..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Osman Altýnbaþ
Osman Altýnbaþ -
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Taþlarýn Gölgesinde: Giriþ/ 1. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 7 Kasým 2023 Fantastik Roman 

O ise arkadaþýnýn omuzuna hafif bir yumruk atmakla yetindi. Onlarýn binaya girmesiyle (üç uzun saçlý, fiziksel görünüþleri birbirine yakýn iri yapýlý, silahlar taþýyan…) handakilerin dedikodu kazaný, öncelikle yapýnýn kapýsýnýn yakýnýnda oturan aðzýndaki yaradan dolayý yamuk gibi görünen, savaþçýlarýn orklara karþý yaptýklarý þeklinde baþlayýp tekrarýnda bir diðer alt dudaðý þiþik ve içkiden pelteleþmiþ dilinde mola verip masadaki en son kiþinin dopdolu aðzýndan konuþtukça etrafa saçtýklarýnýn eþliðinde, onlarý alt etmeleri… þeklinde o tarafta son bulurken yolcu diðer masalara da atlýyordu.

  Taþlarýn Gölgesinde: 2. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 10 Kasým 2023 Fantastik Roman 

Giriþteki odanýn köþesinde yerde uyuyan insanýn nefes alýþ veriþleriyle bezeli sesler ortamda gezintideyken onlara izinsiz müdahale bulunuldu zira korsan kapý týkýrtýlarý araya kaynak yapanlar misali karýþmýþtý. Vurma sesleri ona uyanma vaktinin geldiðini haber veriyordu. Ýstemeye istemeye bu çaðrýya kulak vererek uyandý ve sarsakça kapýyý açtý.

  Taþlarýn Gölgesinde: 3. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 14 Kasým 2023 Fantastik Roman 

“Onunla alakalý bir paragraf vardý, bütünü bozmadan anlatayým; Metamorfoz gerçekleþtiðinde iç içe geçmiþ bu dört boyut tek boyut haline gelmiþti. Her bir boyut tek bir dünyayý simgeliyordu. Burada dünyalar hakkýnda ayrýntýya girmemiþ. Devam ediyorum; Oldukça þiddetli bir deprem her dünyada vuku bulmuþ ve bu durum büyük çapta bir enerji açýða çýkarýp yer ve gök bu salýnan güçle cýzýrdamýþ adeta. Bu kýsýmda oldukça, büyük kelimelerine bir derecenlendirme yapýlmamýþ o yüzden geçiyorum burayý. Boyutlarýn birbirine girmesiyle vuku bulan bu deprem büyük bir yýkým meydana getirip o esnada ýrklardan bir çok ölümlünün can vermesine neden olmuþ. Deiðim gibi üstünkörü bir anlatým olmuþ sanki.” “Yani Quedyna direk anlatsan da araya yorum katmasan. Hem büyücüler de nerede kaldý paragraftan kaçýrýlmýþlar mý?”

  Taþlarýn Gölgesinde: 4. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 23 Kasým 2023 Fantastik Roman 

Artýk rüzgar tamamen kendisini göstermiþ, onlarýn yolculuklarýna eþlik etmeye baþlamýþ ve uðultusu yanlarýnda olduðunu sertliðiyle kabul ettiriyordu adeta. Yol arkadaþlarý da soðuðun peþi sýra ya da onun içinde barýnmaktan sýkýlýp dýþarý çýkan rüzgarýn sert dokunuþuna maruz kalýyor bir de üstüne üstlük beraber yürümeye zorlanýyorlardý. Aðaçlarý hýrpalayan, kuþlarýn ezgisel seslerini gücüyle hakimiyeti altýna alan ve bir çok canlýnýn çýðlýðýndan kaçmasýna sebep olan rüzgar, daha da þiddetlendi ve en nihayetinde üçlüyü yürüyemez hale getirdi. Aðaçlardan. çalýlardan kopan parçalar onlarýn etrafýnda fýr dönüyor ve oradan oraya evsiz kalan insanlar gibi savrulup duruyorken bunun müsebbibi de onlara eziyet edip evlerinden kaçýran sadist biri gibiydi.

  Taþlarýn Gölgesinde: 5. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 2 Aralýk 2023 Fantastik Roman 

Nimali sözlerine baþlarken ve devam ederken, Gri mavi gözlü arkadaþýna doðru ataða geçen elinde kalýnca zincir olan biri, onu zarar verici nitelikte salladý. Rakibi hiç tereddüt etmeden kýlýcý ile bir kaç hareket eþliðinde sanki bir müzik aletinin tellerine uyumlu bir þekilde dokunur gibi metal ve görünüþe göre paslý halkalarý keserek parçalara ayýrdý. Nimali ise buna tempo tutarak cücenin kaldýrýp ta kendisine doðru yönlendirdiði baltayý kýlýcýyla karþýladý ve ayný oranda saldýrganý hýzlý hýzlý kýlýç hareketleriyle sendeleterek geriye düþmesine sebep oldu. Soriol da notalarýn akýþýna uyum saðlayarak oklarýný diðer ikisine gönderdi. Öte yandan þaþkýnlýða uðrayan zincirli saldýrýnýn sahibi karþýsýndakinin bir yumruk darbesi davetini geri çevirme lüksü olmaksýzýn kabul etmek zorunda kalýp örtülü yüzüne yedi.

  Taþlarýn Gölgesinde: 6. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 15 Aralýk 2023 Fantastik Roman 

“Ben ve elf masanýn oradakileri sessizce hallederiz ancak diðerleri için doðaçlama yapacaðýz. Kaimeld sen geride kal ihtiyaç olursa müdahil olursun” dedi kýsýk sesle Sawnhall. Elfle beraber olabildiðince sessizce hareket ederek masanýn ortadakilere arkadan yaklaþarak týpký bir suikastçi gibi ikisini yakalayýp bayýlttýlar. Sað taraftan biri aniden çýkýp elindeki tabaklarla, o daha þaþkýnlýðýndan uyanamadan Sawnhall masadaki býçaklardan birini çabuk bir þekilde alarak haydudu elbisesinden duvara çiviledi.

  Taþlarýn Gölgesinde: 7. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 27 Aralýk 2023 Fantastik Roman 

Yönlerini o tarafa çevirdiklerinde gövdesi geniþ sanki yapraklarý küf rengine dönmüþ yeþillikte olan aðacýn dalýnda üstünde kirli ve sökük açýk kahve renginde bir giysi olan, ayaklarý çýplak bir þekilde sallanan, kýsa, küt soluk sarý saçlý bir insan çocuðu fýsýldýyordu. “Teni, elzem soðukla titreyen bir gece, korkunun koynunda çaresiz bakýþlarýyla yatýyordu. Lime lime bedeninin sarsýlýþý sadakati unutulmuþ dost gibi olan hislerini barýndýrýrken dehþetin kesif çýðlýklarýna koynundaki gecenin kanlý yaþlarý sarýlýyor ve yüzü, mutluluðu satýlýk eskici hatýrasýna dönüyordu.”

  Taþlarýn Gölgesinde: 8. Bölüm (Osman Altýnbaþ) 7 Ocak 2024 Fantastik Roman 

Üç kara zýrhlý, köpeklerin topraða karýþmasýyla ortaya çýkan dumanýmsý þekillerin tekrar atlara dönüþmesiyle onlarýn üzerine binip þehrin giriþine varýp, büyücü tarafýndan efsunlanan kapýya dokunduklarý anda tamamý parçalandý. Cücelerin yonttuðu oldukça saðlam ve sert taþ ve tahta parçalarýnýn havaya uçuþtuðu ve döndüðü ortamýn içinden þehre giriþ yapmýþlardý. Ortalýkta dolanan bu dehþetin saðladýðý kesif sessizlikti.

  Bana Bir Sen Ismarlarsýn (Osman Altýnbaþ) 17 Temmuz 2015 Bireysel 


  Üç Yamalý Bohça (Osman Altýnbaþ) 22 Haziran 2015 Bireysel 


  Sensin Yar (Osman Altýnbaþ) 14 Haziran 2015 Bireysel 


  Gözyaþý Kýrýklarý (Osman Altýnbaþ) 12 Mayýs 2015 Bireysel 


  Letafet (Osman Altýnbaþ) 10 Mayýs 2015 Yaþam 


  Sökük: 3 (Osman Altýnbaþ) 2 Nisan 2015 Bireysel 


  Bað Bozumu (Osman Altýnbaþ) 25 Mart 2015 Bireysel 


  Sarhoþ Fýsýltýlar (Osman Altýnbaþ) 20 Mart 2015 Bireysel 


  Bütün Dillerime Aykýrýsýn Sen (Osman Altýnbaþ) 5 Mart 2015 Bireysel 


  Sökük: 2 (Osman Altýnbaþ) 30 Ocak 2015 Bireysel 


  Gri: Saydam Bölüm 3 (Osman Altýnbaþ) 21 Aralýk 2014 Bireysel 

Gece,ucuz ve nahoþ rayihalarla doluyken ay iþveli ve oynak bir kadýn edasýnda tavýrlar sergiliyor ýþýðý müstehcen ve davetkar öpücükleri yolun kývrýmlarýnda arsýz bir sýrýtýþken bir de yaðmurun sesleri rüküþ havanýn kokoþluðunda kendine yer ediniyor anýlarýn fýsýltýlarý rüzgarýn kahkahalarýnda boðulurken adamýn adýmlarý unutulmaya yüz tutmuþ birininki gibiydi.

  Gri: Kaplumbaða Bölüm 2 (Osman Altýnbaþ) 7 Aralýk 2014 Bireysel 

Sanki gözlerinin önünde bir madalyon sallandýrýlýp hipnoz olmuþ bir insan misali ilk bakýþta çocuk aynanýn içindeyken bir anda avucunda çok iyi bildiði parmaklarýn dokunuþunu hissetti.Elleri hünerli bir düzeneðe sahip çocukla birlikte uðursuz dedesinin sopasýnýn rengindeki koltuða gittiler.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman Altýnbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 07:55:57