..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Fatih KAYABAÞI




10 Ocak 2010
Bu Sana Son Mektubum!  
Fatih KAYABAÞI
Kitaplar yazdým Sana. Hecelerimin her harfinde Sen’i aðýrladým. Bazen yorgun gözüktün sayfalarýmda, bazen sevinçli, bazen de üzgün. Ama hep o sevdamý tattýrdým; merhamet aþýladým kalbine. Her paragrafa Sen’in desturunla baþladým. Felsefe ile filozoflaþan metinlerimi matematikle bitirdim. Ne olur gel kurtar beni bu karmaþýk problemlerin elinden! Topla daðýnýklýðýmý çarp yüzüme. Çýkar yüzümdeki Senli maskemi. Ve böl, parçala ve yut Sen merkezli devletimi.


:AGDI:


Önceki mektuplarýmdan farklý yazacaðým bugün. Ýçimde zifiri karanlýða boðulmuþ sitemimi dökeceðim beyaz yapraklý sayfalara. Mektup zarfýmýn içinden çiçek çeþitlerini deðil, gözyaþlarýmdan bir buket sunacaðým Sana. Mektubumun bütün satýrlarýný ince eleyip sýký dokuduðunda ana temasýný çýkaracaksýn gözlerimin. Orada özlem yerine sadece þu sesi duyacaksýn:

Hýçkýrýklarýmý…

Felsefemi alt üst eden bir inkýlâpla karþý karþýya kaldým yokluðunda. Devrim þarkýlarýný zýt kutuplardan dinlemekten sýkýldýðýmý hissettiðimi hissettim. Bu parça parça olup yosun tutmuþ feodalite yüreðim nasýl hesap verecek yaratýcýsýna? Her bir tarafýnda bir devlet. Baðýmsýz devletler topluluðu denildiðine aldýrma sakýn yüreðime. Ben Sana baðýmlýyým. Ooof. Yetiþ imdadýma!

Bazý sembol düþüncelerle kusursuz olduðumu sandýðým an yetiþtin imdadýma bunu en az devrim þarkýlarý kadar biliyorum. Kibirlilik kokan önceki mektuplarýma da aldýrma sakýn. O Sen’in yokluðunda yazýp, sýkboðaz ettiðim düþünce metinlerimdi. Son zamanlarda da þiirlerimi hatta yazýlarýmý dahi akrostiþe boðdum. Her köþesinde Sen kokuyorsun. Ve her satýrda Sen. Bunu adýn gibi biliyorsun. Ve biliyorsun ki benim kalemim Sen’sin.

Kitaplar yazdým Sana. Hecelerimin her harfinde Sen’i aðýrladým. Bazen yorgun gözüktün sayfalarýmda, bazen sevinçli, bazen de üzgün. Ama hep o sevdamý tattýrdým; merhamet aþýladým kalbine. Her paragrafa Sen’in desturunla baþladým. Felsefe ile filozoflaþan metinlerimi matematikle bitirdim. Ne olur gel kurtar beni bu karmaþýk problemlerin elinden! Topla daðýnýklýðýmý çarp yüzüme. Çýkar yüzümdeki Senli maskemi. Ve böl, parçala ve yut Sen merkezli devletimi.

Bu Sana son mektubum ve can çekiþen satýrlarým. Ürkek düþüncelerim bir derin nefes için izin istemekte mürekkebimden. Ruhumun parmaklarýmý oynatmasý yeterli sýrf Sana yazmak için. Ve ne kadar dil döksem de yüreðime, düþündüklerini cümlelere baðlayamýyor düþüncelerim.

Biliyorsun.

Ben Sana baðýmlýyým. Ve Sen’in caddelerinde Sen’i düþünmem bile yasak. Odamýn en kuytu köþesinden yazýyorum Sana. Her yer alacakaranlýk ancak; Mum’a ihtiyacým bile yok. Iþýðým olarak isminin ilk harfi yetiyor. Saðlamasýný yapýyorum yazdýklarýmýn. Her defasýnda o sesi duyuyorum. Ve her defasýnda o ses de Sen’i buluyorum.

Biliyorsun. Bu Sana son mektubum. Ve biliyorum yine cevap yazmayacaksýn.

Ýþte bak! Hafýzasýný kaybetmiþ hýçkýrýklarýmý duyuyor musun?

Bana, Sen’i hatýrlatýyor.


Fatih KAYABAÞI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Haþ Ýki O, ve Ben Sýfýr…
Bir Aþýk ve Onun Tuhaf Halleri
Kahverengi Sitemimdir Hayata
Sensizliðin Birinci Günü
Kurt Gibi Acýktým Anne!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sarhoþ Adamla Ülke Meseleleri
Bugün Ýstanbul Çok Güzel
Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz?
Düþünüyorum O Halde Yokum!..
Bedenimle Kýlýp Ruhumla Kýlamadýðým Namazým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saatim Sen'i Sen Geçiyor [Þiir]
Sessizliðin Týrmalýyor Kulaklarýmý [Þiir]
Gelmiþine Geçmiþine [Þiir]
Sen Kokuyor Bu Þiir [Þiir]
Bugün Gözlerine Ýhtiyaç Duydum [Þiir]
Yokluðunda Yokluðumu Hissettim [Þiir]
Uykuya Dalýnca Bu Þehir... [Þiir]
Bu Mevsimde Böyle Olur Þiirler [Þiir]
Üç Nokta… [Þiir]
ve Yine Yanlýþsýn Benliðim! [Þiir]


Fatih KAYABAÞI kimdir?

Ýnþaallah bir gün tanýrsýnýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Numan Arýman, Orhan Veli


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih KAYABAÞI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.