..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýçtenlik bütün dehanýn kaynaðýdýr." -Boerne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Aysel AKSÜMER




26 Mart 2011
Hayatýn Yapraklarýný Çeviriyorum  
Aysel AKSÜMER
Bu öðrencilik hayatý hiç bitmeyecek! Neyin mi? "Hayatý öðrenmenin" Düþen her yaprakta , hayat defterimden bir yaprak daha çeviyorum.


:BAEA:
Bu öðrencilik hayatý hiç bitmeyecek! Neyin mi? "Hayatý öðrenmenin" Düþen her yaprakta , hayat defterimden bir yaprak daha çeviyorum.

Kâðýt üzerinde not almayalý yýllar oldu. Kanaat notunu artýk yüreðim veriyor. Havamýn zeminini karartmadan, açýk maviye dönüþtürmenin yolunu çoktan buldu rüzgârým. Kara bulutlarýn birikmesine mani olmanýn mümkün olmadýðýný bilsem de daðýtmak gerektiðini yaþayarak öðrendim.

Hangi iklimde yaþýyorsak az çok doðasýný da kabullenmiþiz demektir. Denize paralel mi daðlarýmýz, oksijeni çok mu havamýzýn, gözümüzün uzandýðý yerlerin yeþili çok mu? Huzur mu veriyor yoksa azar azar boðuyor mu? Renkleri aslýnda yürek sesi çizermiþ. Ýsterse sýcak renkleri soðuða dönüþtürürmüþ, istemezse her rengi soðuða terkedermiþ.

Fen dersi öðretmenlerimiz, maddenin özelliklerini tüm detayýyla nasýl da iþlerdi. Ama bizler her þeyi nasýl da deðiþtirmeye çalýþtýk. Betonsa kalp, kadife kumaþ mý elde edeceðiz? Tahta gibiyse kafalar þimþek mi çaktýracaðýz? Önce yakýp sonra küllerinin baþýnda aðýt mý yakacaðýz?

Baþkalarýný deðiþtiremiyorsak kendi malzememize bir kez daha el atmakta fayda var. Hayatý yaþanýr kýlmak biraz da ruh dünyamýza baðlý.

Gerektiðinden fazla deðer vermenin, sonradan hayal kýrýklýðý yaratabileceðine inanmazdým. Kendi ayaklarýmýn üzerinde durmaya çalýþtýðým günlerde bir büyüðüm söylemiþti "Hiç kimse olaðanüstü deðildir. Gözünde bir masal kahramaný yaratma! Bir gram üstü bile büyük görme gözünde.. Herkes hata yapabilir." Evet sonradan çok üzülmemek için her olay için olasý bir üzülme payý býrakmamýz gerek hayatýn paçalarýna. Sonradan paçalarýmýz tutuþmasýn diye..

Yastýða baþýmla beraber vicdanýmý da koymayý öðrendim. Yastýk, kuþ tüyünden de olsa, vicdan rahatsýzsa rahat bir uyku uyuyamýyor insan. Küçücük bir kusurumuz da varsa sandýk içinde yýllarca kalmýþ eþyalarý havalandýrýr gibi gün yüzüne çýkarýp gerektiðinde olaylarý masaya yatýrmalý ve kusurluysak özür dilemeliyiz.

Hayat bir alýþveriþ gibi aslýnda ne kadar verirsek o kadar çok alýrýz. Sevgi vermeden sevgi almak, saygý göstermeden saygý beklemek imkansýz gibi bir þey. Karþýlýk gözetmeden yapýlan her güzel davranýþ er veya geç bize dönecektir.

Sabýr, tuðla tuðla bir bina inþa etmek gibidir bence.. Bomboþ arsalarýn üzerine göklere yükselen binalar çýkýyor. Baþta elimiz avucumuz boþken, sabrý temel edinirsek; ne umutlar, ne hayaller yükseltiriz kendi çatýlarýmýza.

Küçücük puntolarla yazýlmýþ o kadar çok özlü sözler gördük ama yýllar sonra yaþayarak dersler alabildik. Hayat ezberleyerek öðrenilseydi herkes kitabýný alýr ve deðil okumak belki yutardý bile.

Hayatýn sayfalarý belki üçüncü hamur kaðýtta olabilir ama ruhumuz isterse o yapraklar parlak birinci sýnýf kuþe kaðýdýna da dönüþebilir. Yeter ki saðlýðýmýz, sevgimiz ve umutlarýmýz olsun.

Aysel AKSÜMER



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buyur Buradan Yaz
Öteleme
Ýçimizdeki Yangýn Merdiveni
Gözyaþlarým Nerede?
Gönül Kapýsý
Duygusal Zeka
Yine Ne Oldu?
Merhaba - Elveda
Durgun Saatler
Nasihat ve Tavsiye

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhumun Ýçi
Yaralý Ben Ama Kan Yok
Sýradýþý Tarzlar
Taksiler Kan Kýrmýzýsý
Karþý Geliyorum
Boþluklarda Ben
Gece Hayatý
Yýldýzlarýmýz
Ýnsan Profili
Fýrça Günlüðüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.