..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Benim yaradýlýþýmda fevkalade olan birþey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Fatih KAYABAÞI




28 Ocak 2010
Kurt Gibi Acýktým Anne!  
Fatih KAYABAÞI
Kurt gibi acýktým Anne! Neler yaptý benim Caným Annem bugün bakayým? Kuru Fasulye, pilav, cacýk… Çok sýktý be Anne! Pazartesi günlerinin fix menüsünden ne zaman kurtulacaðýz? Þaka yaptým Anne hemen yüzünü buruþturma! Gel Caným Annem! Gel þöylece þuraya otur. Gel biraz nefeslen! Dünyanýn iþi biter mi hiç? Sen kaygýlanma sakýn. Bu oðlun Senin elinden zehir olsa yer!


:AHEG:
Kurt gibi acýktým Anne!

Neler yaptý benim Caným Annem bugün bakayým?
Kuru Fasulye, pilav, cacýk…

Çok sýktý be Anne! Pazartesi günlerinin fix menüsünden ne zaman kurtulacaðýz? Þaka yaptým Anne hemen yüzünü buruþturma! Gel Caným Annem! Gel þöylece þuraya otur. Gel biraz nefeslen! Dünyanýn iþi biter mi hiç? Sen kaygýlanma sakýn. Bu oðlun Senin elinden zehir olsa yer!

Hep bu sözlerle kandýrýrdým annemi. Oysa kuru fasulyeden, pilavdan, cacýktan o kadar tiksiniyordum ki… Kandýrýrdým diyorum çünkü; dünyanýn en saf insanlarýdýr anneler çocuklarýnýn yanýnda. Çünkü kandýrabildikleri yegane varlýklardýr. Ergenlik dönemlerinde hýrçýnlaþan tavýrlarýmýzda babalarýmýza karþý bizim koruyucu meleklerimizdir. Kanatlarý olsa belki de uçacaklardýr kim bilir?

Geçen gün Ýstanbul’un heyecanlý mý heyecanlý, insanlarý ýslatmak için elinden geleni ardýna býrakmayan yaðmurlu havasýnda dolaþýrken, belediyenin döþediði parkelerin boþluðuna üþüþen yaðmur suyunun üzerime sýçradýðýný hissettiðimde çoktan küfürleri saydýrýyordum belediye iþçilerine. Ulan dedim, ulan be adamlar doðru yapsanýza þu iþinizi! Þimdi kime temizleteceðim bu çamur deryasýna dönen üstümü? Kuru temizletmeciye versem bir öðrenci için aðýr kaçar, kaldýðým öðrenci yurdundaki Ýrfan Aðabeyimize teslim etsem elbiselerim mahkum havasýna bürünür ve iki karýþ büzüþürler. Ah annem! Nerelerdesin? diyerek iç çekiþirken gözüme ýslak bedeniyle yavrularýna yiyecek taþýyan bir köpek iliþti. Islak üstüme aldýrmadan onun getirdiði yiyecekleri yavrularýyla nasýl paylaþtýðýný görmek o kadar mutlu ediyor ve duygulandýrýyordur ki beni. Köpek de olsa anne þefkati, merhameti iþte… Ve bir köpeðe yakýþýr þekilde aç aç annelerinin gözlerine bakan enikler… Birbirlerine o kadar muhtaçtýlar ki… Mesela anne köpek olmasa yavrular açlýktan ölecek; o yavru köpekler de olmasa anne köpek yemeden, içmeden kesilecekti sanki. Anne köpeðin sevdasý daha büyüktü yavru köpeklerinkine göre. Çünkü anne köpeðin bu iliþkide hiçbir çýkarý yoktu.

Annelerimizin de bizlere sevdasý böyle deðil midir zaten? Bizlerden ne çýkarlarý vardýr ki çocukken babamýza karþý iþlediðimiz herhangi bir suçtan ötürü onlara yalan söylemek zorunda hissediyorlardý kendilerini. Bizlerden ne çýkarlarý vardý ki yaramazlýk yapýp merdivenlerden veyahut kaldýrýmlardan düþtüðümüzde kanayan dizlerimizin acýsýný yüzlerinde görme þansýný veriyorlardý bizlere. Evet yüreklerindeki o acý; sütten bile beyaz, melekten bile güzel o gizemli yüzlerine yansýyordu. Ya bizlerin annelerimize olan sevdasý, sevgisi… Sizin annenize karþý beslediðiniz sevgiyi bilmem ama ben o canlýlarýn birbirlerine olan sevgisini görünce hemen telefona sarýlýp uzaklardaki annemi arayýp Ona þöyle dediðimi hatýrlýyorum:

Anne!

Seni çok ama çok seviyorum

Bir çocuðun kollarýný açarak betimlediði dünyalar kadar…

Ve seni o kadar çok seviyorum ki…

Senin bana olan sevginin üçte biri kadar…



Fatih KAYABAÞI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Haþ Ýki O, ve Ben Sýfýr…
Bir Aþýk ve Onun Tuhaf Halleri
Kahverengi Sitemimdir Hayata
Sensizliðin Birinci Günü
Bu Sana Son Mektubum!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sarhoþ Adamla Ülke Meseleleri
Bugün Ýstanbul Çok Güzel
Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz?
Düþünüyorum O Halde Yokum!..
Bedenimle Kýlýp Ruhumla Kýlamadýðým Namazým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saatim Sen'i Sen Geçiyor [Þiir]
Sessizliðin Týrmalýyor Kulaklarýmý [Þiir]
Gelmiþine Geçmiþine [Þiir]
Sen Kokuyor Bu Þiir [Þiir]
Bugün Gözlerine Ýhtiyaç Duydum [Þiir]
Yokluðunda Yokluðumu Hissettim [Þiir]
Uykuya Dalýnca Bu Þehir... [Þiir]
Bu Mevsimde Böyle Olur Þiirler [Þiir]
Üç Nokta… [Þiir]
ve Yine Yanlýþsýn Benliðim! [Þiir]


Fatih KAYABAÞI kimdir?

Ýnþaallah bir gün tanýrsýnýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Numan Arýman, Orhan Veli


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih KAYABAÞI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.