..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




15 Þubat 2005
Uyan Ey Türkiye Uyan  
Özcan Nevres
Avrupa ülkelerine ihraç edilen sahte ve saðlýksýz tonlarca bal Türkiye’ye geri gönderilmiþ. Basýný ve televizyonlarý dikkatle izliyorum. Hiç birinde bu ballarýn imha edildiðine dair bir haber yok.


:CAEB:
Uyan Türkiye Uyan
Avrupa ülkelerine ihraç edilen sahte ve saðlýksýz tonlarca bal Türkiye’ye geri gönderilmiþ. Basýný ve televizyonlarý dikkatle izliyorum. Hiç birinde bu ballarýn imha edildiðine dair bir haber yok. Peki ne oldu bu ballar. Ne olacak? Türk milletinin afiyetle yemesi için piyasaya sunuldu. Bu iþ yasa çýkarmakla olmuyor. Ýnternet’te konuyu tartýþtýðýmýz biri, hükümet bu tür saðlýksýz gýda üretenlere beþ yýla kadar hapis ve önemli miktarda para cezasý yasasý çýkardý. Daha ne yapsýn diyor? Daha ne mi yapacak? Yasayý uygulayacak sevgili AKP yandaþý kardeþim yasayý. Bu iþler ben yasayý çýkardým demekle olmuyor. Uygulanmayan yasa ne iþe yarar? Anlayan beri gelsin. Ne yazýk ki artýk yapýlacak baþka bir iþ kalmamýþ gibi hükümet türbanlý öðrencilerin affýna endekslenmiþ. Yeter ki türbanlý yandaþlarý af edilip tekrar okullarýna geri dönsünler.
CHP döneminin gurur kaynaðý fabrikalarý teker teker elden çýkarýlýyor. Hem de zarar edenleri deðil, en çok kar getirenleri. Her satýlan KÝT kurumunun yüzlerce binlerce iþçisi iþsizlik bataðýna sürülüyor. Baþbakanýmýz Koç, Sabancý gibi Türkiye’nin en büyüklerinin yatýrýmlarýnda hükümetin baþarýsýymýþ gibi nutuklar atýyor. Hani nerede hükümetin yaptýðý yatýrýmlar. Hani nerede iþsizleri iþsizlikten kurtaracak, iþ sahibi yapacak yatýrýmlarý nerede? Kara yollarý, köy yollarý delik deþik. Yollar araba canavarý olmuþlar. Karayolunun Kumburgaz yakýnýnda her yaðmur ve karda oluþan su yastýklarý tehlike saçýyor. Her yaðmurda karayollarý görevlileri oralara külahlar yerleþtiriyor. Su yataklarýnýn tek umarý bu mu? Ekip külahlarý geç yerleþtirirse ve bu nedenle orada kazalar olursa sorumlusu kim olacak?
Avrupa þehirleri ayarýnda çaðdaþ bir kent olduðunu belediyenin astýrdýðý afiþlerden öðrendiðimiz Büyükçekmece’nin haline bir bakýn. Avrupa þehirlerinin ayarýnda tek bir caddesi var mý? Her yer kasislerle büyük çukurlarla dolu. Yayalar yolculuklarýný ýslanmadan bitirebiliyorlarsa ne mutlu. Yayalarýn ýslanmamasý için ne kadar dikkatli olursam olayým yine de yayalara su sýçramasýný engelleyemiyorum. Buna neden de paþaya kelle yetiþtirme gayretinde olan magandalardýr. Arkamdan niye korna çalýyorlar, niye selektör yapýyorlar diye bakarken çukurlarý fark edemiyorum. Çaðdaþ bir kenti çaðdaþ bir yönetim yaratýr. Bizim çaðdaþ belediyemiz halen geçici de olsa çukurlarý kum ve mýcýr ile kapatmayý bir türlü beceremez. Caddelerin yeniden asfaltlanmasý veya geçme taþ ile döþetilmesi þimdilik hayal. Görünen o ki önümüzdeki dört yýl daha bu delik deþik yollar kentimizde yaþayanlarýn kaderi olacak. O da dört yýl sonra yapýlacak seçimlerde bu yönetimden kurtulmayý baþarabilirsek.
Büyükçekmece’de derneklerin ve belediye baþkanýmýzýn katýlýmlarýyla Orhan Pamuk için bir protesto düzenlendiðini ancak televizyonlardaki haberlerden öðrenebildim. Benim yaþadýðým yer olan Albatros mevkii tecrit edilmiþ bir yer. Belediyenin hiçbir anonsundan haberimiz olmuyor. Bu protesto eylemi için belediye ses yayýn cihazlarýndan anons yapýldý mý bilmiyorum? Yapýldýysa da iþitme þansýmýz yok. Bu nedenle bu toplantýdan haberim olmadý. Toplantýya katýlamadým.
Böyle bir toplantý yapýlmasýna belediye öncülük yaptýysa basýn mensuplarýna bildirmesi gerekir. Belki belediyenin listesinde adým yoktur. Bu nedenle bana bilgi verilemedi.
Bay Orhan Pamuk. Daha doðrusu þiþirilmiþ balon. Türkiye bir milyon Ermeni’yi ve otuz bin Kürt’ü katletti diyor. Ne yapsýn salon çocuðu pamuk çocuk. Geçekleri araþtýrmaktansa kulaðýna þöyle de diye fýsýldananlarý kendi bilgisiymiþ gibi söyleyiveriyor. Sormazlar mý ona o dönemde bir milyon üç yüz bin kayýtlý nüfusu olan Ermenilerin bir milyonu katledildikten sonra milyonlarcasý nasýl sürgün edilmiþ. Güney Doðu’da öldürülen otuz bin insanýmýzýn tamamýnýn Kürt olduðunu nereden çýkardýn. Üstelik onlarý katledenlerin Kürt anarþistlerinin olduðunu bilmiyor musun? Nereden bilecek salon çocuðu? Adý üstünde Pamuk Çocuk.
Uyan ey Türkiye halký uyan. Sana saðlýksýz yiyeceklerin yedirilmesine göz yumanlara karþý uyan. Uyan ey Türkiye’nin onurlu insanlarý. Bizleri bölmeye bu güzel ülkeyi yýkmayý amaçlayanlara karþý uyan. Pamuk çocuðun kitaplarýný satýn alýp o ve onun gibilerinin iðrenç emellerine alet olma. Türkiye’yi ebediyen yaþatmak her Türk insanýnýn en baþta gelen görevidir. Dikkatini türban aldatmacalarýna kaptýrýp sakýn aldanma. Türkiye’yi ilelebet yaþatmak olan görevine dört elle sarýl.
Özcan Nevres




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu
Geçmiþ Zaman Olur ki

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.