..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




14 Aðustos 2006
Zehir Olup Dolaþsan Damarlarýmda  
ismail sarýgene
Gözlerim, gözlerinden baþka yurt bilmesin. Dizlerim, yüreðin gölgesinde topraða sarýlýp son kez gözlerinde gülümsesin Cennetin gölgelerine. Saçlarýndan örülmüþ daraðacýndaki urganým olsun parmaklarýn. Zehir olup dolaþsýn damarlarýmda keskin bakýþlarýn. Þimdi seni seviyorum diyen dilime kilit vur ve þah damarýmdan süzül içeriye. Zehrini sür hücrelerimin dudaklarýna. Bal diye kana kana içsin damarlarým ölümün zehrini. Ne olur üzülme hicraným. Ölüm, senin kollarýndan gelmeli. Çünkü; sen benim yüreðimin satýrlarýna örülmüþ ölümsüzlüðümsün..


:AHGG:
Gecenin karanlýðýna yaslanýp gözlerine yýldýzlarý ördüðüm zaman diliminden yazýyorum bu pulsuz mektubu. Yüreðimi kelimelere ilmekleyip yine sana yaðýyorum yaðmurlara gebe kalmýþ yüreðimle. Bir gece yarýsý içten ice kanayan yokluðunu gözlerime gömüp her sabah güneþ ile yine sana doðuyorum. Perdelerine eðilip gözlerinin karanlýk duvarlarýný yýkýyorum kirpiklerimde asýlý kalmýþ gözyaþlarýmla. Daðýnýk saçlarýný rüzgarla tarayýp bulutlarla taçlandýrýlmýþ daðlarýmýn son kardelenlerini örüyorum saçlarýnýn ince tellerine..

Seni hasret kelimelerinin dilsiz duvarlarýna çizilmiþ bir figürden öte kelebegin gözyaþlarýyla yazýyorum. Nedenini soracak olursan gülüm; topraða düþen her gözyaþýnda ciceklerin dudaklarýnda her zaman yaþa diye. Biliyorum her canlý gibi bir gün vuslat þurubunu Azrail'in avuçlarýndan kana kana içecegiz. Her insan gibi topraðý gözlerinden öpüp bulutlarýn kanatlarýnda bu dünyadan göçecegiz . Lakin unuttuðun birþey var sevdiðim. Bedenler çürüse de, diller unutsa da satýrlara ilmeklenmiþ gözlerin her zaman yaþayacak. Sen benim yürek bahçemde Zümrüd-ü Anka'nýn gözyaþlarýyla beslenen ve gözlerimde nefes bilinen bir yudum ömürsün.

Her gün gözlerinde yeniden doðmak için avuç içlerine bir bebek gibi kývrýlýp soluklarýna gömülüyorum yine. Kirpiklerine yaslanmýþ rüzgarlarýn kanatlarýna uzanýp gözlerinin huzurunu soluyorum. Yalnýzlýk anbarýndan bir dirhem sevgini dudaklarýma deðdirip sana geliyorum. Topraða mevzilenmiþ güneþe seni anlatýp sonsuzluða çiziyorum güllerin gözyaþlarýnda yýkanmýþ ismini. Seni " sende " yaþamaya geliyorum. Þehvet yüklü duygularýna kiracý olmaya deðil; dizlerinde kütük misali aðlamak için yüreðine geliyorum. Ben gözlerine kangren acýlarý sermeye deðil; yüzünün coðrafyasýnda cicek açmýþ gülüþleri gözlerine ilmeklemeye geliyorum. Yaþadýðým þehrin tüm ýþýklarýný söndürüp yüreðinin aydýnlýðýnda karanlýklarýmý ezmeye geliyorum. Haydi gözyaþlarýnla sil terli yüreðimi, gülüþlerinle öp seni kirpiklerinden kýskanan gözlerimi. Nefeslerinden bir yudum sun susuz dudaklarýmýn kurak topraklarýna.

Yanýna geldiðimde, zehir olup dolaþsan damarlarýmda. Durma sevdiðim, imkansýzlýðýna gömülmektense gülüþlerinin kurak topraklarý olsun mezarim. Üþüdüm mü topraðýn altýnda, sarýlýrým avuç içlerine bir cocuðun annesinin göðsüne kývrýlmasý gibi. Susadým mý, kirpiklerine uðrar kana kana içerim sevgini. Þimdi þehrimin tüm ýþýklarýný söndür ve þah damarýma sür kör býçaklarýný. Varlýðýnýn huzurunda sonlansýn sen kokan kelimelerim. Bir yudum mutluluðun hazzýnda vur beni. Gözlerim, gözlerinden baþka yurt bilmesin. Dizlerim, yüreðin gölgesinde topraða sarýlýp son kez gözlerinde gülümsesin Cennetin gölgelerine. Saçlarýndan örülmüþ daraðacýndaki urganým olsun parmaklarýn. Zehir olup dolaþsýn damarlarýmda keskin bakýþlarýn. Þimdi seni seviyorum diyen dilime kilit vur ve þah damarýmdan süzül içeriye. Zehrini sür hücrelerimin dudaklarýna. Bal diye kana kana içsin damarlarým ölümün zehrini. Ne olur üzülme hicraným. Ölüm, senin kollarýndan gelmeli. Çünkü; sen benim yüreðimin satýrlarýna örülmüþ ölümsüzlüðümsün....

Günahlarýna kefil olmuþken,
Þah damarlarýmdan süzül içeriye.
Zehrini bal diye içerim sen bende yaþarken.
Þehrimin tüm ýþýklarýný söndürüp
Acýlarýný kilitle üzerime.
Kurtlanmýþ sancýlarý giydirip bedenime,
Ölümün ipini geçir gözlerime.

Ne olur sus ölüm meleðim,
Dizlerine eðilsin yüreðim.
Senin ellerinden ölmenin ödülünü
Göðsümün sol yanýna takayým.
Haydi zehir olup dolaþ damarlarýmda.
Azrail'in kollarýna senin avuçlarýndan kanatlanayým.

14.08.2006



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.