..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Avþýn Çaðrý ÖZHAN




9 Temmuz 2005
'' Muhtaç Olduðumuz Kudret Damarlarýmýzda . .  
Avþýn Çaðrý ÖZHAN
Gelmiþ geçmiþ en dolu kültüre sahip olan bir millet , en kahraman ýrk olmamýza raðmen , baþkalarýndan kalan artýklarý paylaþmakla ööle meþgulüz ki ; hakkýmýz olanlarý istemeyi , almayý unutmuþuz . .


:BEFB:
   Avrupa birliðine giriþimizin , geçim derdinden bile daha gündemde ve önemli olduðu þu günlerde iyice farkýna vardým ki ; bizim gibi üreyebilen bir toplumu AB’ye almalarý mümkün deðil :) . Bizim gibi bir iþgücünü , milliyetçilik ruhunu içlerine sokacaklarýna , . . . . :)
Tesadüfi bir þekilde Ýstanbul Merter mevkiinde , E-5 çevre yolunun üzerindeki bir üst geçitten karþýya geçmek durumunda kaldým .Gelen ve giden arabalarýn oluþturduðu sað tarafýmdaki kýrmýzý ýþýk nehrine , sol taraftan uzanan parlak ýþýk nehrine hayretle baktým . Kalabalýk olduðumuzu , m2 ye bu denli basýnç uyguladýðýmýzý biliyordum ama bunu gözle görmek muhteþem . .

   Biz ayný anda zýplayarak , Yunanistan’a sulu bir tsunami þakasý yapabilecek hacimde bir ülkeyiz kardeþim , buna artýk eminim . Veya ayný anda zýplayarak Japonlarý sabah kahvaltýlarýnda sandalyelerinden düþürebiliriz . Tabi onlar zýplarsa biz de yataktan düþeriz o baþka :)

   Ýþte bizi AB’ye almamalarýnýn veya almayacak olmalarýnýn en önemli sebebi budur . Bu sebeple , alsalar bile serbest dolaþýmla ilgili bir sýnýrlama getireceklerdir .
NÝYE MÝ ?
Düþünün ki serbest dolaþým hakkýmýz var , hooooop ilk etapta 1 milyonluk nüfus kayacak Avrupa’ya . Çoðu gençlerden oluþan dinamik ve çapkýn Türk erkekleri :) . Bu ne demektir biliyor musunuz ? 2 – 3 sene sonra bu Türk nüfusun sayýsý 2 – 3 milyon demektir . Avrupa topraklarýnda yaþayan ve gittikçe artan bir Türk nüfusu düþünün . Ve 15 sene sonra Avrupa’da yapýlacak bir seçimde , bir Türk’ün adaylýðýný koyduðunu . . .
Sonuç : Avrupa’nýn çeþitli yerlerinde Türk belediye baþkanlarý , Türk valiler , senatörler , vs .. Yani söz sahipliði .
Düþünsenize , Atina da bir Fatih Sultan Mehmet Bulvarý , Viyana Ýþkembecisi veya Þanzelize yerine Osmanlý Sokak :) . .
‘’Baba ben Ahmet diye bir Türk’e aþýk oldum’’ diyen kýzýna bazý Fransýz veya Yunan babalarýn vereceði cevaplar çok eðlenceli olacaktýr.
Elbetteki mübala yapýyorum ama yine de düþünmesi keyifli .

   Zaten geçmiþlerinde ve damarlarýnda bi þekilde !!! :) dolaþan Türklüðü hazmedemeyen Avrupa’nýn düþeceði durumu düþünün .
Avrupa’nýn her yerine yayýlmamýzýn ve bir süre sonrada en güçlü halk olmamýz ihtimalinin bile üzerlerindeki halet-i ruhaniyesini düþünün . Benim çok hoþuma gittiði kesin ama Yunanlýlarýn , Ýngilizlerin veya Fransýzlarýn ne kadar hoþuna gider bilemem .

   Sanýrým asýl önemli olan þudur : Biz AB’ye girsekteeee , girmesekte büyük bir kazanç veya kaybýmýz olacak mý þaibelidir . Önemli olan Türk milleti olarak , istediðimiz zaman her þeyi yapabileceðimizi bilmemizdir. Londrada ki Türkler sergisinden sonra ki Ýngiliz basýnýný her Türk’ün okumuþ olmasýný isterdim.
-‘’ Bunlar bizim bildiðimiz Türkler mi ? ‘’
-‘’ Türkleri AB’ye almak diye bir þey söz konusu olamaz , onlar anca Avrupa’ya geri dönmüþ olacaklar . ‘’
-‘’Türklerden öðrenecek çok þeyimiz var.’’

   Elbetteki buna ilk önce bizim yani Türk halkýnýn inanmasý gerekmektedir . Biz inandýktan ve o doðrultuda çalýþtýktan sonra AB’ye girmeye zaten ihtiyacýmýz olmayacak ki . 10-15 sene sonra müzakere tarihi belirlemek için AB’yi bekleten ülke oluruz . Tabi , bir de þu var : AB 10 – 15 sene daha devam edebilecek mi ? Zira onlarýn iþleri bizimkinden biraz daha zor görünüyor .
Bilmemiz gerekir ki ; yeryüzünde hayat bulmuþ , hüküm sürmüþ , savaþmýþ en büyük ýrk TÜRK ýrkýdýr . Savaþta en çok korkulan , barýþta en çok istenen , mertlikte rakip tanýmayan tek ýrk TÜRK ýrkýdýr .

   Cumhuriyet tarihimizin gördüðü en büyük Türk , bunu açýkça ifade etmiþ:
‘’ MUHTAÇ OLDUÐUNUZ KUDRET , DAMARLARINIZDAKÝ ASÝL KANDA MEVCUTTUR ! ! ! ‘’

   M.K.ATATÜRK

   Sevgiler,
   Avþýn , 2005-07-06



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Duyduðum , Bin Düþündüðüm Þiir [Þiir]
Bir Deli Aðaç [Þiir]
Baba'nýn Yolunu Beklemek [Öykü]
‘’ Herkes Cennete Gitmek Ýster , Ama Kimse Ölmek Ýstemez. ’’ [Deneme]
Oðlum , [Deneme]
Annem [Deneme]
Sabah 8' de Ölen Genç , Akþam 5' Te Ölen Yaþlý [Deneme]
Alýr Baþýmý Giderim Sevdadan [Deneme]
Babaný Anlýyorsan Eðer . . Olmuþsundur! [Deneme]
Kadýn Ýcadý : Bekletme Müessesesi [Deneme]


Avþýn Çaðrý ÖZHAN kimdir?

Ýstediklerini , istediði þekilde anlatmaya çalýþan ve sadece yazmak isteyen bi arkadaþýnýz olduðumu söylemek kafi olacaktýr diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Çocukken , edebiyat öðretmeni olan annemim bana okuduðu þiirler ve anlattýðý hikayelerden etkilendim. Kemalettin Kamu'nun Bingöl Çobanlarý , Aþýk Veysel , Hacivat-Karagöz ilk aldýðým edebi etkiler oldu.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Avþýn Çaðrý ÖZHAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.