..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Elif Bengü




21 Aðustos 2005
Firuze  
Yüksel Caddesi'ndeki heykel benmiþim... Bilememiþim!

Elif Bengü


Vakitler aþýndýrýyor kývrýmlarýný eteklerimin. Buklelerim çözülüyor. Þalýmýn rengi siyahtan yeþile dönüyor yaðmurlar altýnda. Ýnatçýyým ben de bir o kadar. Dönecek, dönecek…


:BEBE:
Neden buradayým?
Bilmiyorum…


Gece. Bir þiir okuyor. Elleri yaþama tutunduruyor beni.

-
Salaþ meyhanelerde bir akþam,
          sarhoþ olacaðým inadýna.
Merakýný bileceðim,
huzursuzluðunu
- erkekçe bir gurur duyarak -
Firuze
dönmeyeceðim,
     dönemeyeceðim…
           -

Firuze?
Adým bu mu?
Gülümsüyorum,
      anlýyor!



Býraktý beni. Öylece bakakaldým gittiði yöne. Vakitler aþýndýrýyor kývrýmlarýný eteklerimin. Buklelerim çözülüyor. Þalýmýn rengi siyahtan yeþile dönüyor yaðmurlar altýnda. Ýnatçýyým ben de bir o kadar. Dönecek,
dönecek…


Hep gece geliyor. Üstümdeki örtüyü kaldýrýyor yavaþça. Gözlerime dokunuyor. Ben anlamaz sanýyorum. O aðladýðýmý anlýyor. Keskin bir acýyý mutlulukla yoðurarak þekil veriyor sonra. Giderek belirginleþiyorum. Ah, nasýl istiyorum, ben de dokunabilsem ona… Gerçeðime karþý koyamýyorum.


Bu sokakta, insanlar gelip geçerken çevre yanýmdan ben hep onun gittiði yöne bakýyorum. Hep býraktýðý gibi… Bir gün dönecek. Biliyorum…



Öyle güzel bakýyor ki bana. Öyle güzel ki gülümseyiþi… Baþým dönüyor.



Biri kitap okuyor yanýmda. Dönüp seni sormak istiyorum. “Nerede? Neden gelmiyor?” Tanýr mý seni?… Ya tanýrsa? Ya gelmeyecek derse… Vazgeçiyorum! Peki kitaplar yazar mý adýný? Bilirler mi? Ya bilirlerse? Ya dönmeyecek yazarsa sayfalarýn birinde… Korkuyorum. Ne olur gel. Yine dokun bana. Býrak gelmeyecek desinler, býrak dönmeyecek yazsýn kitaplar… Sen gel, ne olur gel.



Ýçiyor. Ýçtikçe aðýrlaþýyor elleri tenimde. Kokusunu çekiyorum içime. Eteklerimin kývrýmlarýný düzeltiyor. Ayak bileklerime doluyor rüzgarýný. Ah! Bazen aðlýyor. Neden bilmiyorum. Söylesin istiyorum… Söylemiyor!

...

Gençler imza topluyor biraz ilerde. Duyuyorum. “Daha güzel bir yaþam için” diyorlar. Seni mi çaðýrýyorlar yoksa? Birden umutlanýyorum. Benim için de imzalayýn kaðýtlarý diyorum. Kimse duymuyor. Getirin ben de imzalýyayým diye baðýrýyorum. Anlamýyorlar. Kalkmak istiyorum beni býraktýðýn banktan, olmuyor… Yapamýyorum. Çýðlýk çýðlýða aðlýyorum. Yeter… Yeter… Kuþlar havalanýyor sesimden ürkerek… Dön ne olur…
Dön…


Yoruluyor yaratmaktan. Beni ben yapmaktan yoruluyor. Sandalyenin üstünde kirli elleriyle uyuyakalýyor. Gözlerimi kýrpmadan onu seyrediyorum. Ruhum havalanýp örtü oluyor bedenine üþüyecek diye. Hafifçe bir þarký mýrýldanýyorum derin uykularý için. Böyle karþýmdayken bile özlüyorum. Çok özlüyorum.



Nasýl da kalabalýk. Dersaneler daðýldý biraz önce. Hiç sevmiyorum bu vakti. Bu kalabalýkta olur a, gelirsin de göremezsem seni… Ýki kiþi duruyor önümde. Yalvarýyorum çekilin diye. Bir sen duyuyordun beni. Konuþmasam da duyuyordun. Biliyorum. Þimdi nasýl da yalnýz kaldým. Kalabalýklar gözlerimi dolduruyor, yüreðimse bir boþlukta kanýyor.                 Bilsen nasýl da kanýyor…


Bir kadýnla geliyor bir gece. Ardýndan bir çocuk giriyor odaya. Söndür ýþýklarý diye haykýrýyorum. Çýrýlçýplaðým. Bu acýyla çýrýlçýplak! Çocuk dönüyor çevremde gülerek, anlamsýz seslerle dokunuyor ellerime. Nasýl da hissettiriyor bu dokunuþlar taþ olduðumu… Nasýl da hatýrlatýyor bana… Gözlerine bakýyorum. Mutluluk kýpýrdanýyor. Gurur… Ýçim yanýyor. Ben veremem ki bunlarý sana… Deðil mi? Ben bir heykelim… Alt tarafý taþtan bir heykel! Bir çatýrtý kopuyor. Ne kýrýldý, anlamýyorum.

...

Bu kokuyu biliyorum! Senin kokun! Bir yabancý geçiyor önümden. Tokat yemiþ gibi irkiliyorum. Taþlar delirir mi sevgilim? Sevda onlara da çok gelir mi?



Bitiyorum. Sandalyeye oturup beni seyrediyor sessizce. Uzunca bir vakitten sonra “Firuze” diyor. “Hoþ geldin yalnýzlýða…”
                     Iþýklar sönüyor.



Neden buradayým?
Bilmiyorum…

Bazýlarý belime sarýlýyor, bazýlarý yaslanýp omzuma öyle etrafý seyrediyor. Aðlýyor kimi. Kimi gülüyor, gülüyor… Ýçenler, sevenler, nefret edenler… Sigara tutuyorlar aðzýma. Üzerime anahtarla, çiviyle çizgiler çekiyorlar. Bir þeyler anlatýyor sarhoþun biri… Kuþlar konuyor omuzlarýma, baþýma… Yapraklarýný döküyor sonbahar üstüme, kýþ beyaza vuruyor saçlarýmý. Ben inatçýyým ama…
Sen gelmeyeceksin deðil mi?
Ah, gelmeyeceksin…
...

Gece… Yalnýzlýk yaþamdan alýyor beni. Býraktý. Öylece kalakaldým… Öylece…



Bir çocuk oturuyor yanýma. Yüzü kir içinde. Yarým simidini kemiriyor iþtahla. Sonra baþýný koyuyor kucaðýma, ince ince iç çekerek uyuyor. Ruhum havalanýp örtü oluyor küçücük bedenine üþümesin diye. Sevgim alevleniyor.



Neden buradayým?
Artýk biliyorum…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gitmeseydi Ölecektim
Þimdi Düþ Zamanýysa...


Elif Bengü kimdir?

Eskiden. . . Çok eskiden yani. . . Yani hayatýmýn üzerinden henüz anka kuþlarý geçerken. . . Ayaðýmý bastýðým her halý uçarken. . . Her düþümden bir prensin öpüþüyle uyanýrken. . . Böylesi uzak deðilken Kafdaðlarý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Sait Faik, Orhan Veli, Ataol Behramoðlu, Özdemir Asaf


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Elif Bengü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.