..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > kemal düz




30 Nisan 2011
Ýskenderun Kültür Sanat Þenliði Sonuç Bildirgesi  
kemal düz
21-24 nisan 2011 tarihleri arasýnda, þehir merkezindeki havuzlu çarþý bitiþiðindeki ara sokaktan girilerek ulaþýlan ve halk arasýnda da artýk “sanat sokaðý “ diye anýlmakta olan meydanda ; iskenderun kültür ve sanat þenliðini, iki dernek ortaklaþa bir þekilde gerçekleþtirdik.


:BAFI:
Ýskenderun Kültür Sanat Þenliði Sonuç Bildirgesi :


21-24 Nisan 2011 tarihleri arasýnda, þehir merkezindeki Havuzlu Çarþý bitiþiðindeki ara sokaktan girilerek ulaþýlan ve halk arasýnda da artýk “sanat sokaðý “ diye anýlmakta olan meydanda ; Ýskenderun Kültür ve Sanat Þenliðini, iki dernek ortaklaþa bir þekilde gerçekleþtirdik.

Amacýmýz; sanatý, sanatçýyý ve izleyicileri, sokakta bir araya getirmekti.Bunu da daha ziyade yerel sanatçýlarýn aðýrlýklý olduðu bir izlenceyle ( programla ) yapmaya çalýþtýk: Yazarlar; Akýn Bodur, Münevver Düver, Hüseyin Ýnsan, Ali Göçmen, Cevdet Uygun, Refik Kireççi, Yahya Gülgeç, Hüseyin Çirkin, Akay Eren, Haþmet Kolaðasý, Yusuf Aslan, Çetin Kalkan , okurlara kitaplarýný imzaladýlar. Þairler ; Sabahattin Yalkýn, Celal Ýnal, Mustafa Akyürek, Selçuk Akkoyunlu, Sema Sabuncu Terzi, Filber S. Çobanoðlu ; þiirlerini okudu. Ayrýca Feridun Akýn (tiyatro), Meral Aran Kaysý( ressam, heykeltýraþ), Yasemin Tümkaya(ebru) Müjgan Tayhoþ( Onestroke- tekdarbe resim ), Aslýnaz Bale Dans Müzik Kursu , Meryem Yýldýrým ve öðrencileri(heykel), Mete Köroðlu Sinevizyon Gösterisi –Sergisi (fotoðraf), Seden Hastürk(seramik), Ayþe Barutçu(taþ süsleme), Türkan Iþýk (karakalem), Ýnsaf Sultanoðlu( yaðlý boya), Hüseyin Öcal( yaðlý boya) Emrah Ateþli, Doðan Yetim ve Ahmet Emre Peynirci( heykel atölyesi), Ramazan Kanat(fotoðraf), Mehmet Atilay (Ozan Türabi-müzik ), Mehmet Fazýl Karasu( müzik), Türkay Þan( hattat- kaligraf (güzel yazý sanatçýsý) Mustafa Ýncedil(Aþýk-müzik ), Yusuf Kaba, Kemal Düz(þiir), Ali Traþ(gazeteci), Þule Kumru(keman), Yan Flüt-Gitar-Gitar- Keman(Ünal Müzikevi), MKÜ öðrenci Topluluðu( Müzik), Ali Kiremitçi( sabun ustasý), Zübeyde Arzu Kandemir(taký), ( Ali Atak (güvercin yetiþtircisi) kendi alanlarýnda sunumlarýný yaptýlar. Ýskenderun’lu olan yazar Ayla Kutlu ile karikatürist Muhittin Köroðlu ise, ulusal düzeyde tanýnan konuk sanatçýlarýmýz oldu.

Açýlýþ , doðrusu beklediðimizden daha kalabalýk ve canlý geçti.Sanat ve kültür þenliði olmasý nedeniyle , açýlýþýmýzý farklý bir tarzda yaptýk, güvercin uçurduk.Ana destekçimiz belediyenin katkýlarýyla meydanda düzenimizi kurduk. Belediye Baþkanýmýz Dr . Yusuf Civelek, açýlýþa gelmenin dýþýnda, sonraki günlerde de bir sanatsever olarak konuðumuz oldu.Konuþmalar arasýnda, meydanýn , ilerisi için daha uygun hale getirilip ,böylesi etkinliklerin daimi yeri olabileceðine dair düþüncelerini paylaþtýk.Böylece bu etkinliðin bir diðer amacý olan , bu alanýn sanat olaylarý için bir mekan haline gelmesi hususunda da adým atmýþ olduðumuzu anladýk.

Çevre esnafý bizlere yardýmýný esirgemedi. Onlarýn da isteði , bu alanýn daha canlý bir yer haline gelmesi…

Bir klasik haline getirmeye çabaladýðýmýz ayran daðýtýmýmýz ilgi gördü.Üstelik, ayranýmýzý geride hiçbir plastik atýk býrakmadan 250 bardak içtik; çünkü cam bardakta sunduk.

Destekçilerimiz ; Ýskenderun Belediyesi, Belediye Kadýn Kültür ve Sanat Eðitim Merkezi, Aalen- Antakya Kültür Derneði, Gökkuþaðý Sanat Evi, Aran Sanat Evi, Akçelik Boru Sanayi, Doðan Hukuk Bürosu, Hatay Keþif Dergisi, Çelik-iþ Sendikasý, PrimeMall, Ýskenderun Gazetesi, Ses Gazetesi, Cadde Gazetesi, Ferda Kitabevi ve Tümkaya Süt Ürünleri idi. Kendilerine müteþekkiriz.

Katýlýmcý ve destekçiler elbette daha geniþ olabilirdi. Ýskenderun halký da daha fazla haberdar edilebilirdi. Gelen olumlu-olumsuz tepkilerden , Ýskenderun’da bu gizilgücün (potansiyelin ) olduðunu fark ettik . Bir ilk olan bu etkinlikte, edindiðimiz deneyimlerle , bir dahaki sefere , daha iyisini baþarabilmek umuduyla; katký veren herkese teþekkür ederiz.


Ayna Ýskenderun Kültür Sanat Derneði Evimiz Ýskenderun Süpürge Derneði
Yönetim Kurulu Baþkaný Yönetim Kurulu Baþkaný
Kemal Düz Dr. Fatih Köse



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sinemanýn En Figüraný
Nusayriler de Enterasan Bir Tütün Söylencesi
Sessiz Ada/m
"Dünyanýn En Masum Yayýncýsý"
Atalarýmýz ve Kültür Sanatýn Geleceði
Senin Kadar Yorgunum, Beþir Fuad
Þu Yazar Milleti
Ayaþ Ýzlenimleri
Burhan Günel Aramýzdan Ayrýldý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anýlarda Ýskenderun: Cem Erman ve Hikayet-i Zeki Müren
Genç Bir Yazar ile Söyleþi: Murat Kömür
Bir Dönem Soðukoluk ve Hatay
Koranavirüsle Nasýl Mücadele Ettik
Bir Paçavra Hastalýðý: Koronavirüs
Krishnamurti ile Kendini Tanýma Sanatý
Trene Özlem: Ýskenderun'dan"dan Adana'ya" Yolculuk
Divan Edebiyatýnýn En Güzel Þairi
Payas'ta Tarih Tarihte Payas
Sokakta Sanat: Ýskenderun Kültür Sanat Þenliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nevruz Uður [Þiir]
Aybastýlý Þair Ýzzet Haznedar [Þiir]
Münzevi Bir Osmanlý [Þiir]
Çukurova'nýn Ýki Yiðit Sesi: [Þiir]
[Þiir]
Þiirin Hatayý [Þiir]
Düþüyorum Tut Elimden - Selma Sayar [Öykü]
Bir Öykücümüzden Bir Öykümüz Var [Öykü]
Aybastýlý Bir Feylesof: Refik Güley [Roman]
Ýskenderun'da Kitapçý Olmak [Eleþtiri]


kemal düz kimdir?

edebiyat sanat, tarih, kültür ve folklora karþý ilgim var. yerel bir gazetede kültür sanat yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
engin geçtan, edip cansever, tevfik fikret v.b.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kemal düz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.