..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > SELMA BÝRCAN




30 Aralýk 2008
Yeni Yýl Açýlýmý  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AFJD:
YENÝ YIL AÇILIMI

Þu yeni yýl meselesini oldum olasý anlayamamýþýmdýr. Neden kutlanýr onu da çözemem. Ama galiba þu her zamanki batý ve Avrupalaþma sevdasýndan olabilir. Nedense hep yeni yýlýn , bize yeni güzel þeyler getirmesinin ümidini, hep içimizde yaþarýz.. Yeni dilekler, hep ayni sözler..:) ..Geçmiþi geçmiþte býrakýp ,hayatýmýzda sadece güzel þeylerin olmasýný dileriz..

Yeni yýl Hýristiyanlarýn eðlencesi. Bize ne telaþýndan onu anlamýyorum. Bizdeki bu eðlence sevdasý kendi dini bayramlarýmýzda neden olmuyor da; ya da bizim kutlu doðum haftamýzý kimse umursamazken iþ yeni yýla gelince hoppala eðlenceleri neden yaparýz?


Hani Çarþamba gecesi saat 12:00’da her þey düzelecek ya.Perþembe sabahý uyandýðýmýzda ekonomik sorunlar ortadan kalkacak,içimizde gelecek kaygýsý bitecek,maaþlarýmýza zam gelip halkýmýz daha rahat yaþayacak ya.Mesela Ýsrail imana gelecek,Amerika o zalim elini ensemizden çekecek,çocuklarýmýz okuyacak ya..

Bütün sorunlarýmýz bitecek, iþsiz kalanlarýn iþi olacak, gençlerimizi 3 saate mahkûm eden ve senelerin emeðini birkaç saate sýðdýran sistem düzelecek ya.

Kýþ þartlarýna ayak uyduran Aðrý’lý MEHMET artýk küllerden kalan kömür tozu ve parçalarýný evine götürmeden evine gittiðinde sýcacýk karþýlanacak ya. Yaþýtlarý gibi okuyup istediði üniversiteye gidecek.

Aile içi þiddet dinecek. Ýnsanýmýz bir anda ÝMAN’a gelecek mesela. Küçük çocuklar kaybolup sonra parçalarý sandýktan veya çöp kutularýndan çýkmayacak ya. Evlerini geçindirmek için bir çorba piþirmek için kara kara düþünen analarýmýz yemekteyiz programýndaki gibi çeþit çeþit yemekler piþirip sonrada kalanýný acýmadan dökecek ya.


Etrafýmý inceliyorum, gazeteleri, tv’yi seyrediyorum. Acaba biz gerçekten ayný coðrafyada mý yaþýyoruz demekten kendimi alamýyorum. Esnaflarýn telaþýný anlýyorum. Onlar sadece kazanç amaçlý vitrin süsleyip bu olayý kendi ekmek kapýsý yapmaya uðraþýyorlar. Ama bize ne oluyor ki?


Peki bir an durup düþünürsek ,yeni yýldan ne bekliyoruz?Neden yeni bir yýlý bekliyoruz bir þeylerin deðiþmesi için..? Bir yerde neyi çözemiyoruz?..Hayat sessizce akýp giderken biz neden gürültü koparýyoruz?Peki mutlu muyuz..? Mutluluk olduðumuzda dýþ dünyamýzla baðýmýz daha saðlýklý olmuyor mu..? Eðer zengin olursak paramýzý olursa mý mutlu oluruz. Bence önce saðlýklý olmamýz ve saðlýklý düþünmemiz lazým. Ve en önemlisi de Allah’a inancýmýzý yitirmememiz lazým. O zaman bir þeyler yoluna girer. Kendimize ve baþkalarýna saygýdan baþlamalýyýz.1 Ocak’ta bir þey deðiþmez maalesef.


Mesela bu sene gelin birlikte baþka bir þey deneyelim diyorum... Madem umudumuz ve baþlangýcýmýz tarihin deðiþimine baðlý. Bari bu tarihte bir þeyler yapalým. Kendi kendimizle barýþ içinde yaþayalým... Eðer kendimizle barýþ içinde olursak ve bunu her birimiz yaparsak hayatýmýzda,dünyada ve içimizde ilk baþta savaþ yaþamayýz..

Egomuzla baþkalarýna bir þeyler kanýtlamak yerine , sadece yargýlamadan her insaný sadece insan olduðu için kabullenmeliyiz.. Hayatýmýz çok daha huzurlu olur.Paramýz azda olsa, yaþamýmýzda olan her þeyin deðerini anlar ve YARADANA þükrederiz...O zaman yeni bir tarihle deneyelim bunlarý.Ýlk baþta kendimizle barýþ içinde yaþamaya hazýr mýyýz?..

HAYIRLI SENELER BÝZÝMLE OLUR UMARIM… BÝRDE TÜM SEVENLERÝN KAVUÞMASI DÝLEÐÝYLE
SEVGÝLERÝMLE.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Tv Krizi

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Lütfen Baðýrmayýn!
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.