðime bu göz göze geliþlerde.Hele Kore’den, Japonya’dan iyi haberler geldikçe, tutup öptüm alýnlarýný hepsinin..Kim ne derse desin, O’na aþýk oldum!...

Fakat zaman yeniliyor aþklarý;kadmerlenen bir güle döndürüyor onu...Her keresinde ihanet doðuruyor aþk!..Baðýþlanýp baðýþlanmadýðýný düþünmeden, baþka birine aþýk oluyorsun nedense!..Oysa ne sözler veriyor, ne vaatlerde bulunuyor insan baþlarda...Hani nerde!?..Unutmuyorsun, alýþýyorsun zamanla...Alýþtýkça demodeleþiyor aþk; heyecanýný yitirip külleniyor...Özür dilerim Kývrýk Hasan! Baðýþla beni!..

Bu günlerde bir kýza aþýðýmJ) Nasýl þeyse!..O ekraný kapladýðýnda gözlerim daha çok açýlýyor, kocaman bir gülüþ gelip oturuyor yüzüme...Kaldýr, kaldýrabilirsen yerinden..Sen ’git!..’ dedikçe o baðdaþ kuruyor...Nasýl gitsin ki!..Kalýn dudaklarýný kýrmýzýya boyamýþ, saçlarýný iki yanýna kordela ile baðlamýþ, yüzüne masumane bir tavýr takarak “Ay!..Sizin gezegeninizde aþk var mýydý..aþk!...” diyen o kýzý býrakýp...Nereye gitsin ki!...Ne yani!..Bunu derken yanýlýyordu tabii.. Kendini hangi gezegenin insaný sanýyordu bu kýz!..Tek gezegen bu gezegendi iþte!.. Merkür sýcak, Plüton soðuktu...Ötekiler ise yaþanýlmaz...Anlaþýlan haberi yoktu bizim Leylalar’ dan (para basýlan deðil amaJ)..),Þirinler ’den, Aslýlar ’dan...Haberi yoktu demek Ferhatlar’ dan, Mecnunlar’ dan, Keremler’ den; Mevlana, Yunus Emre; Yesevi gibi hak aþýklarýmýzdan..Haberi yoktu eminim; Karacaoðlan, Dadaloðlu, Mahzuni, Veysel, Köroðlu , Pir Sultan gibi halk aþýklarýmýzdan...Ve benden!..J))))Olmazsa olmaz!..Ne olmuþ yani!..Tavþan da aþýktý daða ama, daðýn haberi yoktu bundan....O kýzýn da yoktu haberi þüphesiz kendisine duyduðum bu aþktan...Olsun!.. ”Ay!..Sizin gezegeninizde aþk var mýydý,aþk!...” Diyerek, bana düþündürdükleriyle, anýmsadýðým büyük aþklarla (en büyüðü çocukluk aþkýymýþJ)))...),Onlarýn kahramanlarýyla; Kleopatra’ yý,bizim güðümleri taþýyan Düriye’ yi; Gayduru Gubbah Cemile’ yi, Horozlardan Korkan Yar Osman’ý hatýrlattýðý için seviyorum ve dahasý aþýk oluyorum o kýza!..Kolay kolay unutmayacaðým da galiba.

Ama!!!!

(devam edecek)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Fazla aþk...
Gönderen: latin / istanbul
16 Nisan 2003
Sizin toprakta aþk, yeþerir mi? Sevgiler. Orkin




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aynamda Terör Var
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (3)
Kývrýk Hasan
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (2)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Havama Bak Hele
Acý Tatlý
Maldivler
Türlü Yaptým Türlü
Hýyar
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Çatýlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Nohut [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.