..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Tayyibe Atay




1 Aðustos 2002
Zor Yýllar -4-  
Tayyibe Atay
....ülkenin haline bakýp aðýz dolusu küfretmek....


:BHGA:
Yýrtýlan þafaklar ne getirmiþti bana? Güneþ dolu bir gün mü, saçýmý yýkayan yaðmur mu,yoksa gözyaþý mý?Belki de hepsini birden..Fakat yýrtýlan bu þafak yaylamý getirmiþti bana. Bu kesindi. Ona ilk ayak atýþýmdan duyduðum mutluluðu, hicaza ayak basýþtan üstün tutarým þimdi..(Bu yüzden o meseleyi sildim aklýmdan. Eyvah!..bana peygambersiz diyecekler þimdi bunu okuyanlar. Onlara cevabým þu olacak: PEYGAMBERLÝYÝM DEDÝRTEMEZSÝNÝZ!)

Ýnsana sonsuzluk hissi veren bir yaný vardý bunun.
Koþ koþ bitmeyecek çayýrlar uzanýrdý dað diplerine doðru; yemyeþil, ýslak!...Sarý, mor çiðdemler açardý üstünde öbek öbek...Onlarýn süt dolu yumru köklerini çýkarýrdýk yanlamasýna yontulmuþ bir aðaç kazýk ile...Sonra da incecik kabuðunu soyup yerdik. Deðiþik bir tadý vardý; biraz tatlýmsý ama buruk!..
Yemediklerimizi saç örgüsü gibi örer, baþýmýza taç yapardýk. Ýþimizin ustasýydýk doðrusu! En ünlü kuaförler bile geçemezdi bizi. Bu iþin birincisi bizdik þüphesiz!..Onlar da kim oluyordu yani!
“Güzel miyim?”Diye sorardýk sonra birbirimize. Verilen yanýtlarý doðrulamak için yemyeþil bir su baþýnda yansýyan þavkýmýzý seyrederdik merakla. Haberimiz yoktu dünya güzellik yarýþmalarýndan ama; bizdik iþte bütün zamanlarýn en güzel kraliçesi!..Yayla soðuðunda yanan ve pul pul olan yüzümüz, çatlayýp kanayan ellerimiz, yýrtýk pýrtýk soluk elbiselerimiz,
örgüsü ulalý saçlarýmýz kraliçe yapýyordu bizi...Ve baþýmýzdaki çiðdem taçlarla ilan ediyorduk bunu dünyaya , sulara...Kaç tane kraliçeydik acaba, diye düþündüðümde vazgeçerim birden. Belki içlerinde atladýklarým olur da bana darýlýrlar; ya da topraðýn altýndaki kraliçelik koltuklarýna oturup da beni duymayanlar olur diye...Bir gariplik çöker içime...

Krallarýmýz da vardý elbet..Ama onlar bizi hep uzaktan gözlerlerdi. Ne zaman yanýmýza sokulsalar; ya annelerden bir anne, ya da babalardan bir baba ortaya çýkar: ”Kýzlarla oðlanlar, bir arada oynamaz” derlerdi.
Bu cümlenin bende açtýðý yaralarý bilebilselerdi eðer,sanýrým söylemezlerdi. Ýþte bu yüzden kahveye gidip oturmak, erkeklerle piþpirik oynamak, siyaset konuþmak; ülkenin haline bakýp aðýz dolusu küfretmek; bir bara takýlýp kafa çekmek; ellerim cebimde,aðzýmda sigara sabaha kadar sokaklarý arþýnlamak; þortumu giyip futbol oynamak,Rüþtü’ye beþ atmak; yakýþýklý birini görünce aþýk olmak, onunla doyasýya seviþmek istiyorum..Hatta hovardalýk yapmak bile geçiyor içimden...

Ýþte bu yüzden, çocuklarýma karþý cinsi yasaklayamýyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zor Yýllar -1-
Zor Yýllar -2-
Zor Yýllar -8-
Zor Yýllar -14-
Zor Yýllar -20-
Zor Yýllar -24-
Zor Yýllar -17-
Zor Yýllar -13-
Zor Yýlar -16-
Zor Yýllar -19-

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türlü Yaptým Türlü
Acý Tatlý
Çocuk ve Et
Hýyar
Nüfus Artýþý
Selam Efendim
Baðýrdaklý Bebekler
Hey Kadýnlar
Bakla
Açlýk Sendromu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Makas [Þiir]
Nohut [Þiir]
Çek As [Þiir]
Kundak [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]
Mektup [Þiir]
Boþ Lakýrtý [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.