..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fatih KAYABAÞI
Fatih KAYABAÞI - Gelecek, bir gün gelecek.
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Bu Mevsimde Böyle Olur Þiirler (Fatih KAYABAÞI) 17 Ocak 2011 Pastorel 

bu mevsimde böyle olur þiirler yoðunlaþtýrýlmýþ acý katma deðer kederler bir köþede sýza kalmýþ sevdalar ana kuzusu ayrýlýk ve anadan üryan yalnýzlýk

  Üç Nokta… (Fatih KAYABAÞI) 21 Aralýk 2010 Aþk ve Romantizm 

iki nokta üst üste getirerek açýklamak istemedim duygularýmý veya içimden gelenleri iki tire arasýnda belirtmek istemedim açýktan olsun öylece o yüzden noktalý virgülleri çok sevdim ardýndan sen gelecekmiþ gibi; ve ve ve iþte ben bu baðlaçlarý sevdim

  Bir Poyraz Öncesi Ýstenmeyen Bir Evlilik ve Zoraki Ayrýlýk (Fatih KAYABAÞI) 5 Aralýk 2010 Gülmece (Mizah) 

Gölgemiz altýnda ne haltlar karýþtýrmýyordu ki insanoðlu: çekirdek çýtlatýp kayýn validelerinin dedikodularýný yapmalarý, öðrencilerin sýnavlarda hocalarýnýn gözünün önünde nasýl kopya çektiklerini kahkahalarla bir marifet gibi anlatmalarý, genç kýzlarýn ve erkeklerin ilk öpücükten sonra orasýný burasýný oynama gibi çeþitli oynak haller bunlardan birkaçýydý.

  Gelmiþine Geçmiþine (Fatih KAYABAÞI) 19 Eylül 2010 Öyküsel 


  Bomba Gibi Bir Hikâye (Fatih KAYABAÞI) 16 Eylül 2010 Gülmece (Mizah) 

Söylenenlere göre çok iyi bir kalbim varmýþ. Yolda, darda, sokakta kalmýþlara yardým edermiþim. Hiçbir kötülük düþünmez, yaptýðým iyilikleri baþa kalkmaz, bu iþlerde sýrf Allah rýzasý gözetirmiþim. Trilyoner olsam güzel ülkemin topraklarýnda bir tane bile kiracý kalmazmýþ, hepsini ev sahibi yaparmýþým. Okullar, hastaneler, camiiler, hanlar, hamamlar hatta elimden gelse kervansaraylar yaptýrýrmýþým. O kadar birleþtirici gücüm varmýþ ki dul ve bekarlarý izdivaç programlarýna sürüklemez, onlara çöpçatanlýk yaparmýþým.

  Allah"ýn Emri ve Peygamberin Kavli III (Fatih KAYABAÞI) 29 Mayýs 2010 Gülmece (Mizah) 

Durumlar iyice karýþtý sevgili okuyucu. Bu kýz þimdi bana ne diyecek? Uyuyamam ki þimdi sabaha kadar. Ya kýzým Süleyman’la konuþsana ne konuþacaksan? Beni neden araya sokuyorsun ki? Tamam efendi kýzsýn, kendini yetiþtirmiþsin, donanýmlýsýn; ama bu iþlerin nasýl iþlediðini benden iyi bildiðin halde beni neden sürüklüyorsun kendinle? Üfff. Üfff ki ne üfff…! Allah Allah… Tansiyonum mu düþtü nedir? Ayran yapacak yok mu? Tabi ki yok! Süleyman’a kýz bulacaðýna kendine bulsana ileri zekalý! Bak yapayalnýz kalýrsýn kýyýlarda, köþelerde. Hastalanýrsýn da sana bakan olmaz. Of ulan of! Nerden geldim bu konulara ben? Doðru ya þu Emine Haným! Bakalým sabah ola hayrola. Bu yastýk da neden sert ki? Baþýmý aðrýttý. Köpekler de havlayýp duruyor, belediye temizlikçileri de bu saatler de çalýþýr mýymýþ yahu!

  Allah"ýn Emri ve Peygamberin Kavli - II - (Fatih KAYABAÞI) 21 Mayýs 2010 Gülmece (Mizah) 

Ortalýðý yine sessizlik kaplamýþtý. Süleyman’ýn amcalarý ve halalarý baþlarýný eðdiler bir süreliðine. Çünkü onca kýz isteme hatýralarý olan bu kiþiler, sanýrým böyle bir soruyla ilk defa karþý karþýya kalýyorlardý. Geldiðimiz zamandan beri sessizliðini koruyan Süleyman kontrataða geçerek söze baþladý.

  Allah"ýn Emri ve Peygamber"in Kavli - I - (Fatih KAYABAÞI) 20 Nisan 2010 Gülmece (Mizah) 

Kapýnýn önünde ellerinde çiçekler, hayatýnda giyinmesini pek sevmediði takým elbiseleri, bir de kýz istediðin anlaþýlsýn diye ele tutuþturulan çikolata ve çiçeklerle ne yapacaðýný bilemeyen ve sürekli nasýlým sorularýyla yalan söylememe neden olan baþ belasý arkadaþým Süleyman, heyecanýný bir türlü yenemiyor ve gizleyemiyordu.

  Sarhoþ Adamla Ülke Meseleleri (Fatih KAYABAÞI) 27 Mart 2010 Gülmece (Mizah) 

Bugün dertleþeyim dedim Unkapaný otobüs duraðýný mesken edinmiþ þu sarhoþ adamla. Kime içi yanmýþ, neye kýzmýþ da bu kadar kendini alkole vermiþ? Elbet vardýr bir derdi.

  Diriliþ ve Reddediliþ Nesli (Fatih KAYABAÞI) 22 Mart 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Ülkemizin en güzel Aþk þairlerinin baþýnda gelen bir Üstad’ýn düþüncelerinden meydana gelmiþ bir nesildir diriliþ nesli. Hani Monna Rosa’nýn ünlü Þairi diyor ya:

  Bu Bir 1 Nisan Þakasý (Fatih KAYABAÞI) 20 Mart 2010 Kent 

Ýþte… Gürültüsünü seviyorum bu þehrin Nüfusuna beni de alýr mý bilmem Sýrf ona alýþtým diye Kudurmuþtan beter oldum deyimlerde

  Ay Çöktü (Fatih KAYABAÞI) 16 Mart 2010 Aþk ve Romantizm 

Ay çöktü karanlýk aldý her yeri Elifsiz kaldý kederli harfler Papatyalar hiç bu kadar renksiz düþmemiþti Dudaklarda susa kaldý tarifsiz endiþeler

  Bu Merhumu Nasýl Bilirdiniz? (Fatih KAYABAÞI) 16 Mart 2010 Günlük Olaylar 

Ne yalan söyleyeyim be Hocam. Osman’ý çok iyi tanýr ve hiç de iyi bilmezdim. Derdi, iþi, gücü; akþamüzeri Hasan Aðabeyin bakkalýnýn önüne sinsice geçerek, bir de altýna gökkuþaðý rengindeki ilginç tasarýmlý o tabureyi çekmenin rahatlýlýðýyla kýzlarý incelemekti veya argoca bir tabirle inceden inceye onlarý dikizlemekti.

  Kýyamet Senaryolarý (Fatih KAYABAÞI) 10 Mart 2010 Baþkaldýrý 

Ýnsanlar tiyatroyu seviyordu Sahneler týka basa dolarken Kendi hayatlarýndan senaryolar üretiyorlardý Kendileri yazýyor, kendileri oynuyor; Kendileri yönetiyorlardý kendilerini Semut ve Lut’u oynuyorlarken Onlardan daha iyi sanatçýydýlar

  Saatim Sen'i Sen Geçiyor (Fatih KAYABAÞI) 2 Mart 2010 Aþk ve Romantizm 

Saatim Sen’i Sen geçiyor Tik tak tik tak tik tak Rýhtýmdan uðurladýðým son gemi Sana nemli mendillerle el sallýyor Sen de görüyor musun?

  Haþ Ýki O, ve Ben Sýfýr… (Fatih KAYABAÞI) 1 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

Yanýnda etkisiz elamaným. Ve öylece Sen’i izliyorum. Gülünce gamzelerin aðlýyor. Gidiþin kaderim; gelmeyiþin kederim oluyor. Ýlkbahar güzelliðini kýskanýyor. Kalp duvarlarým Sen’in afiþlerinle süsleniyor. Var oluþun Havva ile Âdem; yokluðun matem oluyor.

  Bir Hükümeti Deviren Kadýn: Fadime Þahin (Fatih KAYABAÞI) 28 Þubat 2010 Unutulamayan Dönemler 

28 Þubat döneminde de darbeciler tarafýndan ayný uygulamalar yapýldý bizlere. Resmen Ayaktayken, uyutulduk. * Refah Partisi’nin giderek oylarýný artýrdýðýný ve bunun hiçbir þekilde önüne geçilemediðini gören darbeciler, büyük þehirlerde, toplumun nabzýný en iyi tutan meslek grubu olan taksicilerle görüþüp tahlil yaptýlar. Taksiye binip þoförlere, Refah Partililerin yaptýðý iddia edilen yolsuzluklarý anlattýlar. ‘Bunlar Türkiye’yi Ýran’a çevirecek’ dediler. Gördüler ki bu iddialarý, taksiciler ciddiye almýyor. Sonra taksicilere, ‘Filanca tarikatýn þeyhi, kadýnlara kýzlara tecavüz etmiþ’ þeklinde hayali hikayeler anlattýlar. Taksiciler buna çok sinirlendi. ‘Vay namussuz, þerefsizler’ dediler. Taksiciler de bu durumu halka anlattý.

  Kâbus (Fatih KAYABAÞI) 19 Þubat 2010 Aþk ve Romantizm 

Hiç istemediðin tablolarda çizilirsin Görmek istemediðini görür gözlerin Bir hafta içinde uðursuz günün sadece yedi gündür Onu gördüðün andýr uðurlu saatin Acýnýn tanýmý onu görememektir

  Bedenimle Kýlýp Ruhumla Kýlamadýðým Namazým (Fatih KAYABAÞI) 11 Þubat 2010 Ýtiraflar 

Huþu ile alýnmýþ bir abdestten sonra kýbleye doðru çevirdiðim seccademin üstündeki Kâbe figürleri ilgimi çeker ilkin. Ardýndan sessiz bulduðum odamdan sesli bir niyet ederim. Herkes hissetmiþtir o sesi odada: Saatim, defterim, kalemim, bilgisayarým, dolabým… Bir tek ruhum hissetmemiþtir o an. Ve ellerimi bir vinç edasýyla birlikte kulaklarýma kaldýrýrken hüzünlü bir ses kaçýrýrým aðzýmdan:

  ve Yine Yanlýþsýn Benliðim! (Fatih KAYABAÞI) 11 Þubat 2010 Aþk ve Romantizm 

Ýstanbul küsmüþ cümlelerime Konya ise dargýnmýþ Bunca kýrýlmýþ kalp söz konusuyken Ne istiyorsun benden Benliðim?

 

 



Güncelleme yapýlmaktadýr. Daha sonra tekrar deneyiniz.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih KAYABAÞI, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 01:36:34