..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Iþýk verirseniz, karanlýk kendiliðinden yitecektir. -Erasmus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Özcan Çeltik




6 Haziran 2007
Öyle Bir Olayýn...  
Yüzünüze ayna tuttum, gülümseyin, yeniden buluþuncaya dek içinizde gülümsemeler çoðalsýn

Özcan Çeltik


Ölen polisin çýrpýnan ailesini, küçücük kýzýnýn ‘’Babamý istiyorum’’ diye iç çeke çeke aðlayýþýný iç burukluðuyla izlerken ‘’Artvin’de böyle bir þey asla yaþanmamýþtýr, asla da yaþanmaz…’’diye düþündüm.


:AHEJ:
Tüm gün haberlerde spikerlerin ikinci ya da üçüncü sýra haberiydi; Ýki araç yolda karþýlaþýyor, geçiþ sýrasýnda dikiz aynalarý birbirlerine dokunuyor, küçük bir hasar oluyor, aracýn içindeki altý koca adam diðer araçtakilere kurþun yaðdýrýyor, üç kiþi yaralanýyor, kaçan saldýrganlar aranýyor, polis bulunca bu kez polisle çatýþmaya giriliyor, bir polis þehit, bir saldýrgan ölü, bir saldýrgan yaralý, diðer saldýrganlar aranýyor.

Ýlin adýný vermeyelim, ayýp olmasýn. Zaten önemi de yok. Çünkü þu anda onlarca il, yüzlerce ilçe için olaðan da ondan. Öylesine bir gerilim içinde ki toplum, her yerde yaþanmasý olasý.

Akþam haberlerinde, olayda ölen polisin çýrpýnan ailesini, küçücük kýzýnýn ‘’Babamý istiyorum’’ diye iç çeke çeke aðlayýþýný iç burukluðuyla izlerken ‘’Artvin’de böyle bir þey asla yaþanmamýþtýr, asla da yaþanmaz…’’diye düþündüm.

Neden mi?

Bu olaydan iki gün önceydi. Burada bir evim, ocaðým olmadýðý için yemeklerimin çoðunu dýþarýda yemek zorundayým ve kediler gibi yere baðýmlýyýmdýr ya; Genellikle karnýmý doyurduðum pidecinin cam kenarýndaki ilk masasýna oturmuþtum yine. Hemen önü kaldýrým olduðu için gelen geçeni, araçlarý görebiliyor, pidenin bekleniþ aþamasýný farkýnda olmadan geçiþtirmiþ oluyordum.

Kaldýrým zaten bir buçuk metre ya, tam pencerenin önüne son model bir araba yerleþince biraz caným sýkýlmýþtý. Daralmýþtý çünkü görüþ alaným…

Tam da kaldýrýma sýfýrlamamýþtý aracýný, yanýndan geçen araçlar yavaþlýyor, büyük bir dikkatle geçmek zorunda kalýyor, bu arada da trafik týkanýveriyordu. Ama hiç kimse direksiyonda oturmakta olan sürücüye elini kolunu sallayýp ‘’Açsana lan yolu ! ‘’ diye haykýrmýyordu. Emek çeke çeke geçip gidiyorlardý. Birisini bekliyor olmalýydý. Keyfinden park etmemiþti ya öylesine biçimsiz yere… Artvin’in caddeleri bu kadardý iþte ; Bir sýra araç park eder, diðer araçlar yanýndan ancak tek sýra halinde geçer…Doðasý ancak buna izin veriyor.

Trafik bir anda duralamýþtý. Park eden aracýn yanýndan irice bir araba geçecekti. Yüksek ve binek otolarýna göre daha geniþçe… Gözü sürücüsüne takýldý ; Dilini dudaklarýnýn arasýndan yanlamasýna çýkarmýþ, baþýný bir sað dikiz aynasýna çevirip park eden aracý denetliyor, bir sol dikiz aynasýna çevirip karþý kaldýrýmla olan aralýðý görmeye çalýþýyordu ama yüklü bir aðýr vasýtayý evirip çeviriyormuþçasýna enikonu emek harcýyordu. Park eden aracýn sürücüsü de tedirgin olmuþ, aracýn içinde doðrulmuþtu…

Ve olan oldu, ‘’Gaaarrrç !’’sesinin ardýndan park eden aracýn aynasý tersine kanýrýlýp koptu, geçmeye çalýþan aracýn kaportasýnda ince iki çizik oluþtu… O da yepyeni bir araçtý hem.

Çekselerdi ya silahlarýný… Ýkisi de kusurluydu; Park eden on beþ santim daha yanaþabilirdi kaldýrýma, geçmeye çalýþan orta yaþlý sürücü karþý kaldýrýma doðru en az yirmi santim daha yaklaþarak geçebilirdi. Bu caddede bu iki araba asla birbirine dokunmazdý…

Öyle olmadý ama ; silahlar falan çekilmedi…Park eden adam arabasýný aceleyle çalýþtýrdý, kaldýrýma beþ-on santim daha yaklaþarak ilerleyip diðer arabanýn boylu boyunca çizilmesini önledi, geçmekte olan araç yeniden hareketlendi, geçip gitti, park eden aracýn sürücüsü çýktý, yere düþen aynasýný ‘’Hay Allah ! ‘’dercesine baþýný büktürerek aldý, aracýna yeniden oturdu. Konuþmadýlar bile…

Ýþte Artvin’de yaþayan Artvinliler…

Yüzünüze ayna tuttum, gülümseyin, yeniden buluþuncaya dek içinizde gülümsemeler çoðalsýn.

DEVAM EDECEK...
..Artvin



YAYIN:

1) 20.09.2006 da www.artvinli.com da yayýna girdi.
2) 16.09.2006 da http://www.ozcanceltik.sistum.com web sitemdeki Yazýlarým Ve Makalelerim Kategorisi’ndeki Köþe Yazýlarým Bölümü’nde yayýna girdi.
3) 29.11.2006 da http://blog.milliyet.com.tr/ozcansanatevi nde yayýna girdi.
4) 30.01.2007 de 19.10.2006 da http://blog.haberturk.com/ozcansanat da yayýna girdi.
5) 26.04.2007 de www.edebiyatdefteri.com da yayýna girdi.
6) 08.05.2007 de http://www.ozcansanat.blogcu.com da yayýna girdi.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Artvin' de Yaþayan Artvinliler
Artvinliler Magandalaþmadan Kalmýþlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Son Yalnýzlýk [Öykü]
Hiç Kimseyle Konuþmayan Adam [Öykü]
Son Gülümseme [Öykü]
Bir Lira Kýrkbeþ Kuruþluk Aþk [Öykü]
'' Zatenyoktu '' Laþtýrýlan Adam [Öykü]


Özcan Çeltik kimdir?

Orman Yük. Müh, ressam, öykü hayraný ve deneyicisiyim

Etkilendiði Yazarlar:
M.Þevket Esendal, Sait Faik...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Çeltik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.