..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yerler > Ýnci Fügen Yýlmaz




17 Ekim 2001
Bir Þehri Tanýmak Bir Ýnsaný Tanýmak Gibidir...  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Bir þehri tanýmak bir insaný tanýmak gibidir demiþ þair. Hani, birine aþýk olursun da onu tanýmak, keþfetmek, biraz da elde etmek için nasýl çabalarsýn?.. Ýþte ben de, ayný böyle bir heyecanla keþfe çýktým.


:CJHA:
Bir þehri tanýmak bir insaný tanýmak gibidir demiþ þair. Hani, birine aþýk olursun da onu tanýmak, keþfetmek, biraz da elde etmek için nasýl çabalarsýn?.. Ýþte ben de, ayný böyle bir heyecanla keþfe çýktým.

Kýsa bir süredir yaþýyorum ben Ýzmir’de. Her günüm, yepyeni bir insaný tanýmaya çalýþýrken duyulan keyif gibi, heyecan gibi geçiyor. Sokaklarýný dolaþýyor. Dilini çözmeye, ruhunu anlamaya çalýþýyorum.

Bostanlý pazarýnda satýlan otlarýn isimlerini ezberliyorum, tatlarýný sonraya býrakarak. Gevrek, Kumru, Boyoz yiyip, Çiðdem çitliyorum.

Hiç ummadýðým bir anda, ummadýðým bir huyunu görüp þaþýrýyorum. Sabahýn ikisinde üçünde, vapura biniyorum. Ben bu þehire geldim geleli, vapur dýþýnda hiç bir araca binmez oldum... Yürüyorum...

Yürümeden tanýmak mümkün deðil. Hangi sokaðýn köþesinde ne var ? Bilemezsin, yürümezsen. Detaylarý, yüzleri, anlýk olaylarý yakalayamazsýn.

Alýþveriþe arabayla gidersen, ancak, büyük marketlerde raflarýn arasýnda dolaþýp çýkarsýn. Oysa, Karþýyaka çarþýsýna yürüyerek gider, dükkan dükkan dolaþýr, peynirin zeytinin kokusunu duya duya, tadýna baka baka alýþveriþ yaparsan neler yakalarsýn neler.

Çarþýya peynir almaya gittim. Antikalarla, siyah beyaz fotoðraflarla dolu Dantela Kafe’yi gördüm þaþýrdým.
50-60 sene öncesini yansýtan nefis bir mekan.. Sokaðýn içinde hiç beklemediðim bir anda, beklemediðim bir yerde çýktý karþýma. O kalabalýk çarþý içindeki bu rastlantý; Çok yoðun, iþlerden baþýný kaldýramayan, meþgul ve daðýnýk bir adamýn, bir an durup, bana bir gül vermesi ve romantik sözler söylemesi gibiydi.. Gülümsedim.. keyiflendim.. .

Anlayacaðýnýz ben Karþýyaka’da oturuyorum. Ýzmirli’lilere normal gelen, doðal gelen herþey benim için yeni bir heyecan. Ayný Palmiyeler gibi.
Ýzmirliler!!... Siz yolda yürürken palmiyeleri farkediyormusunuz?...

Bu, insanoðlunun en kötü huyudur biliyormusunuz? Alýþtýðý þeyleri önemsemez olur. Bu aþkta da böyledir. Yeni tanýþtýðýnýzda her sözü, her davranýþý, ilginç gelen bir insanýn, bir süre sonra, kadýnsa; Saç rengini deðiþtirdiðini, erkekse; Býyýðýný kestiðini farketmez olursunuz.

Ben öyle olmayý sevmiyorum. Ve þu an, aþk modundayým. Ben bu þehre aþýk oldum. Býrakýn, keþfin, acýnýn, tanýmaya çalýþmanýn, bazen hayal kýrýklýðý yaþayýp, bazen de mutluluktan uçmanýn tadýný çýkarayým. Býrakýn aþký doyasýya yaþayayým...

Fügen Yýlmaz
01.11.2000




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yerler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Bir Kýr Çiçeði Çaðýrdý Gittim. (Radyo Programýndan)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum
Anýlara Uçmak
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr
Ah Baþým, Vah Boðazým...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.