..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Arzu Menteþeoðlu




11 Temmuz 2003
Dön Mehmet  
Arzu Menteþeoðlu
Seni ne çok seviyormuþum, ölesiye özledim. Alýþkanlýk belki de. Hep yanýmda yakýnýmda ol istiyorum. Seslendiðim zaman yan odadan ses ver. Eviyenin yanýna diziverdiðin kirli bulaþýklar yüzünden kýzdýr gene. Her sabah düzensizce kapý arkasýna çýkardýðýn ter


:BHHD:
DÖN MEHMET


     Seni ne çok seviyormuþum, ölesiye özledim. Alýþkanlýk belki de. Hep yanýmda yakýnýmda ol istiyorum. Seslendiðim zaman yan odadan ses ver. Eviyenin yanýna diziverdiðin kirli bulaþýklar yüzünden kýzdýr gene. Her sabah düzensizce kapý arkasýna çýkardýðýn terliklerini tekmelemek gelirdi içimden. Olsun Mehmet, ben razýyým, yeterki sen dön bana.Her gün alýþýlmýþ bir törenin ayrýntýlarý gibi, terliklerini kaldýrmaya, buruþturup attýðýn pijamalarýný katlamaya razýyým. Yeter ki dön

     Her eþyada izin var. Seni öyle özledimki, iþten eve gelince bomboþ ve anlamsýz gelen evi, senin sevginin yuvayaptýðýný anladým artýk. Senin elin deðmiþtir diye koltuklara, bardaklara saygý duyar oldum. Seni öyle özledim ki her akþam televizyonun karþýsýnda oturduðun koltuða oturmayý adet edindim.

     Seni özledim Mehmet, kokunu özledim. Gittiðinden beri kim bilir kaç kere görünmeyen bir gözcüden utanaraksuçlu suçlu dolabýnýn kapaðýný açýp elbiselerini kokladým.

     Artýk sigara içmene, eþyalara sigara kokusu sindirmene de kýzmayacaðým Mehmet, özledim çünkü seni. Ben razýyým dumanýnla baþýmýn aðrýmasýna, midemin bulanmasýna. Yeter ki sen dön. Akþamlarý sen varmýþsýn da ellerini yýkayýp sofraya geliverecekmiþsin gibi iki kiþilik hazýrlýyorum sofrayý. Hep senin sevdiðin yemekleri yapýyorum. Dön Mehmet, dön. Yuvamýza dön.

     Anladým seni, kendimi de anladým. Evet kadýnýn yeri evi olmalý. Sen önemlisin benim için, biz önemliyiz. Belki... belki yakýn bir gelecekte o çok istediðinbebeðimiz de olur. O da önemli olur bizim için. Anladým Mehmet, evliliðimizin baþýndan beri anlatmaya çalýþtýðýn þeyi anladým. Toplumu yozlaþtran þeyin kadýnýn sokaða dökülmesi olduðunu anladým. Herkesin rolünü oynamasý gerektiðini, çalýþma hayatýnýn kadýnlýðýma mal olduðunuanladým. Seviyorum seni. Hiçbir akýntýya kaptýrmayacaðým caným kendimi. Ben evimde hürüm ancak. Anladým Mehmet, dön geri.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özlem
Labirent - Kayboldum! -
Gidelim Köyümüze Hüseyin!
Ölüm Güzel Þey

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölüden Mektup Var
Resme Hapsolan Adam
Melek Ýnsanlar
Gerçek Miydi? Rüya Sanmýþtým
Hayran
Sadece Bir Gazete Ýlaný
Iþýk Adam
Video Mert
Yoksa Öldüm Mü?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatýn Anlamý [Þiir]
Günlük - 9 [Roman]
Günlük - 5 [Roman]
Günlük12 [Roman]
Günlük - 7 [Roman]
Zara'nýn Dünyasý [Roman]
Günlük - 6 [Roman]
Günlük 11 [Roman]
Günlük - 8 [Roman]
Günlük - 10 [Roman]


Arzu Menteþeoðlu kimdir?

YAÞADIKLARIMDAN ÖÐRENDÝÐÝM BÝR ÞEY VAR Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý, yoðunluðuna yaþayacaksýn bir þeyi Sevgilin býtkýn kalmalý öpülmekten Sen bitkin düþmelisin koklamaktan bir çiçeði Ýnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuþa, bir çocuða Yaþamak yeryüzünde, onunla karýþmaktýr Kopmaz kökler salmaktýr oraya Kucakladýn mý sýmsýký kucaklayacaksýn arkadaþýný Kavgaya tüm kaslarýnla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandýn mý bir kez sýmsýcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taþ gibi dinleneceksin Ýnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiðine Hem de tüm benliði seslerle, ezgilerle dolarcasýna Ýnsan balýklama dalmalý içine hayatýn Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasýna Uzak ülkeler çekmeli seni, tanýmadýðýn insanlar Bütün kitaplarý okumak, bütün hayatlarý tanýmak arzusuyla yanmalýsýn Deðiþmemelisin hiç bir þeyle bir bardak su içmenin mutluluðunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaþamak özlemiyle dolmalýsýn Ve kederi de yaþamalýsýn, namusluca, bütün benliðinle Çünkü acýlar da, sevincler gibi olgunlaþtýrýr insaný Kanýn karýþmalý hayatýn büyük dolaþýmýna Dolaþmalý damarlarýnda hayatýn sonsuz taze kaný Yaþadýklarýmdan öðrendiðim bir þey var: Yaþadýn mý büyük yaþayacaksýn, ýrmaklara, göðe, bütün evrene karýþýrcasýna Çünkü ömür dediðimiz þey, hayata sunulmuþ bir armaðandýr Ve hayat, sunulmuþ bir armaðandýr insana ATAOL BEHRAMOGLU

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski,Orhan Pamuk


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arzu Menteþeoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.