..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




8 Aðustos 2006
Gözlerini Öpüyorum Parmak Uçlarýmda Asýlý Yüreðimle  
ismail sarýgene
Kelimelerin en yalýn halinde dans ettik seninle. Bir simitin ikiye bölünmüþ halinin küçük sevinçlerinde büyüttük içimizdeki cocuðu. Ayný havayý soluduk, yaðmur olup güneþin avuçlarýnda kuruduk. Ayaküstü yaþanýlan sevdalara inat bir yudum sevgiyle doyduk. Ses olduk, karanlýðýn içinde tükettik kelimeleri. Sevda motifi olup birbirimizi yüreðimize dokuduk. Yol olduk, sevdaya giden rüzgarlarýn gülümsediði imkansýzlýk olduk seninle. Dua olduk, yaðdýk kurak sahralara. Birbirimizden ayrý geçen saatleri yokluk harcýna katýp ve sevda çimentosunyla karýp imkansýzlýðýn çökmüþ duvarlarýna sevdamýzý ördük.


:BEHE:
Demlenmiþ bir çayýn dudaklarýmda býraktýðý buruk tadýný silip her zaman oturduðum altý numaralý bilgisayarýn " sýk aralý" klavyesine sarýldým yine. Aðustos sýcaðýnda dýþarýda rüzgarýn toprakla dansýný bekleyen insanlara inat ben seninle konuþmaya geldim yine. Mesafeleri unutup gözlerindeki sarý denizlerin üzerinde yüreðini solumaya gelmek.Utangaç bakýþlarýndan düþen gözyaþlarýný saðýp Aðustos sýcaðýnda bir damla su isteyen çiceklerin dudaklarýný yýkamak.Aramýzda bir klavye miktarý uzaklýða inat nefesinden gökyüzüne yükselen çýðlýklarý yüreðime ilmeklemek ve yüreðinde demlenmiþ bahar rüzgarlarýyla Aðustos sýcaklýðýnda serinlemek. Yüreðimi kelimelere indirgeyip yavan düþlerimi senin gözlerindeki ýþýkla yýkamaya geldim. Dile gelmiþ özlemlerimi gözlerimden akýtýp yine sana koþtum yürek mürekkebinin sen kokan satýrlarýyla. Evet, her gün býkmadan usanmadan birþeyler karalamak yalnýzlýðýn buzdan sarkýtlarýna. Ama olsun bir yerlerde okuduðunu biliyorum. Gül bahçesinde gezinen yüreðini yetim kelebeklerin sýrtýna motiflemek gibi kelimeleri süsleyerek " yüreðimdeki seni " anlatýyorum suyun gözyaþlarýna. Yazmak, yüreðimi sana akan bir nehrin bir avuç damlasý görüp seni yazmak fakir mürekkebin aþk kokan damlalarýyla. Yazmak, seninle konuþmak gibi huzur verici. Göremediðim gözlerini öpüyorum ellerimin dokunduðu klavye sýcaklýðýnda. Dokunamadýðým yüreðine bakakalýyorum sana yazdýðým satýrlarýn ardýna konan kýrýk noktalarýnda.

Yýldýzlarýn gökyüzünde karanlýkla dans ediþine tanýklýk ediyorum ikimizin þarkýsýnda. Düþler büyütüyorum kýsýr hayatýn yalnýzlýk sancýlarýnda. Seni büyütüyorum gözlerimin yamalý yaþlarýnda. Gözlerimden akan yaþ olursun bazen , bazen de umudu soluduðum hayat. Gem vurulmuþ geçmiþime inat seninle seviyorum hayatý. Ayrýlýklarda hiç ölmemiþcesine seninle soluyorum aþký ve sevdayý. Köpüðü kirlenmemiþ denizlerin hala var olduðu dünyaya yüzümü çevirip sende öðreniyorum bir yudum sevginin nasýl yettiðini. Sofralara oturuyorum, katýðým biliyorum taze gülüþlerini. Susuzluða inat yüreðine býrakýyorum dudaklarýmý, her damlasýnda Cennetin ýrmaklarýný yýkanýyormuþcasýna.Solmuþ dudaklarýma yüreðinin kaçamak öpüþlerini sürüyorum. Sevginle tazeleniyor bir dakika önce ölmüþ hücrelerim. Seninle gülümsüyor gözlerim..

Yokluðuna inat varlýðýnda yaþamaya çalýþýyorum. Bir yudum sevginle, umut kokan sesinle soyaðacýnýn kýrýk dallarýna tutunuyorum. Merak etme sevdiðim; düþmeyeceðim kör uçurumlara. Sen varken, sevgin kalbimde dururken acýya yenilmeyeceðim. Ýrinleþmiþ acýyý gögüslenip küçük denizlerin umut dalgalarýnda yýkayacaðým kanayan dizlerimi. Üzerime düþlerimi giyinip her akþam parmak uçlarýmda nefes alan yüreðine konuk olmaya geleceðim. Bir çayýn iki dudaðýmýn arasýna býraktýðý buruk sevda tohumlarýný yüreðinin düþ tarlalarýna ekmeye geleceðim. Bazen seni ayný yerde bulamasam da sana olan sözcüklerimi sabah ezanýna emanet edip seni " yüreðimde " sevmeye devam edeceðim.

Unutmadan sevdiðim; seni yalnýzlýðýn küf kokan raflarýna kaldýrmak için sevmedim. Ya da þehirlerarasý yolculuða çýkmýþ bir yolcunun ilk ve son kez uðradýðý çay bahçesini unutmasý gibi deðil; seni bir nefes alýþým bilip varlýðýnla yaþayýp varlýðýnda gülümsebilmek ölüme. Senin yüreðinde baharlara taze gelin edilmiþ düþleri sevdim ben. Her nefesinden gökyüzüne kanatlanan kelebeklerin gözlerinde gülümseyen yüzünü sevdim sevgili. Baharlarýný severken karakýþlarýný elimin tersiyle itelemedim. Karakýþlarýnda arsýz fýrtýnalarda üþüyüp varlýðýnýn sýcaklýðýnda ýsýnmak. Akan gözyaþýn olup topraða düþmeyi, gülüþün olup baharlara gelin olmayý sevdim sevdiðim.

Biliyorum, bir yalanýn gerçeðe en yakýn halinde sevdik birbirimizi. Aþkýn imkansýzlýðýna inat beklemeleri sevdik biz. Yan yana gelmemiþ iki kelimenin oluþturduðu sevda cümlesiydik biz seninle. Aþkýmýzý kýrýk belli noktalarla son vermeyi deðil; virgüllerle yaþatmayý sevdik. Sýrtlarý birbirlerinin sýrtýna hiç yaslanmamýþ iki çýnar aðacýnýn topraðýn altýndaki kökleriyle konuþmasý gibi biz seninle imkansýzlýðýn bir avuç güneþinde sevdik birbirimizi.

Kelimelerin en yalýn halinde dans ettik seninle. Bir simitin ikiye bölünmüþ halinin küçük sevinçlerinde büyüttük içimizdeki cocuðu. Gecenin karanlýðýnda mum aleviyle aydýnlanan yollarýnda ellerimizi tutmadan yürüdük seninle. Evet, ellerimiz birbirini hiçbir zaman tutmadý ama yüreklerimiz hep ayný saftaydý.. Ayný havayý soluduk, yaðmur olup güneþin avuçlarýnda kuruduk. Ayaküstü yaþanýlan sevdalara inat bir yudum sevgiyle doyduk. Ses olduk, karanlýðýn içinde tükettik kelimeleri. Sevda motifi olup birbirimizi yüreðimize dokuduk. Yol olduk, sevdaya giden rüzgarlarýn gülümsediði imkansýzlýk olduk seninle. Dua olduk, yaðdýk kurak sahralara. Birbirimizden ayrý geçen saatleri yokluk harcýna katýp ve sevda çimentosunyla karýp imkansýzlýðýn çökmüþ duvarlarýna sevdamýzý ördük. Hiç yýkýlmayacaktý sevdamýz. Rüzgarlara inat, hýrçýn fýrtýnalara inat ayakta kalacaktýk. Çünkü biz imkansýzlýðýn içinde birbirimizi en yalýn haliyle yaþadýk. Biz seninle köpüðü kirlenmemiþ sarý denizlerin üzerinde gezinen iki sevdaydýk Hasrete gebe kalýp vuslatýn doðum sancýlarýna inat Ahirette gülümseyecek sevdanýn tek cümlelik satýrýydýk biz..

" Ýmkansýzlýðýn gölgesinde birbirlerinin gözleriyle güneþlenip birbirlerinin yürekleriyle gülümseyen bir sevdaydýk biz.."

8 Aðustos 2006 22.10

Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: geliþme
Gönderen: levent saral / Ýstanbul/Türkiye
14 Aðustos 2006
" Ýmkansýzlýðýn gölgesinde birbirlerinin gözleriyle güneþlenip birbirlerinin yürekleriyle gülümseyen bir sevdaydýk biz.." duygularýn satýrlara sarmaþýk gibi dolanmýþ sevgili Ýsmail..ama þu yukarýya düþtüðüm cümleyle biten yazýnýn sonunda þu olsun isterdim..''NE OLDU BÝZE'' çünkü yazý bunu hakediyor..sevgilerimle




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.