..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > HAMZA EKÝZ




26 Þubat 2010
Süpürge  
HAMZA EKÝZ
BÝR SÜPÜRGE KADAR OLAMADIK......


:AFFB:
Yorgun bedenini saðk taþ duvara yaslayýp kýrgýnlýðýna ve yorgunluðuna bakmadan derin bir oh çekti. Ve birkaç dakika önce yeniden var ettiði o önündeki avluya uzun uzun baktý. Artýk önceki kadar güçlü deðildi ve kýrýlganlýklarý her geçen gün artýyordu ama o yinede azimle savuruyordu bedenini, inançla yeniden yaratýyordu her sabah o bilmem kaç metrekarelik alaný. Hiç gocunmamýþtý, bedeni toza, topraða bulanýrken dünden kalan kýrýntýlarý süpürüp yeni bir sayfa açýyordu. Kendi kýrýntýlarý savrulurken o düzlüðe yýllarýn yorgunlu sarmýþtý bedenini ve artýk her geçen gün tüketiyordu kendini, ve tek dayandýðý nokta yeniden bir gün baþlarken umutlara gece dünün kirini pasýný alýp bir kenara yeni bir sayfa açmasýydý beklide.

Derin derin iç çekti. Yaslandýðý taþ duvar geçmiþten beri olduðu yerde izliyordu olanlarý ve içinde sadece olduðu yerde durmanýn acýsý vardý. Bir þey yapamýyor elinden hiç bir þey gelmiyordu. Ýmrenerek baktý ona. Oysa geçmiþe gitmiþti çoktan. Serin yaylarda vücudunu okþayan poyrazý düþündü. Ona bilmem hangi yaylalarýn ovalarýn destanlarýný anlatan o rüzgar þimdi ona çok uzaktý. Sonra kuþlarý düþündü çevresinden geçen ona melodiler fýsýldayan kuþlarý ve o sade topraðý özledi kök saldýðý ondan can aldýðý o topraðý.

Sonra insanlar geldi gözlerinin önüne, onu bir çýrpýda ayýrmýþlardý vatanýndan hem de hiç düþünmeden. Bir görev vermiþlerdi ona o kova avluda her gün bedenini oyana bu yana savura savura dünün kirini temizleme görevi. Özlemle doldu içi anlayamadýðý bir kinle titredi kýrýlmaya yüz tutan tüm salkýmlarý ve haykýrdý taþ duvara. Neden diye?

Taþ duvar daha önce böyle bir haykýrýþa sahne olmamýþtý. Yýkýlacaðýný sandý bir anda bu ne biçim bir kindi? Sordu usulca o yorgun bedene “ne oldu?” diye. Kendini sýkarak anlatmaya baþladý yorgun bedenine aldýrmadan insanlara olan öfkesini.

Bana can veren topraklarý karýþ karýþ satýlýrken, deðerleri dünleri bugünleri ve yarýnlarý ellerinden alýnýrken ve onlar koyun gibi her gün yaþadýklarýnýn farkýna bile varmazlarken bu kadar çabuk nasýl heder ediyorlar bizleri. Evet ben dünden kalan pislikleri temizliyorum her sabah gün aðarýrken ya onlar? Onlar dünden kalanlarý deðil bugün baþlarýnda olan pislikleri bile def edemiyorlar. Tarihleri yok oldu. Susuyorlar. Destanlarý dinlerdim. Poyrazlardan o sevda kokan aþklarý nerede bu topraklarda yaþanan o aþklar o sevdalar o destanlar. Çanakkale diye bir yer varmýþ orada bu sorumsuzlarýn atalarý topraklarýna düþman askerine telsim etmemek için akçýk nedir bilmeden göðüslerini siper etmiþler vatana. Bu destan hala daðlarda ovalarda rüzgarýn sesiyle yankýlanýr. Bunlar unutmuþlar!... Birde Mustafa Kemal varmýþ, Bir aðaç kesilmesin diye koca köþkü yürütmüþ.. bir aðaç kesildi diye aðlamýþ, onu da anlatýrdý gölgesinde büyüdüðüm koca çam aðacý. Bu topraklar onun sayesinde hala namuslu derdi. Bunlar bu insanlar namusu bile unutmuþ!.....

Taþ duvar. Yerinden kalkýp devrilmek istedi bu beyni örümcekli insanlýðýn üstüne. Lanet olsun dedi. Belki ilk kez yüzyýllar boyunca bu denli bir þey yapmak istedi ve durduðuna isyan etti.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðrý
2 Temmuz
Ýyi ki Tgb Var!..
Seçim Sizin
Susmak mý? Hiþtttt!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.