..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




21 Temmuz 2003
Bir ada.. / Baþka bir ada.. /  
Yabanýl kalmýþ düþlerin içinden..

Birkan ASKAN


Yürümektense, yatýyorum kumsalý ikiye bölen suyun zehir tuzunda..Güneþ hiç böylesine yakmamýþtý tenimi.. Bu ýslaklýk alýþkanlýk sancýsý../


:BJIA:
Dalgalarý aþýp, yeryüzünün bir kýyýsýna düþüyorum../Yalnýz kalmadýðýmý, denizin yorgunluðumu fýrsat bilerek beni içine çekmeye çalýþmasýný, ve belki de artýk bir kýyýya ayak basamayacak oluþumu son kez aklýmdan geçirerek… Bir daha rol kesmeyecek olan mutluluðun geriye kalan zamanlarý hatýrýna..

Beni ben yapan bu boþluða göz kýrparak, lanet okuyorum dudaklarýndan ismimi fýsýldayan rüzgara.. /Yabanýl kalmýþ düþlerin içinden, iki yüzü ile bir baþýna kalmýþ bir hayat yapýþýyor nefesime.. Nefesim ki, gizil seviþen her diþinin, kalýn bir zincirle baðlý olduklarý hayatlarýna yakalanma korkusu..

Yürümektense, yatýyorum kumsalý ikiye bölen suyun zehir tuzunda..Güneþ hiç böylesine yakmamýþtý tenimi.. Bu ýslaklýk alýþkanlýk sancýsý../Göz kapaklarýma bulanan kum tanelerinin yüzüme döküldüðü yerde, halen yerinde olup olmadýðýný bilmediðim aklýma sorusu gelip takýlýyor.. Hiç olmazsa sorusunun ne kadar anlamsýz olduðunu hafýzama daha önceden kaydetmiþlerdi../diye düþünüyorum..

Þimdi yeni bir yaþam mý, beni kucaklamaya çalýþan..Bütün deðiþkenliðini kendinde barýndýran bir adanýn etrafýnda, kaldý ki ada olup olmadýðýný bile bilmiyorum.. Ada derken ifadelendirmeye çalýþtýðým, böyle bir durumda kendini kýyýda bulan her bedenin acil kelime baðdaþtýrýcýsý olan bir kavram..../Dört tarafýnýn suyla kaplý bir alan parçasý olduðunu bile tescil etmeden..Aklýma gelen, ilk yaþam ünitesi..Kýyý parçasý, kara parçasý..Bilinen toprak iþte.. Sonsuza dek üzerinde her türlü anlamsýzlýðýn hüküm sürdüðü bir yer.. Anlamlý gelse de, anlamsýz kalan tek yer..Su gibi akýp giden bir zamanýn öðüttüðü bedenlerin, toplandýðý bir ütopya.. Karnaval yeri../

Bütün nefesini içine çeken bir deniz var karþýmda../Yaþadýðýný anlatýyor bana halen bir þeylerin varlýðý..Tadý tuzu kalmamýþ olsa da../Uzakta, okyanusla çiftleþen martýlar yüzlerini kapatýyor..Görmüyorum oysa, uyduruyorum..

Durduðum yeri tanýmlama çabalarýma, Güneþin batýþýna sýrtýný veren denizin sessizliði karýþýyor../Çýplaklýðýna bir tuval baðýþlayan ressamýn gözyaþlarý eþliðinde.. Bir süre daha bekliyorum kendimi../Tuvale konduðumu hissediyorum.. Yaný baþýmda derin bir suskunluk..Yaðmurla karýþýk..Bir süre daha..Kapkara kesilmiþ bir yalnýzlýk usulcasý..Belki bu kýzgýnlýk..bir iki kelime daha býrakýr benden buraya..



Çekilir kendi gölgesine aþk../Su sarnýcýnda yeni bir ölüm duyulur.. /Ölüme benzemez hiçbir ölüm.. /Kaðýt kalmaktan býkmýþ bir düþüncenin, son satýrýnda artýk silinmeye çalýþan bir Anatomicanz../Ne demekse..Tutunup kalmýþ kelimeler arasýnda..



Sonra uyandýðýmý hatýrladým.. Oynayan çocuklarýn hiç kesilmeyen çýðlýklarýna sarýlarak.. Bir kent olmalý burasý.. Zamanýn beni beklediðini bilerek..Büyümek için..ve belki de zamansýz bir aþkýn avuçlarýna düþüp, küçülmek için yaþadýklarýma karþý.. Herkesin görebildiði, dokunabildiði, ve belki de yaþayamadýðý bir alanda../Bir hayatým olduðu gerçeðini göz ardý ederek..

Ünlemsiz yakarýþlarýn döküldüðü sahipsiz dudaklarda, köpüksüz bir uyku gibi, katýksýz öpüþmelerle çoðalan yanlarýný kaybeden her ruhun ortak acýsýna kapýlarak.. Sonuna yetiþtirdim kendimi.. /Sonuna kadar büyütemeden..Son olmadan belki de../



Bitiyor bir þekilde../
Kýyýda cellatlar..Dilimde..
Aþk suskusu..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....
Gönderen: pelin / izmir
29 Temmuz 2003
bir ada..baþka bir ada..dört yaný sularla çevrili bir ada..geceleri kýyýya vuran düþler../..düþünceler../..düþ hýrsýzlarý..Korumaya çalýþýrken avucunda tuttuðun kum tanelerini, 'adam' boyu dalgalar alýp götürüyor..baþka bir ada olsa ne olacak..düþleri koruyamadýktan sonra...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Sen hayatýn bir ucundasýn
Bütün kelimeler gökyüzüne bakar
Komþunun fendi..
Pi üzerine../gece düþleri..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.