..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceðin güzellikleri bir düþün ve mutlu ol. -Anne Frank
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Fatih KAYABAÞI




11 Þubat 2010
Bedenimle Kýlýp Ruhumla Kýlamadýðým Namazým  
Fatih KAYABAÞI
Huþu ile alýnmýþ bir abdestten sonra kýbleye doðru çevirdiðim seccademin üstündeki Kâbe figürleri ilgimi çeker ilkin. Ardýndan sessiz bulduðum odamdan sesli bir niyet ederim. Herkes hissetmiþtir o sesi odada: Saatim, defterim, kalemim, bilgisayarým, dolabým… Bir tek ruhum hissetmemiþtir o an. Ve ellerimi bir vinç edasýyla birlikte kulaklarýma kaldýrýrken hüzünlü bir ses kaçýrýrým aðzýmdan:


:AHED:
Huþu ile alýnmýþ bir abdestten sonra kýbleye doðru çevirdiðim seccademin üstündeki Kâbe figürleri ilgimi çeker ilkin. Ardýndan sessiz bulduðum odamdan sesli bir niyet ederim. Herkes hissetmiþtir o sesi odada: Saatim, defterim, kalemim, bilgisayarým, dolabým… Bir tek ruhum hissetmemiþtir o an. Ve ellerimi bir vinç edasýyla birlikte kulaklarýma kaldýrýrken hüzünlü bir ses kaçýrýrým aðzýmdan:

Allahü Ekber !

Ardýndan ellerimin birbirine kapanmasý; sýrasýyla Subhaneke duasý, Fatiha suresi ve Zamlý sure... Ýþte o an dudaklarým basýnç yaparken her harfte, ben orada deðildim. Nerede miydim? "Borç verip de paramý tekrar alamadýðým arkadaþýmýn kapýsýnýn önünde, aðabeyimin vurdumduymaz haline sinirlendiðim memleketimde, babamýn vefat ettiði hastanenin önünde öldüðünü duyduðum anki çöküþümde, annemi teselli ederken Ýnna Lillahi ve Ýnna Ýleyhi Raciun ayetini söylediðimde, vizesinden tavan yapýp, finalinden taban yaptýðým sýnavýmda, belki de bir plakçýnýn önünde Kazým Koyuncu’nun hastane önünde “Ýncir Aðacý” türküsünü dinlerken herkesin bana alaycý bakýþlarýnda...

Ve namaz kýldýðýmý hatýrlayarak kendimi secde halinde bulurum. Hýzlý hýzlý Subhane Rabbiyel A’la diyerek doðrulurum eðri düþüncelerimle. Bu seferde Ettehiyyatü, Salli- Barik, Rabbena dualarýný okuduðunu hisseder dudaklarým. Ama kaç rekât kýlmýþtým ki ben... 3 rekât mý hayýr hayýr, 4 rekât oldu yok yok ben yanlýþ kýldým namazý en iyisi mi Sehiv secdesi yapayým... Ve karar almýþýmdýr fazla namaz göz çýkarmaz diye. Sehiv secdesini de yapmýþýmdýr artýk. Selamýmý vermeyecek mazeretim yoktur diyerek boynumu kütledercesine çeviririm saða sola. Esselamüaleyküm Verahmetullah, Esselamüaleyküm Verahmetullah…

Derken manasýný bir türlü ezberleyemediðim o uzun sözcükler ardýn sýra çýkar. Kýsacasý baþladýðý yerden baþladýðý yerde bitiririm. Yani boðazýmdan aþaðýya inmez o sözcükler. 33 kere Subhanallah, Elhamdülillah, Allahü Ekber sýrasýyla dua tabi ki...- Vinç tekrar devreye girmiþtir bu sýrada-Allah'ým kýldýðým namazý sen kabul eyle!!! inþallah eyler, inþallah eyler, katýnda kabul eylersin Rabbim!!!


Fatih KAYABAÞI

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ah namaz ahhh
Gönderen: ayþe kaya / , Türkiye
25 Þubat 2010
imam yatsý namazýný kýldýrmak için tekbirini alýr ve namaz baþlar,rükuler secdeler ve selam verir namaz biter. ama imamým kafasý karýþmýþtýr dayanamayýp cemaate sorar "ya biz 3temi yoksa 4temi selam verdik" cemaatte týk yok.kimse çýkamaz iþin içinden en sonunda esnaf amca karýþýr iþe "hocam"der" ben þimdi sana söylerim " ben hergün tam sen selam vermeden önce dükkanýn hesabýný bitirirdim ama bugün hesap yarým kaldý, demekki 3kýldýk." ahh o kanayan yaramýz namaz. acaba ruhumuzun "Allahu Ekber" dediði bir namazýmýz olmuþmudur. yoksa namazlarýmýz "vay o namaz kýlanlarýn haline ki" ayetindeki gibi hakkýmýzda þikayetçimi. elbetteki ilk iþ kýlmak. ama tabiki Rabibimiz hepimize ihlaslý namazlar nasip eylesin. yazýnýz çok güzeldi tebrikler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Haþ Ýki O, ve Ben Sýfýr…
Sarhoþ Adamla Ülke Meseleleri
Bir Aþýk ve Onun Tuhaf Halleri
Kahverengi Sitemimdir Hayata
Bugün Ýstanbul Çok Güzel
Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz?
Düþünüyorum O Halde Yokum!..
Sensizliðin Birinci Günü
Kurt Gibi Acýktým Anne!
Bu Sana Son Mektubum!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saatim Sen'i Sen Geçiyor [Þiir]
Sessizliðin Týrmalýyor Kulaklarýmý [Þiir]
Gelmiþine Geçmiþine [Þiir]
Sen Kokuyor Bu Þiir [Þiir]
Bugün Gözlerine Ýhtiyaç Duydum [Þiir]
Yokluðunda Yokluðumu Hissettim [Þiir]
Uykuya Dalýnca Bu Þehir... [Þiir]
Bu Mevsimde Böyle Olur Þiirler [Þiir]
Üç Nokta… [Þiir]
ve Yine Yanlýþsýn Benliðim! [Þiir]


Fatih KAYABAÞI kimdir?

Ýnþaallah bir gün tanýrsýnýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Numan Arýman, Orhan Veli


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih KAYABAÞI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.