Yeni Yıl Teraneleri

(Yeni yılın hepimize sağlık ve huzur getirmesi dileklerimle.)

Bir arzunun gelişinden
Bir önce ki olmayan dileklerin
Ve herşeyin bittiğini sandığın an
Yerindesin, kıyılarında zamanın

Tarifi basit günler geçip gitti. Gelenler gidenleri sollayacak ve geçenler çabucak unutulacak.

Her yılın sonunda aynı teraneler. Yaşananlar arkaya atılır, yaşanacaklar, bir düşün hayalini çizer yeni bir yıla her yıl olduğu gibi. Arzularımız en son anlarda uykudan uyanır sanki ve dillenirler gibi.

İstifimiz bozulmaz ve sanki bir şeyler söylemek gerekliliğimiz varmış gibi, söyleyeceklerimiz yeni yıla anlam katacakmış gibi, dilekler içinde bulunuruz, umrumuz taşar. Yeni yılımız, ayların içinden eserek dillerimize düşer, sözcüklerde sağırlaşır. Geçen yılı uğurlarken, yeni bir yıl düşlerimize eklenir ve her zamanki gibi, bizi bir dahaki yıla hazırlamak için kendisine bile yalan söyler…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 2012 adına, bir kez daha görücüye çıkacak 12 ayları. 365 gün yaşayacaklarımıza sınır koymayacak ve gelecek seneye bizi daha bir kocatarak, “hiç bir şeysin” diyecek ve yine bizi terk edecek yerini bir başka yıla bırakmak için. Yıllar böyle devrildikçe mevsimler değişecek, kentler kalabalıklaşacak, yeni nesiller çoğalacak, işsizlik artacak, insanlar daha süzülecek ve yaşamın ilk harfleri eklenecek farklı farklı düşlere, belki de hiç bir şeye…

Böyle, yeni yıllar, mürekkep baskılı paraların fırtınası, yoksullukların iç kanamasıdır. Kapitalistlerin daha zengin olmasıdır. 2012, “istersen beni sevme, ben seni sende terkedeceğim” diyecek.

Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, özlemlerimizi, hasretlerimizi ve sevinçlerimizi, yaşamımızla birlikte bu yeni yıl, yeniliklerinin zenginliğine devşirecek, güzel veya çirkin. Değişime ve mevcut sisteme uyum içerisinde, her zaman ki gibi akıp gidecek ve giderken de seslenecek:

Yüzüncü yılın çarpıklığından
Yetmese de sizlere sesim
Özlemlerin sofrasında simgeyim
Yaşamın karesinde sevgi ile
Bilincinizin haritasındayım…

01/02/2012
Sevgili Özbek



Sevgili Özbek hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Sevgili Özbek kimdir?
Siir yaziyorum, ve hikaye denemelerim var.Amacim gerçekten yazabilmek.

Etkilendiği Yazarlar:
Nazim Hikmet Ran ve gerçekten yazan her yazar

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.