..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




24 Aðustos 2007
Aylardan Aðustos / Kurtar Beni "" Benden ""  
Ýsmail Sarýgene
Hatýrlýyor musun senden önce kör topaldým ben, denizlerinde yürüttün beni. Yarý çýplak gövdeydim ben , yüreðinin sevda gömleðini giydirdin bana.Dilsizdim..Umut cümlelerini doladýn dilime..Tanýmsýzdým bir o kadar hüviyetsiz...Kimliðini “ mevcudiyetime “ adadýn sen..Senden önce yoktum.Vardým da yoktum aslýnda..Ya da sureti “aslýna “ teveccüh eden bir adamdým ben. Gölge oyunlardan bir figüran. Adressizdim. Sokaklarým yoktu kaldýrým taþlarýmdan öte..Ama sen yüreðinin baþkentinde aðýrladýn beni..Þimdi bu sevdayý çýktýðý komadan çýkarma zamaný. Tut ellerimi bulutlarý tutar gibi. Kapat gözlerini..Sabah uyandýðýnda hiçbir þey olmamýþ gibi sesime uzan..


:AIDH:
Kan çanaðý gözlerimde hüzün yine var oysa aylardan Aðustos..”

Baþaramadým yine..Bir türlü anlatamadým “ bendeki seni” .. Bir türlü ispat edemedim sana beni diri diri öldüren kadýný bende içimde öldürdüðümü. Bir türlü önleyemedim benli soru iþaretlerini. Oysa gözlerimi görmeden yüreðini bana kurban olacak delice seviyorsun beni..Düþüyorum yine kanamalý cümlelere..Üþüyorum. Ýliklerimde Þubat soðuðu..Oysa aylardan Aðustos.Sýcaklýðýma dudaklarýnýn serinliðini getirirdin sen..Ne oldu bilmiyorum.Boynum eðik yine..Belki de suçluyum. Suçluyum çünkü bir türlü anlatamadým “ bendeki seni”. Gösteremedim adýnýn yüreðimde ne kadar büyük yer kapladýðýný..Cümlelerimi yuttum sustum þimdi. Düþtüm yine ulu orta..Yýrtýldý gömleðim.Ýlmek yine geçti þah damarýma. Yuvarlandým avuçlarýna. Sýðýndým duasýný unutmuþ bir çocuðun avuçlarýna. .Biliyorum suçlu benim. Aylardan Aðustos…Susmalýyým ben..Her sene olduðu yine hüzün sobeledi beni..Oysa sana bir þey yazmaya gelmiþtim. Karanlýk sokaklarýmý aþýp gelmiþtim. Bu akþam sana özlemlerimi anlatmaya gelmiþken bir anda düþtüm dudaklarýndan...Bilmiyorum ne oldu beni öldüren kadýný hala özlediðimi söyledin.Sustum..Yutkundum Hangi insan özler ki kendini topraða diri diri gömeni ? Hangi insan katilini delice sevebilir ki ?

Ben bu satýrlarý sana yazarken sen “ istediðin gibi özgürsün; belki bir gün beni de özlersin baþkasýyla “ cümlesini býraktýn aðlamaklý suretime. Baþaramadým yine bir kadýný mutlu etmeyi..Seni severken baþka birisini özleyecek kadar küçülmedim ben. Sen bende hala büyüksün..Sen her zaman “ bir gün seni unutacaðýmý “ savunsan da ben senin umutlarýnda olacaðým. Sen neþter vur kalbine. Seni hiç sevmediðimi, sana binlerce yalan söylediðimi dikte yüreðine. Dilin söylese de bensizliðimi, kalbin hep beni yaþayacak..Bil ki; avuçlarým yüzünü duaya dönmüþ halde. Yoksa vururum kendimi yaðlý ipe. Sana anlatmýþtým kalýn ipin evimizin neresinde olduðunu. O kadar basit ki ölüm..Ama ben yaþayacaðým. Seni sende yaþayacaðým. Ýnatla..Sabýrla..Biraz da susacaðým. Ama avaz avaz baðýracaðým seni...Sende yaþacaðým biliyorum. Týpký bende yaþayan sen gibi…


Aylardan Aðustos…Karlar yaðýyor saçlarýma. Gözlerimi neden kan bürüdü benim. Ýçimde bir kýz cocuðu çýðlýklarda. Kanamalý bir yürek var içimde..Düþlerim aðýr yaralý. Yine tökezledim.Yine sobelendim…Az kalmýþtý doðum günümde “ senin sesinle “ uyanmaya. Ne kalmýþtý ki 29 Aðustos’ a..Ramak kalmýþtý doðum günümde verebilecek en güzel hediyenin sen olduðuna…

Geriye dönüp tek bir soru sormuyorum bunlar neden olduðu diye..Sadece gitme diyorum..Gitmeyeceðini bile bile gitme diye sesleniyorum. Biliyorum bu satýrlarý okurken dudaklarýný kanatacaksýn. Biraz da sesli susuþlarda kanayacaksýn. Adýmý çýðlýk çýðlýða haykýracaksýn..Dur gitme..Hayat testisinden üzerime akan umutlarý toplama zamaný. Dur gitme. Uzat ellerini.Baþým düþmesin topraða..Ama söz sevgili..Doðum günüme kadar buralardayým..Ölmeyeceðim sesini duymadan. Gitmeyeceðim Cehenneme doðum günü sabahý yüreðinle uyanmadan. Gitmeyeceðim..


Hatýrlýyor musun senden önce kör topaldým ben, denizlerinde yürüttün beni. Yarý çýplak gövdeydim ben , yüreðinin sevda gömleðini giydirdin bana.Dilsizdim..Umut cümlelerini doladýn dilime..Tanýmsýzdým bir o kadar hüviyetsiz...Kimliðini “ mevcudiyetime “ adadýn sen..Senden önce yoktum.Vardým da yoktum aslýnda..Ya da sureti “aslýna “ teveccüh eden bir adamdým ben. Gölge oyunlardan bir figüran. Adressizdim. Sokaklarým yoktu kaldýrým taþlarýmdan öte..Ama sen yüreðinin baþkentinde aðýrladýn beni..Þimdi bu sevdayý çýktýðý komadan çýkarma zamaný. Tut ellerimi bulutlarý tutar gibi. Kapat gözlerini..Sabah uyandýðýnda hiçbir þey olmamýþ gibi sesime uzan..

Biliyorum..
Anlatamadým; sana “ bendeki seni “…
Gösteremedim; adýnýn yüreðimde ne kadar büyük yer kapladýðýný…
Susturamadým; vadesi dolmuþ saðanaklarýmý.


Gecemi gündüze çeviren kadýn;
Yukarýdaki tüm olumsuz yüklemlere inat,
Aðustos sancýsý tutmuþ gözlerime inat,
Kurtar beni " benden" ..
Çevir yüzünü aydýnlýðýma..

Çünkü;
Ne ben sensiz yaþayabilirim,
Ne de sen bensiz nefes alabilirsin..."

Çünkü senle ben ; Umudun avucunda Cennet kokan NEFES'ÝZ..

Çünkü benle sen ; Elif'in dalýnda taze FÝLÝZ'ÝZ..

Çünkü senle ben ; BÝR’ÝZ…BÝZ'ÝZ...

24.08.2007 23 . 00

Ýsmail Sarýgene




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.