..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




1 Temmuz 2007
Gözlerinde "" Cenneti "" Saklayan Kadýn  
Ýsmail Sarýgene
Umutlarýnýn anasý, gözlerinde Cenneti taþýyan adamýn kadýný olarak senin için kurban olmaya hazýrým.. Ýþte boynum..Vurun beni ölümlere..Uðrunda bin ölümü tatmaya razýyým sevgili. Ýþte þah damarým ellerimde..Koparýn nefesimi nefesimden. Boþa kürek çektiðim geçmiþimi düþün ömür bakiyelerimden, sadece gözlerinde bana Cenneti yaþatan adamla geçirdiðim kýsa ömrümü verin bana...Ey ölümlerden ölüm beðendiðim adam; varsýn olsun adýn “ bende “ ölümle anýlsýn..Seninle olan her þeye varým ben..Ölüm koksa da nefesim sen hayatý tattýr nefesinle..Hadi tut ellerimi…Sýmsýký sar beni..Gözlerinde ezberlediðim þarkýlarým ol..Sonra hayatýmýn en anlamlý sözleri ol..Öznesini yüreðimde yitirdiðim cümlelerimin en taze yüklemi ol..Hadi þehrimde kokun kaybolmadan tekrar gel…Uzatma bana geliþ aralýðýný…O tatlý dudaklarýndaki sýcak gülüþlerinden mahrum etme beni. Ellerimi tutarken ki mahcup halini , dudaklarýmý öperken ki tatlý acemiliðini tekrar yaþat bana. Hadi yollarýnýn uzaklýðýna aldanma sen. Üzerindeki yol yorgunluðunu silkele..Sen gelmeden ben her þeyi hazýrladým...Rengarenk balonlarý bir de kýz kardeþinin istediði bileklikleri…Seninle gelmen için her þey hazýr..Þehrime gelen ilk otobüsü kaçýrma sakýn..Karanlýkta bindiðin yolculuk benim gözlerimdeki aydýnlýkta bitsin..Gözleri Cennet kokan yar, gelirken sakýn hiçbir þey getirme bana..Sadece hayat kokan “ benliðini “ bir de “ ben “ kokan nefesini getir.. Lütfen baþka bir þey getireyim mi diye sorma bana. Gayri baþka þeye gerek.. … “ Getirdiklerin zaten Cennetin taa kendisi…”


:CBII:
…….Bu dünyada gözlerinde bana Cenneti yaþatan koca yürekli adama….

“ Cenneti çok uzaklarda bilirdim meðer gözlerin kadar yakýnmýþ Cennet..Meðer bu dünyada Cenneti hayal etmek gözlerinde saklýymýþ..”

Bu satýrlarý bana Cenneti yaþattýðýn günden yazýyorum sevgili..Ellerinle þahit gösterdiðin deniz kokulu yüreðimden düþüyor kelimelerim..Öznesi çalýnmýþ hayatýmý yeniden inþa ederken cümlelerime sevda yüklemini býrakýyorum seninle..Bilmesin ki; senin soyadýna sahip olmasam da ismim hiçbir zaman senin varlýðýnda baþka gölgelerde ýsýnmadý. Adým “ mutluluk “ soyadým “ umut “ benim…Biliyorum bana geldiðinde balonlar olacaktý elinde. Evet bana geldiðinde bir gül dururken meðer bana en güzeli hediyeyi hazýrlamýþsýn..Yüreðini mutluluklarla bezeyip her nefesinde adýmý haykýrdýn..Omuzlarýnda gezinen ellerinle bana kadýnlýðýmý hatýrlattýn..Sevdin, sevildin..Gözlerinle Cenneti yaþattýn bana..Aldýðým her nefes sana kavuþtu..Sonra ellerimizin avuçlarýmýzda terlemesine deniz müsaade etmedi.Köpürdü deniz..Islandýk delicesine..Sevdamýza delil diye denizin tuzunu kattýk..Sonra da ellerinle yaptýðýn poðaçalarý yerken düþen kýrýntýlarýný sevdamýzýn þahidi güvercin ile paylaþtýk..Karþýmýzda deniz, gözlerimizde Cennet sevdamýzý gökyüzüne kazýdýk…Meðer gözlerindeki ýþýðýn içinde Cenneti saklýymýþ sevgili..

Ey canýma can katan adam,

Denizin hýrçýnlýðýna bakma sen..Haziran bezginliðinde tenimden akan her terin içinde adýný býraktým.. Ve terimi nefesinle sildim be can..Biliyorsun ki ; ben senin beni sevmelerine aþýðým. Benli nefes alýþlarýna, kýsýk sesle adýmý haykýrýþýna sevdalandým ben..Þimdi vakit sevme vakti.. Sokul bana..Ürkek ve utangaç bakýþlarýnla göreceksin ki yaðmur gibi ýslak yüreðim… Senin sevdanla ýslandým ben.. Ýçime doldun, yüreðime yaðdýn..Islandým senle, sevdalandým sevginle.. Varsýn olsun…Denizden kopup gelen rüzgarla üþüyorum ama varsýn olsun baðrýmý yolsun deliveren rüzgar..Rüzgarýn kopardýðý her zerremi seninle yamar, senin sevdaný giyerim üzerime...Durmalýyým bir an. Koþmalýyým sana..Sýrtýn bana dönük olsa da seni tanýmalýyým.. Beyaz ayakkabýlarým topuklarýmý acýtsa da ben sana koþarak kavuþmalýyým.. Sonra her nefeste delice solumalýyým…Seni solumalýyým ki; damarlarýmda taþýyan tüm alyuvarla sana akmalý..Devir daim olan kanýmda senin nefesin taþýnmalý..Her bir zerresinde senin adýný haykýrmalýyým.. Týpký ellerimle yapýp sana verdiðim tesbihin her tanesinde “ adýmý “ sayýkladýðýn gibi ben de her nefes alýþýmda seni büyütmeliyim içimde.Hayat kavgalarýmýn içinde niye bu kadar sabýrla hayatý seviyorum biliyor musun ? Hep seninle var olmak için… Niye bu kadar hýzlý nefes alýyorum biliyor musun ? Görmek istediðin, hissetmek istediðin her yerde olmak için…Ne bir adým gerinde, ne bir nefes uzaðýnda hep yaný baþýnda olmak için yaþýyorum ben…Ben seni yaþýyorum her bir nefesimde..

Ey yüzündeki her tebessümde beni hayatý yeniden sevdiren adam,

Ben deli bir yaðmurum …Bir gün senin çorak iklimlerine delice yaðmak için yaþýyorum mavi gökyüzünde… Özgürce dökülmek bulutlardan tenine..Yaðmak saçlarýna bir huzur sadeliðinde.. Mavi bulutlardan imzasýz boþanýrken sana kavuþmak…Ertelemek her þeyi. Sadece sen olmalýsýn. Týpký kulaklarýma eðilip “ bugün günlerden ne “ diye sorup “ aylardan sen, günlerden sen “ cümlelerinle cevapladýðýn gibi sadece sen olmalýsýn ömrümün üstü açýk duraklarýnda..Seni düþünmek, sana kavuþmak..Adresini sadece benim bildiðim sokaklarda senin yaný baþýmda olmanýn huzuruyla delice gülümsemek insanlara. Geçtiðimiz her an’ý kaydetmek için adýný kazýmak þehrimin deniz kokulu duvarlarýna… Sonra her nefesini “ içimden fýsýldayarak söylediðim “ seni seviyorum kelimeleriyle onurlandýrmak..Ellerinin yakýnlýðýna inat seni gözlerinin uzaklýðýnda usulca sevmek… Sonra bu mevsimde unutulmuþ yaðmur þiddetinde delice içime çekmek seni…Nefesimde tazelenirken hayat yüreðimde seni yaþatmak seni.. Bakiyesini bir türlü devredemediðim acýlarýmý bir gemiye yükleyip , her sabah ilk senin gözlerinde doðup benim þehrimde batan güneþin tazeliðinde yeni umutlar doðurmak isyaný kendine zarar karanlýklara..Adýna müptelâ olan yüreðimi usulca býrakmak kollarýna.Sonra doyasýya izlemek seni. Sanki bu dünyada Cennetin hayali provasýný yapar gibi..Seni içime çekmek gözlerini…Sanki bu dünyada Cennettin üzüm baðlarýnýn resmini gözlerinde yaþar gibi..Hala kulaklarýmda “ Seni sevmek günahlarýn en büyüðü olup Cehennemde bin ömür yansa da Cenneti senin gözlerinde sadece bir gün yaþayabilmek her þeye deðer….” cümlen..

Bir deniz feneriyim hani ellerinle gösterip “ caným bir gün oraya gidebilir miyiz ? “ diye sorduðun o deniz feneri gibi ilerlediðin hayat yolunda bir rehberim ben…Sonra umut ýþýðýyým karanlýklarýna…Hani her zaman geçerken ürperdiðin o karanlýða düþen aydýnlýðým ben. Senin varlýðýnda ulaþamayacaðým uzaklýk yok, koþullar ne olursa olsun düþleri gerçek yapma gücü deli deli dolaþýyor damarlarýmda… Seni sevmek ne güzel..Her an seni yaþýyorum..Ýsminin anlamlarýný düþünürüm sonra… Eþanlamlarý öyle çok ki… Bazen hayat oluyor içime doluyorsun, bazen nefes olup umutlarýnla karanlýk sabahlarýma doðuyorsun..Bazen mutluluðun baþ harfini giyinip gözlerimdeki Cenneti soluyorsun.. Sonra da kýskançlýk, bazen bir öpücük, bazen özlem, bazen sahiplenmek ama her zaman sonsuz sevgi, eþ ruhumu taþýyan eþsiz sevgili…


Ey adýnýn her harfinde hayatý soluduðum kýzýmýn babasý,

Umutlarýnýn anasý, gözlerinde Cenneti taþýyan adamýn kadýný olarak senin için kurban olmaya hazýrým.. Ýþte boynum..Vurun beni ölümlere..Uðrunda bin ölümü tatmaya razýyým sevgili. Ýþte þah damarým ellerimde..Koparýn nefesimi nefesimden. Boþa kürek çektiðim geçmiþimi düþün ömür bakiyelerimden, sadece gözlerinde bana Cenneti yaþatan adamla geçirdiðim kýsa ömrümü verin bana...Ey ölümlerden ölüm beðendiðim adam; varsýn olsun adýn “ bende “ ölümle anýlsýn..Seninle olan her þeye varým ben..Ölüm koksa da nefesim sen hayatý tattýr nefesinle..Hadi tut ellerimi…Sýmsýký sar beni..Gözlerinde ezberlediðim þarkýlarým ol..Sonra hayatýmýn en anlamlý sözleri ol..Öznesini yüreðimde yitirdiðim cümlelerimin en taze yüklemi ol..Hadi þehrimde kokun kaybolmadan tekrar gel…Uzatma bana geliþ aralýðýný…O tatlý dudaklarýndaki sýcak gülüþlerinden mahrum etme beni. Ellerimi tutarken ki mahcup halini , dudaklarýmý öperken ki tatlý acemiliðini tekrar yaþat bana. Hadi yollarýnýn uzaklýðýna aldanma sen. Üzerindeki yol yorgunluðunu silkele..Sen gelmeden ben her þeyi hazýrladým...Rengarenk balonlarý bir de kýz kardeþinin istediði bileklikleri…Seninle gelmen için her þey hazýr..Þehrime gelen ilk otobüsü kaçýrma sakýn..Karanlýkta bindiðin yolculuk benim gözlerimdeki aydýnlýkta bitsin..Gözleri Cennet kokan yar, gelirken sakýn hiçbir þey getirme bana..Sadece hayat kokan “ benliðini “ bir de “ ben “ kokan nefesini getir..


Lütfen baþka bir þey getireyim mi diye sorma bana.
Gayri baþka þeye gerek.. …

“ Getirdiklerin zaten Cennetin taa kendisi…”



Her nefesinde bana Cenneti taþýyan adam,

“ Seni çok seviyorum…”

30 Haziran 2007

Yazan : Gözlerinde “ Cenneti “ Saklayan Kadýn

Derleyen : Ýsmail Sarýgene



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.