..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, seçmek ve gizlemek sanatýdýr. -Chateaubriand
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Mustafa Günay




8 Temmuz 2005
Özne  
felsefe sanat seçkisi

Mustafa Günay


dosya konusu: türkiyede felsefe/felsefede türkiye


:BHHE:
Özne
Felsefe, Sanat Seçkisi

Sayý: 5 / 2005-1

Genel yayýn yönetmenliðini Mustafa Günay'ýn üstlendiði Özne dergisinin Danýþma Kurulu, Betül Çotuksöken, Zeynep Direk, H. Nur Erkýzan, Ali Osman Gündoðan, Arslan Kaynardað ve Doðan Özlem'den oluþuyor.
Özne'nin "Çýkarken" baþlýklý sunuþ yazýsýnda, "öncelikli amacýmýz imkanlarýmýz ölçüsünde felsefi bilincin geliþimine ve kendini dile getirmesine katkýda bulunabilmektir. Bu konuda tanýnmýþ felsefecilerimizin yanýsýra gençlerin de sesini duyurabilmek istiyoruz. Özne'nin sayfalarý felsefe alanýnda araþtýrma yapan herkese açýktýr deniyor.
Üç aylýk bir yayýn olan Özne,
 Felsefenin tarihsel birikimlerini göz önüne almakla birlikte, çaðdaþ Türk düþünürlerinin felsefi çalýþmalarýný da ele alarak, felsefedeki yerimizi deðerlendirmeye çalýþmak;
 Disiplinlerarasý bir yaklaþýmla yola çýkarak, baþta sanat olmak üzere, felsefenin diðer disiplinlerle iliþkileri üzerinde durmak;
 Felsefe dünyasýnda olup bitenleri, yapýlan etkinlikleri, çýkan yayýnlarý duyurmak ve bunlar hakkýnda eleþtiri ve deðerlendirmelere yer vermek;
 Felsefe problemlerinin yanýsýra, felsefe eðitimi ve öðretimini de gündeme taþýmak istiyor ve bu konuda felsefe öðreticilerinin ve öðrencilerinin katkýlarýný bekliyor.

Bu sayýda: KAPAK: Türkiye'de Felsefe, Felsefe'de Türkiye / Sara Çelik Anadolu'da felsefenin doðuþ süreci üzerine / Mustafa Günay Cumhuriyet ve Felsefe / Kemal Bahadýr Türkiye'de Felsefe / Betül Çotuksöken ile Söyleþi -Türkiye'de Felsefe ve Felsefe Disiplinlerinin Durumu / Mustafa Günay Arslan Kaynardað'ýn Tanýklýðýnda Türkiye'de Felsefenin Serüveni / Tüten Anð Bir felsefe geleneði kurucusu olarak Takiyettin Mengüþoðlu / Ýsmail Demirdöven Ýoanna Kuçuradi'nin deðerler etiði / Ezka Su Uluð Nutku'da Bilgi-Deðer baðlamýnda insan sorunu / H. Haluk Erdem Betül Çotuksöken ve Türkiye'de felsefi bakýþýn yaygýnlaþtýrýlmasý / Mesut Yýldýz Nermi Uygur'un "Dil-Kültür ve Eðitim" adlý denemesi üzerine inceleme / Felsefeyle Bakýþ: Kadir Çüçen ile söyleþi / Salime Tarihçi Dil felsefesi ve diþil dil / Yorumlarla E. M. Cioran'ýn bazý aforizmalarý / Disiplinlerarasý Göçükte iki düþünür: Deleuze - Guattari / Rana Ýðneci 'Çaresiz Stratejiler' üzerine / ... Gözde Dedeoðlu, Dünyanýn Durumu ve Kitle Ýletiþim Araçlarýnýn Önemi/ Rengin Bingöl,Küçük Sihirli Bir Öpücük/ Melih Ergen, Hayata Dair/ Abdullah Þevki, Kentlerimizdeki Yaþam Biçiminin Düþünsel ve Toplumsal Temelleri/ Mahmut Özturan, Bir Sanat Yapýtý Yaratýmýnda Etik/ Felsefe Söyleþileri 5: Siyaset Felsefesi/ Ata Devrim, “Ulysses”: Dünyanýn Yeniden Yaratýlýþý Hakkýnda Bir Mit/ Ali Ekber Ataþ, Saklý Kentin Ozaný: Enver Gökçe/
Muðla’da Felsefe ve Sosyal Bilimler Sempozyumu

Ýletiþim: oznefelsefesanat@yahoo.com, mgunay@cu.edu.tr
Abonelik: www.abonet.net

NOT: Gelecek sayýda dosya konusu: “Felsefe-edebiyat iliþkileri” olacak. Bu konudaki katkýlarýnýzý 15 Aðustos 2005 tarihine kadar yollamanýz dileðiyle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özne: Felsefe - Edebiyat Ýliþkileri
Özne: Nihilizm Sorunu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sisifos Gibi [Þiir]
Mayýs Yaðmuru [Þiir]
Hal Durumu [Þiir]
Hermann Hesse'den Mektup Var [Deneme]
Birkaç Dergi [Deneme]
Attila Ýlhan'ýn Ardýndan [Deneme]
Þiirdeki Felsefe, Felsefedeki Þiir [Deneme]
Adlandýrmak [Deneme]
Þarkýlar Kimi Söyler? [Deneme]
Jules Verne [Deneme]


Mustafa Günay kimdir?

Felsefe açýsýndan sanat ve edebiyat eserlerinin deðerlendirilmesine önem veriyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Albert Camus, Nermi Uygur, Milan Kundera, Oðuz Atay, Edip Cansever


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Günay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.