..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Bilim Kurgu > Tuna M. Yaþar




26 Mart 2019
Dünya Taþýnýyor 4  
Dünyanýn Ve Ýnsanlarýn Kulukse Gezegenine Taþýnmasý

Tuna M. Yaþar


Roman bu ya insan inanýrsa dünya denen yer küre bile taþýnýr. Arþimet'in dediði gibi "Bana bir dayanak noktasý verin. Dünya'yý yerinden oynatayým."


:AABC:

Selami de eðlenenlerin arasýna katýlmak istedi. Yerinden kalktý. Ekran baþýnda eðlenen üç kiþinin yanýna geldi."Ben de size katýlabilir miyim?" dedi.

"Tabi dedi biri. Zaten az kiþiydik dedi ekledi. Iþýnlanmak için þu cihazý koluna tak."

Selami aldýðý cihaza baktý. Sýradan bir cihazdý. Nasýl kullanýlacaðýný hemen çözdü.Cihazý koluna taktý.

Selami ile konuþan genç yanýndakine "Geride kalan sen ol." Dedi.

Ekranda geri sayým baþladý. Geride kalan kiþi on beþ dakika boyunca saklananlarý arayacaktý. Saklanacak olanlar kollarýndaki cihaza basýp ýþýnlandýlar. Herkes ayrý bir odaya ýþýnlandý. Odalar her yerde olabilirdi. Ya zamanda ya da paralel boyutlarda.

Geride kalan baþka bir cihaz aldý. Onunla ýþýnlanma esnasýnda görünmez ve gizli býrakýlan, izleri takip edecekti. Önce geleceði gösteren ekrana baktý. En hýzlý ve iz býrakmayan Selami'nin olduðunu gördü. Ama Selami ekranda birden bire kayboldu. Genç þaþkýna döndü. Cihazlardan kaçmak mümkün deðildi. Genç arayýcý cihazýný eline aldý.O da ýþýnlandý.

Selami bulduðu odaya dikkat kesildi. Oda da baþka bir yere ýþýnlanmayý engelleyen sensoru gördü. Sensor ýþýnlanmaya yalnýz odalar arasýna izin veriyordu. O an Selami kristalden sinyal almaya baþladý. Az sonra Naci ve Fikri'yi gördü. Sonra nerede olduklarýný öðrendi. Ardýndan baðlantýya geçti. Zihinsel temas ile Dc HRS adlý paralel boyutta olduðunu öðrendi. Bu dünyadaki bir paralel boyuttu. Gözlerine inanamadý. Dünya sýcaktan yaþanmaz haldeyken paralel boyutlarý da benzer durumu yaþamalýydý. Ama öyle deðildi. Elindeki kristalde cennetten bir köþe görünüyordu.

Selami odalar arasý ýþýnlanmayý engelleyen sensordan kurtulmak için zihin yöntemini kullandý. Cihazýný çalýþtýrdý. Birden kendini ormanýn içinde buldu. Fikri ve Naci az ilerideydi. Selami'yi gördüklerinde hemen yanýna geldiler.

Naci "Sen geçitsiz nasýl geldin buraya?"

Selami "Kolumdaki cihazla."

Naci "Bu cihaz yýldýzlar arasý yolculuða nasýl elveriþli olur?"

Selami "Bildiðin gibi deðil. Cihazý zihnimde kutsal ýþýkla çalýþtýrdým.."

Naci "Bak bunu hiç düþünmedim. Desene manevi bir yolculuk. Evliyalar gibi. Cihaz var ama ondanda ilerisine taþmýþsýn. Dedi ekledi. Biz buraya çupakabralarýn piramidi ile geldik. Yalnýz onlarýn hiçbirini yanýmýzda getirmedik. Dc HRS paralel boyutunu da çupakabralarýn piramidinde keþfettik."

Selami "Benim bildiðim dünyada Dc HRS diye bir paralel boyut yoktu."

Naci "Ýnsanlar her þeyi bulduk her þeyi keþfettik zannederler. Yanýldýklarýný iþte çupakabralardan öðreniyoruz."

Selami "Dünya'nýn yok olma süreci buraya uðramayacak mý?"

Naci "Uðramasý mümkün deðil. Dc HRS'e felaket daha on bin yýl uðramýyor."

Selami sordu. "Burada ne yapmak niyetindesiniz?"

Naci "Fikir benim. Bu boyuta inþa edeceðimiz atmosfer üssüyle dünya'nýn atmosferini düzenleyip temizleyeceðiz."

Selami "Yapacaðýnýz üst için hem malzemeye hem insan gücüne ihtiyaç var. Ben derim ki malzemeler için Soran P2 gezegenine gidin derim."

Naci "Orada çupakabralardan baþka canlý yok."

Selami "Sandýðýnýz gibi deðil. Soran P2 gezegeninin geleceðinde insan kaynýyor."

Naci "Nasýl olur bu?"

Selami "Ýyi düþünün. Oraya ilk giden bizleriz. Ve bizim neslimiz qrada çoðalýyor."

Naci "Doðrusu dünya'nýn yeniden aðaçlandýrýlmasý ve imarý için o insanlara ihtiyacýmýz olduðudur."

Selami "Gece olmak üzere. Akþam kalacak bir yer ayarladýnýz mý?"

Naci "Bu gezegenin tamamý ormanlarla kaplý. Gecelemek için bir aðaç kenarý yeterli bize."

Selami'nin kolundaki cihaz sinyal vermeye baþladý.Cihazýn tuþuna bastý. Cihazýn üstünde üç boyutlu görüntüler meydana geldi.

Selami "Bunlar çupakapra. Piramitleri ile buraya geliyor."

Naci "Çupakabralarla ilk karþýlaþmamýzdan beri biz nereye gidiyorsak onlarda bizi takip ediyor."

Selami "Tabiî ki öyle olacak."

Naci "Nasýl yani?"

Selami "Hatýrla ilk karþýlaþmamýzda çupakapraya dönüþmüþtük. DNA mýz deðiþti. Çupakapralara onlardanmýþýz diye mesaj gidiyor."

Naci "DNA mýzý eski haline getiremez miyiz?"

Selami"Buna olanak yok. DNA mýzý eski haline getirsek bile mutlaka iz býrakýr vücutta. Þimdiki teknoloji bunlarý da buluyor. Sonra ekledi. Çupakapralar bir dakika sonra burada."

Az sonra gökyüzünde bir piramit belirdi. Ardýndan bir düzinesi göründü. Ve yere indiler. Üç arkadaþa iki yüz metre mesafedeydiler. Piramitlerin içinden çýkan çupakapralar saða sola daðýlmaya baþladý.

Selami "Bunlar bizim önceden karþýlaþtýðýmýz çupakapralar deðil. Benim bildiðim mavi olmalarý gerekiyordu. Bu piramitler ise kýzýl renkte."

Naci "Çupakapralar ne kadar zararsýz iseler de dikkati elden býrakmamak lazým. Çünkü bunlar yabancý çupakapralar."

Selami "Þu dünya atmosferini eski haline getirme fikri içime sinmedi. Çok büyük devasa bir tesis kurmak bizim harcýmýz deðil. En azýndan þimdilik."

Naci "Atmosfer yenilenseydi dünyadan gidenler yenilerdi."

Selami "Ýsterlerse yaparlardý. Ama yinede faydasý olmazdý."

Naci "Neden faydalý olmasýn. Yapsalardý olur biterdi."

Selami "Sorun baþka dedi. Dünya atmosferi çok bozuk. Sýcaklýk o yüzden artmýþ durumda. Ama sýcaklýða etki eden bir faktör daha var.O da dünya güneþe çok yakýn. Bunu deðiþtirmek ise mümkün deðil."

O an beþ tane çupakapra onlara doðru geliyordu.

Naci "Bize doðru geliyorlar. Ne yapalým?"

Selami "Bence bunlarda zararsýz."

Beþ çupakapra onlara on metre mesafede durdu. Çupakapralarýn gitmeye niyeti yoktu. Dikkatlice onlara bakýyorlardý. Çupakapralardan biri elindeki cihazý onlara uzatýnca Selami erken davrandý. Belindeki ýþýnlý þok çubuðunu çupakapralara tutup çalýþtýrdý. O an çupakapralar panik içinde saða sola kaçtý.

Selami "Ýþte bunlarýn sonu böyle. Acýtmadan kaçýracaksýn."

Naci elindeki cihazý piramitlere tuttu. Selami "Neyin peþindesin?"

Naci "Bekle ve gör." Cihazdan üç boyutlu görüntüler çýktý. "Tamda tahmin ettiðim gibi." Dedi.

Selami ve fikri þaþakaldý. Naci "Dc HRS dünya boyutunu çupakapralar iþgal etmiþ. Piramitlerden gelen sinyale göre burada, altý milyona yakýn çupakapra var."

Selami "Çupakapralar insan icadý bir canlý. Demek dünya bilim adamlarý Dc HRS boyutunu çupakapralara üst seçmiþ."

Selaminin kolundaki cihaz uyarý vermeye baþladý. Selami "Kozmik bir sinyal. Dünyadan geliyor."

Naci "Kozmik sinyal nedir?"

Selami "Dalga boyu kutsal ýþýk seviyesinde olan bir yayýn. Kutsal ýþýðý düþüncemizde oluþtururuz. Düþünce ya var ya yok seviyesinde. Ýþte kozmik dalga böyle. Ancak düþünce boyutundan yayýn yapýlýr."

Selami cihazýndaki üç boyutlu görüntüleri görünce þaþýrdý. "Þunlara bakýn. Ýki ayak üzerinde yürüyen ve konuþan maymun adamlar. Hem de dünyada. Bizden yardým istiyorlar."

Naci "Gidecek miyiz yoksa, burada keþif yapmaya devam mý edeceðiz?"

Selami "Çupakapralarýn cennetinde görecek keþfedecek bir þey olmamalý sanýrým. Çupakapra ve piramitler. Baþka bir þey deðil."

Fikri araya girdi. "Maymun adamlar sinyalde ne diyor?"

Selami "Gelin bizi kurtarýn. Yaþam alanlarýmýz yok olmak üzere. Tehlikedeyiz' diyorlar."

Naci "Gezegende ne kadar maymun adam var peki?"

Selami "Yaklaþýk yirmi bin. Hepside iki dev yapýlý bölge tesislerinde yaþýyorlar."

Naci heyecanlanmýþtý. Dünyada maymun adamlarýn yaþadýðýný ilk kez öðreniyordu. "Bilim adamlarýnýn bunu da yapacaðý aþikardý. Her dalda elleri var. Hayvan maymunlarý deðiþtirmemeleri söz konusu dahi olamaz."

Selami "Maymun adamlar kozmik yayýnla mesaj çektiklerine göre zekalarý bir hayli ileri olmalý. Hayvanlar yer, içer, yatar, uyur. Onlarýn mental yoðunluk saðlamalarý beklenemez. Ýnsanoðlu her gün yeni þeylerle meþgul. Yeni þeylerle olmasýnýn nedeni medeni yaþamda olduklarý için. Zamanýnda Platon düþünceyi insan üzerinden zincirlere baðlamýþ. Ve zamanýmýza kadarda düþünce, haritasýný bozmadan koruyabilmiþ. Zincirler medeni yaþama güç olmuþ. Ama kozmik düþünce Zamanýmýzýn ürünü. Kutsal ýþýkla alakalý. Zihin yoðunlaþarak kutsal ýþýðýn akýþýný saðlýyor. Kutsal ýþýk salt gerçek bir olgudur. Bilgi bu yolla elde edildiðinde düþüncenin ismi fornox oluyor."

Naci "Maymunlara itici gücü saðlayan önce DNA sonra Plato'nun saðlam zincirleri."

Selami "Zincirleri yabana atma. Demirdendir ve aðýrdýr. Kozmik düþünce ile baðlandýðýnda esrarý büyük olur. Bunlarý çok kitap okuduðumdan biliyorum. Parçalar zihnimde birleþince ilham geliyor. Üzerine gidince de bu tür þeyler ortaya çýkýyor. Hatta diyebilirim ki taþý altýna çevirmenin yolu bile kozmik düþünceden geçiyor."

Naci "Altýn bilim adamlarý için önemli bir madde. Onlarýn bilimle yapamayacaðý þeyi kozmik düþünce ile yapabilmek müthiþ bir þey."

Selami "Her þey sandýðýn gibi deðil. Ýnsanoðlunun salt gerçek yaþamda yani fornoxta ilerlemesi lazým. Ancak parçalar öyle birleþir ve ilham geldiðinde, taþý altýna çevirdiðinde bu senin sýrrýn olur."

Naci konuyu deðiþtirdi. "Maymun adamlara ancak elimizdeki piramit ile yardým edebiliriz deðil mi?"

Selami "Ben de öyle düþünüyorum. Dedi ekledi. Haydi gelin piramitlerden birini ele geçirelim."

Ýlerlediler. Onlar yaklaþtýkça çupakapralar saða sola daðýlmaya baþladý. Bir piramidin önünde durdular. Selami önde piramidin içine girdiler. Ýçeride maymun adamlarý dünyadan alýp ýþýlama birimi de vardý.

Selami "Maymun adamlara ulaþtýðýmýzda onlarý Sora P2 gezegenine taþýyalým. Gezegen onlar için elveriþli. Ve hiç insan yok orada."

Naci saða sola bakýyordu. Duvardaki bir bölmeye dikkat kesildi. "Tamam buldum paralel boyuttan çýkýþýn birimini." Naci el kadar büyük, yuvarlak ve yassý olan kýzýl yüzeyi Selami'ye gösterdi. Beraber kumanda odasýna geçtiler. Önce piramidi havalandýrdýlar ardýndan paralel boyut geçiþ birimini çalýþtýrdýlar.O an Fikri gözlerine inanamadý.

"Ne tatlý bir ýþýk yoðunluðu.Bununla ilk defa karþýlaþýyorum." Dedi.

Selami "Iþýk kumanda odasýnýn dýþýndaki yuvarlak yassý yüzeyden geliyor. Bu harika kýzýl ýþýk yoðunluðu ise akýp giden foton zerreciklerinin durmuþ hali."

Naci "Doðru bu. Bilim adamlarýmýz yeni keþfedip yaptýlar. Ama teknolojiye çupakapralar bizden evvel ulaþmýþlar."

Selami "Hazýr olun. Paralel boyuttan çýkýyoruz."

Piramidin önünde kendi boyunda bir ýþýk yoðunluðu oluþtu. Piramit ýþýðýn içine girdi. Sonra ortadan kayboldu. Piramit tekrar ýþýðýn içinden ortaya çýktý. O an dünyanýn ýþýðýnýn arttýðýný gördüler. Dünyanýn ýsýsý da ona göre artmýþ olmalýydý.

Piramit yere indi. Selami "Gezegende oksijen azlýðý tehlikelidir. O yüzden astronot kýyafetlerimizi giyelim." Odanýn içinde raflarda duran giysilerini giyip baþlýklarýný taktýlar. Sonra oksijen tüplerini sýrtlarýna geçirdiler. Piramidin kapýsýna doðru ilerlediler. Dýþarýya çýkýp görünen ilk tesise doðru yol aldýlar.

Ýlk tesis ilerideydi. O an birkaç savaþ uçaðý kalktý. Hepsi yarým dairenin yarým þeklindeydi. Zoyark deniyordu. Birden ateþ açmaya baþladýlar. Silahlarýndan ýþýn çýkýyordu.

Selami "Kandýrýldýk. Bizi haklayacaklar. Hemen piramide dönelim."

Üçü birden cihazlarýný çalýþtýrýp piramide ýþýnlandýlar. Ardýndan piramit havalandý.

Maymun adamlarýn kullandýðý zoyarklar takibe baþladý. Kovalamaca atmosfer boyunca devam etti. Piramit yörüngeye çýkýnca hýzýný artýrdý.

Selami "Tehlikeyi atlattýk. Zoyarklar peþimizi býraktý."

Naci "Bu iþin içinde hile olmalý. Bizden yardým istediler sonra bize ateþ açtýlar. Hemde öldürmemecesine. Ýsteselerdi bizi haklayabilirlerdi."

Selami "Bende ayný fikirdeyim. Maymun adamlar bizi takip edip insanlarýn taþýndýðý kulukse gezegenine ulaþmalý deneyebilirler."

Fikri "Bence bilim adamlarý maymun adamlarýný boþ yere dünyaya hapsetmedi. Onlara yaþam sahalarý verdi ama beraberlerinde götürmedi. Belki bilim adamlarý maymunlarý inceleyip sýcak dünyada nasýl yaþanacak onu keþfedeceklerdi."

Naci "Þimdi biz Soran P2 gezegenine gidelim. Maymun adamlar peþimizi býrakmaz. Eðer kulukse gezegenine gidersek Bilim adamlarý Soran P2 de yaþadýðýmýzý keþfedebilirler."

Fikri "Nasýl keþfedebilirler?"

Selami araya girdi. "Zaman ve paralel yolculuk olsun sonra, kulukseye gidip gelmemiz olsun hep kayýtlýdýr. Kayýt ise kozmik izlerdir. Bilim adamlarýnýn elinde mutlaka kozmik okuyucu vardýr. Dedi konuyu deðiþtirdi. "Maymunlar bizim peþimizde. Hem Soran P2 ye gelirse gezegenimiz renklenir."

Naci "Neden ýþýnlanarak gitmiyoruz da uzay boþluðunda ilerliyoruz?"

Selami "Piramit ancak boyutlar arasý ýþýnlanmaya elveriþli. Siz piramitleri pek iyi bilmiyorsunuz. Gezegenler arasý ýþýnlanma için mesafe önemli. Senin dediðin þekilde ancak devasa geçit kapýlarý yapmak lazým. Oysa bu mümkün deðil. Hem ben kulukseden ancak kozmik düþünce ile geldim. Çok zorlandým. Sizin ise bunu yapmanýz mümkün deðil. Zaten Soran P2 ye yolculuðumuz uzun sürmez."

Piramit uzay boþluðunda hýzla ilerliyordu. Iþýk hýzýnda gidiyordu. Yolculuk esnasýnda ufak tefek meteorlarla karþýlaþýyorlardý. Piramit bu tür karþýlaþmalara hazýrlýklýydý. Piramidin çevresinde manyetik bir kalkan vardý. Çok güçlüydü. Piramidin önüne çýkan meteorlar manyetik alana çarpmadan dolayý paramparça oluyorlar yada saða sola savruluyorlardý. O esnada piramide hiçbir sarsýntý hissedilmiyordu.

Soran P2 gezegeni daha iki ýþýk yýlý ötedeydi. Boþ uzayýn içine inþa edilmiþ bir geçit kapýsý vardý. Piramidin içindekiler oraya çabuk varmak istiyorlardý.

Naci "Hýzýmýzý artýrsak iki yýl birkaç saate iner. Ne dersin?"

Selami "Olabilir fakat menzil göründüðünde hesaplamayý iyi yapmalýyýz. Tam geçidin önünden içeriye girmeliyiz. Geçidi geçmemeliyiz. Geçersek bulamayýz. Çünkü geçidin arkasýna dolanmak tehlikelidir. O an nereye ýþýnlanacaðýmýz belli olmaz."

Bu iþi fikri üslendi. Hesaplama konusunda uzman olduðu için hemen iþe baþladý. Kontrol panelinde birkaç ayarlama yaptýktan sonra piramit boþ uzayda ýþýk hýzýnýn üstüne çýktý. O an kontrol paneli ekranýnda insan görüntüleri oluþtu.

Selami "Bunlar nedir böyle?"

Fikri "Zannedersem bu çupakapralar insan kaderleri ile oynuyorlar. Þöyle Ýnsan üzerine kutsal ýþýk aktarýlýyor. Yansýyan kutsal ýþýk bu ekranda düzene konuyor. Bu sayede ekrandan elle kontrol edilen þablonlar ile insana istediklerini yaptýrabiliyorlar. Hatta bu sayede insan düþüncelerini bile okuyabiliyorlar. Bir dergide okumuþtum. Bu teknoloji insanlarýn elinde de varmýþ. Hem daha da ilerisi varmýþ. Bilim adamlarýnýn elinde öyle teknolojiler var ki aklýn hayalin durur. Bunlarýn çoðu insanlardan gizlenmiþ durumda."

Fikri ekrana dikkat kesildi. Bazý sinyaller alýyordu. Kendilerine yaklaþmakta olan zoyarklarý gördü. Ve gerisinde daha çok zoyark vardý.

Fikri "Tam tahmin ettiðimiz gibi. Maymun adamlar hiç peþimizi býrakmamýþ. Bu sefer daha çok zoyarklarla geliyorlar."

Selami "Gelsinler bakalým. Benim anlamadýðým neden dostça anlaþmadýlar da bize ateþ açtýlar?"

Naci "Bunlar maymun adam. Kendi ýrklarýnýn üstün olduðunu göstermeye çalýþýyorlar. Bir insanla konuþmak anlaþmak onlar için onur kýrýcý olmalý."

Selami "Bunlar Soran P2 gezegenine gelirse bizi zor duruma düþürebilirler. Gezegeni istila ettiler mi bizi oradan sürebilirler."

Naci "Kolayý var bizlerde, gezegenin ücra yerlerine taþýnýrýz."

Selami "Sen bunlarý bilmiyorsun. Maymun adamlar çok vahþidir. Arayýp gelip bizi bulurlar."

Naci "O zaman Soran P2 gezegenine farklý bölgeden girelim. Bu sayede kaldýðýmýz yeri ifþa etmemiþ oluruz."

Selami "Bu iyi fikir ama biz piramidi indirdiðimizde kaldýðýmýz yer ile aramýzda büyük bir mesafe olacak. Kulukse gezegenine gitmek için ýþýnlýmý cihazýmýz var ama atlama yerimiz olmadan ýþýnlanamayýz. Bunun için önce uzaða ineceðiz. Sonra maymun adamlar geldiðinde ortadan kaybolacaðýz. Maymunlar o kadar iþkilli olmamalýlar herhalde. Bizi belli bir yerden itibaren takipten vazgeçeceklerdir."

Zoyarklar piramide yaklaþmýþtý. Iþýn silahlarý ile ateþ açmaya baþladýlar.

Selami "Kalkanýmýz var. Bize bir þey yapamazlar."

Naci "Neden bizde ateþ açmýyoruz. Bu sayede diþli olduðumuzu onlara göstermiþ oluruz."

Selami "Hiç aklýma gelmedi ateþ açmak. Öyleyse bizde baþlayalým."

O an piramidin ortasýndan zoyarklara ýþýn ateþi baþladý. Ateþ açan zoyarklar çoðalýnca piramidin savunma kalkaný zorlanmaya baþladý. Piramit hafif sallanýyor veya dönüyordu. Piramitten çýkan ýþýnlar hedefini buluyor fakat zoyarklara zarar vermiyordu. Çünkü onlarda da savunma kalkaný vardý.

Selami monitörü kontrol etti. Kendilerini takip eden iki yüz zoyark gemisi olduðunu öðrendi. Zoyarklardan biri piramide gittikçe yaklaþýyordu. Diðer taraftan manevralar yaparak kendini ýþýn ateþinde koruyordu. Bir süre sonra zoyark piramidin giriþine kilitlendi.

Selami "Ýçeriye sýzýyorlar.Kontrol odasý kapýsýný kapatýn. Kapýnýn açýlmamasý için ek güvenlik alýn."

Naci ve fikri kapýyý kapattýlar. Þifrelerle kapýnýn açýlmasýný zorlaþtýrdýlar.

Selami "Biz bunlara dost derken teslim alýnmak üzereyiz. Kaçýþ imkanýmýz kalmadý." Demiþti ki kontrol odasý kapýsýndan büyük bir patlama sesi geldi. Ardýndan kapý açýldý. Selami ve iki arkadaþ ellerindeki ýþýn silahlarýný maymun adamlara doðrulttu. Maymunlarda ayný þeyi yaptý. Silahlarýný onlara doðrulttu.

Maymunlardan biri "Teslim olun. Baþka çýkar yolunuz yok."

Fikri "Sizlerin ne tür bir canlý olduðunuzu biliyorum. Sizler insanlarý canlý deney olarak kullanýyorsunuz. Teslim olmaktansa ölürüz daha iyi."

Her þey bitmiþti sanki. Piramitteki altý maymun adam Selami ve iki arkadaþýný teslim almýþ zoyarka götürmek üzereyken piramit bir ýþýk huzmesinin içine girdi. Piramidin içindekiler bir anda dondu kaldý. O an ýþýnlama geçidine gelmiþler hýzla içine girmiþlerdi. O an piramide kitlenmiþ olan zoyark paramparça oldu. Piramit kýsa bir süre sonra ýþýk huzmesinin içinden çýktý.

Karþýda Soran P2 gezegeni duruyordu. Kýsa süre önce donup yere yýðýlanlar ayýldý ayaða kalktý. Ýlk ayýlanlar Selami ve iki arkadaþý olduðu için hemen maymun adamlara yöneldi. Onlarý ayak ve ellerinden ýþýn kelepçeleri ile baðladý.

Piramit Soran P2 nin yörüngesinde tek baþýnaydý. Tehlike henüz geçmemiþti. Geriden maymun adamlar geliyordu. Acele etmeliydiler. Kontrol panelinden sinyal almaya baþladýlar.

Selami "Maymunlar geçitten çýktýlar. Hemen piramidi terk edelim."

Fikri "Durun bir dakika. Bizler aþaðýya ýþýnlanýnca izlerimizi takip ederler. O yüzden üzerimizdeki tüm cihazlarý çýkaralým. Iþýnlanmayý piramit ile yapalým."

Fikri önce savunma kalkanýný kapattý. Sonra Soran P2 gezegenine ýþýnlanmak için transfer platformunu çalýþtýrdý. Üçü birden platforma çýktýlar.

Selami "Gezegendeki üssümüze ýþýnlanalým. Ayarý öyle yap."

Fikri "Maymunlar gelip ýþýnlanma platformunun rotasýný okuyabilirler. O yüzden platforma zaman ayarlý patlayýcý yerleþtirdim."

Selami "Ýyi düþündün. Zannedersem maymunlar kutsal ýþýk iz takibi yapamaz. Bu iþimize gelir. Çünkü bu insanýn bulduðu bir þey. Hem de yeni keþfedilmiþ."

Naci "Endiþe etmiyorum ama maymunlarýn hilesinden korkuyorum."

Selami "Doðru, baksana piramidin kalkaný olduðu halde içeriye girmeyi baþardýlar."

Fikri "Platformu aktif hale getirdim. Hazýr olun çocuklar. Iþýnlanacaðýz."

Iþýnlanma platformu üçünü birden aldý. Piramitten ýþýnladý. Maymun adamlarýn uzay araçlarý zoyarklar piramidin çevresine dizildiler. Ýçeriye birkaç maymun adam girdi. Yerde ýþýn kelepçeleri ile baðlý olan maymunlarý gördüler. Ellerindeki ve ayaklarýndaki kelepçeyi bir cihaz yardýmý ile çözdüler.

Lider olan maymun çýkýþtý. "Siz nasýl olurda bu hale gelirsiniz. Onlarý elinizde nasýl kaçýrýrsýnýz. Yazýklar olsun size."

Mahcup durumdaki maymun "Efendimiz bizim suçumuz yok. Biz piramit geçide girdikten sonra böyle olduk. Onlar bizden önce ayaða kalktý. Hiç merak etmeyin. Onlarýn izini kutsal ýþýk tarayýcý cihazýmýzla bulacaðýz."

Lider maymun küplere bindi. "Aptallar. Görmüyor musunuz yerdekileri. Biz takip etmeyelim diye bütün cihazlarýný çýkarmýþlar."Mahcup maymun ellerini önüne baðlayýp baþýný eðdi.

Sonra lider maymun "Yapacak baþka bir þeyimiz yok. Hemen buradan çýkýp gezegene iniyoruz."Maymunlar piramidi terk etti. Zoyarklarýna bindiler. Soran P2 gezegenine dalýþa geçtiler.

Maymun adamlar gezegene inince ilk iþleri zoyarklarýn bulunduðu alana bayrak dikmek oldu. Bayraklarýnda iki ok yan yana , yukarý bakan ve altýnda iki çizgi vardý. Anlamý 'savaþ' demekti. Bezden bayrak kýrmýzýydý. Þekillerde beyazdý.

Maymun adamlar gözünü kestirdikleri kavak þeklindeki bir aðacý yontarak bayrak direði yaptýlar. Sonra kendilerine barýnak yapmaya giriþtiler. Bazý maymun adamlarda topraðý kazýyordu. Amaçlarý tohum ekip onlarý büyütmekti. Kimileri ise çevreye daðýlýyor araþtýrma yapýyordu.

Maymun adamlarýn ellerinde silahlar vardý. Aldýklarý talimata göre gezegene ayak bastýklarý ve yeni bir yurt edindikleri için þölen yapacaklar ve vurduklarý hayvanlarý o þölende yiyeceklerdi.

Gezegenin çoðu yeri ormanlýktý. Otçul hayvanlarda vardý etçil hayvanlarda. Çoðu otçul hayvanlar geyik þeklindeydi. Baþlarýnýn üzerinde iki boynuz vardý. Sürü halinde yaþýyorlardý. Su kenarlarýný yaþam alanlarý olarak kullanýyorlardý. Maymun adamlar büyük bir geyik grubu ile karþýlaþtý. Bunlarý ýþýn silahlarý ile öldürdü. Ve onlarý þölen alanýna taþýmaya baþladýlar.

Gürültülerle, baðrýþ çaðýrýþlarla, müziklerle büyük bir þölen tertip ettiler. Yiyecekleri geyikler aðaç dallarýna dizdiler ve ateþin üzerinde piþirip yemeye baþladýlar. Bir grup maymun adam karýnlarýný doyurmuþ olmalý ki, sarhoþ naralarý atarak müzik eþliðinde hoplayýp zýplayýp dans ediyordu.

Lider maymun yanýndakilere "Gezegende insan bulursanýz acýmadan öldürün. Ýnsanlar yok edilmeli. Onlar bizi dünyada terk ettiler. Bizi bir deney uðruna tehlikeye attýlar. Öcümüzü onlardan almalýyýz. Bu gezegen biz maymunlarýn olmalý. Güçlü ve aydýnlýk geleceðimiz için gezegenin her yerini ne var ne yok öðrenmeliyiz."

Yanýndaki maymun adam "Baþ üstüne efendim." Deyip liderle beraber içkisini içmeye baþladý. Kimi maymunlar gazoz, kimi ayran içiyordu. Maymun adamlar insanlar gibi alkol kullanmýyordu. Alkol vücut için zararlýydý. Yüzlerce yýl önce DNA yý bozduðu öðrenilmiþti. Bozulmuþ DNA nýn ise uzay yolculuðunda zararlý olduðu ortaya çýkmýþtý. Ama maymunlar bu özel gün için alkolü bir günlüðüne kendilerine serbest býrakmýþtý. Ýçen maymunlar içiyordu. Maymun adamlar savaþçý bir ýrktý. Onlarda biliyordu ki Savaþçýlýklarýna alkol çok büyük bir zarar veriyordu. Çoðu maymun bu yüzde alkol içmiyordu.

Ziyafet hareketliliðini yitirmiþti. Þöleni býrakýp istirahata geçen maymun adamlar Soran P2 gezegeninin uydusu olan ve parlayan Rime küresi ýþýðý altýnda uyumaya baþladýlar. Bir süre sonra maymun adamlarýn hepsi uykuya daldýlar. Ayakta kalanlar sadece nöbetçilerdi. Onlar ellerinde silahlar ve gece görüþ gözlükleri ile bir saða bir sola gidip geliyorlardý.

Selami ve iki arkadaþý barakalarýndaydý.Selami'nin androit kýzý Gönül telaþlýydý. Sürekli "Yerimizi bulacaklar gidelim buradan." Diyordu. Selami barakanýn çevresine ýþýn silahlarý yerleþtirmekle meþguldü.

Fikri Selami'nin yanýna geldi. "Biz kýzlarý Kulukse gezegenine götüreceðiz. Gelirken iþe yarar silahlar getireceðiz. Gönülde gelsin bizimle." Dedi.

Selami "Tamam Gönül sizinle gidebilir. Yalnýz savaþçý robotlarýmýz olsaydý iyi olurdu."

Fikri "Kuluksede robottan çok ne var ki. Getirmek çok kolay olacak. Elimdeki yazýlýmlarla gezegendeki baþýboþ robotlar birer savaþçý haline getirebilirim."

Selami "O baþýboþ dediðin robotlar devletin zimmetinde. Boþta olsalar zaman gelince devlet onlarý kullanýyor. Baþýmýza iþ açmayalým. Sonra buraya geldiðimiz duyulursa güvenlik bize engel çýkarýr bizi geri dönmemecesine Soran P2 yi yasaklar."

Fikri "Her þeyin bir çýkar yolu bulunur elbet. Al þu cihazý. Bir geliþme olursa sinyal gönder. Biz hemen geliriz."

Gönül Fikri'yi takip etti. Dýþarý çýktýlar. Naci ve iki kadýn geçidin baþýndaydý. Fikri'yi gördüklerinde Naci "Gönül'ü gelmesi iyi oldu. Bu sayede yarý robot arkadaþýmýz bize kolaylýk saðlar. Gönül'ün geçidi aktif hale getireceðinden eminim." Geçit uzun zamandýr kapalý olduðu için ayar ve hesaplar uzun sürebilirdi.

Gönül robot yapýlý olduðu için önceden yüklenmiþ veriler ve hesaplarla geçidin ayarlarýný yapmaya baþladý. Kýsa süre sonra geçit çalýþmaya baþladý.

Gönül "Tamam ayarlandý. Yalnýz üzerinizdeki tüm cihazlarý çýkartýn. Yolculuk esnasýnda metal cihazlar ýþýnlanacaðýmýz rotayý deðiþtirir. Karþý geçit yerine baþka bir yere çýkabiliriz. Uzun süre yürümek hiç iþimize gelmez." Geçit saydam bir ýþýða büründü. Ýçine girenler birden ortadan kayboldu.

Maymun adamlarýn kaldýklarý yer yüz kilometre uzaktaydý. Selami cihazý ile bunu tespit etmiþti. Maymun adamlarýnda böyle bir tespit yapacaðýndan emindi. Saldýrýrlarsa önce barakanýn etrafýna döþediði silahlarý kullanacaktý. Baþarý saðlayamazsa son çare ýþýnlama geçidine girecekti.

Bir çok maymun adam çevreyi kolaçan ediyor ve araþtýrýyordu. Bir grup maymun yakýnlardaki daða çýkarken bir maðara bulmuþtu. Maðarada bulduklarýna þaþýrýp kaldýlar. Her tür teknoloji vardý orada. Gruptan biri lidere mesaj çekti.

Konuþmaya baþladý. "Baþkaným burada geleceðimiz saklý. Gelin görün." Mesajdan kýsa bir süre sonra birkaç zoyark o yöne doðru hareket etti.

Naci ve Fikri geçitten kulukse gezegenine ýþýnlanýnca kollarýndaki cihaz sinyal almaya baþladý. Cihazýn üzerindeki üç boyutlu görüntü dünyadaki maymun adamlardan kaçýþlarýný gösteriyordu.

Naci "Sinyal mesajýný okuyamadým ama birileri bizi sürekli takip etmiþ. Görüntüler onu anlatýyor. Tek yapmamýz gereken güvenlik bölgelerinden ve adamlarýndan uzak duralým."

Fikri "Daha iyisini yapalým. Þimdi birbirimizden ayrýlalým. Gerekirse kozmik mesajla buluþuruz.

"Naci "Robotlarýn yazýlýmýný nasýl deðiþtireceðimi bir daha anlat. Hata yapmayayým."

Fikri anlatmaya baþladý. Yazýlým deðiþtirmek için ellerindeki kare þeklindeki cihazý robotlarýn gözlerine tutacaklardý. Kozmik düþünce ile cihaz çalýþacak ve görünmez ve gizli bir þekilde robota veri transferi yapýlacaktý. Her robot ele geçirildiðinde kare þeklindeki cihazýn kutsal ýþýk akýþýnýn rengi düþünce ile kýzýl renkten alev mavisi rengine dönüþtürülecekti. Bir anlýk kutsal ýþýk akýþýndan sonra robotlar kullanýma hazýr hale gelecekti.

Caddenin üzerindeki bir grup askeri robot uygun adým yürüyordu. Diðer taraftan robotlar tempolu þekilde 'Ay akþamdan ýþýktýr. Yaylalar yaylalar yüküm þimþir kaþýktýr' þeklinde türkü söylüyordu. Grubun önünde baþka bir robot ay yýldýzlý Türk bayraðý tutmuþtu.

Caddenin üzerinde birkaç çocuk ise uçan kaykaylarý ile oynuyordu. Robotlarý görünce durdular. Fikri de oradaydý. Robotlar geçip giderken Fikri de geriden takip etmeye baþladý.

Caddedeki binalar üstün teknoloji eseri prefabriktiler. En büyüðü beþ katý geçmiyordu. Gezegen yönetimi insanlar dünyadan gelince bu evlere yerleþtirdiler. Evleri taksit para ile alýyorlardý. Ýnsanlar para kazanmak için ayný dünyadaki gibi çalýþýyorlardý. Kimi insan öðretmendi, kimi insan memur, kimi insanda iþçiydi.

Gezegen altý ülkeye bölünmüþtü. Ýngilizce konuþan insanlara ayrý bir ülke, zenci insanlara ayrý bir ülke, Türklere ayrý, Araplara ayrý, Çinlilere ayrý, Ruslara ayrý bir ülke verilmiþti. Ýnsanlar savaþmayý yüzyýllar önce býraktýðý için milletler kendine tahsis edilen toprak parçalarýna ve onlar için oluþturulan siyasi sýnýrlara itiraz etmediler.

Tuna M. Yaþar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünya Taþýnýyor 3
Dünya Taþýnýyor 8
Dünya Taþýnýyor 7
Dünya Taþýnýyor 6
Dünya Taþýnýyor 1
Dünya Taþýnýyor 2
Dünya Taþýnýyor 5
Dünya Taþýnýyor 9

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Göbeklitepe 5
Göbeklitepe 4
Göbeklitepe 3
Göbeklitepe 2
Göbeklitepe 1
Çok Eskiden 9
Çok Eskiden 8
Çok Eskiden 4
Çok Eskiden 6
Çok Eskiden 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Reptilian 1 [Öykü]
Reptilian 2 [Öykü]
Reptilian 3 [Öykü]
Reptilian 4 [Öykü]
Reptilian 5 [Öykü]
Savaþ Trafiði 2 [Öykü]
Savaþ Trafiði 1 [Öykü]
Savaþ Trafiði 3 [Öykü]
Aðaçlara Fýsýldayan Adam [Öykü]


Tuna M. Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna M. Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.