..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > lal-i handan




7 Eylül 2009
Aþkýn Su Hali  
Çoðu zaman aradýðýn sureti iki bulutun arasýnda ya da çok sevdiðin bir romanýn yapraklarýnda bulursun apansýz

lal-i handan


Hayallerinin ve kaygýlarýnýn sevgilisinin, bu zamanda nasýl bu kadar masalsý olabildiðini, ne baþkasýna, ne kendine, ne de kalemine anlatmak imkansýzdýr artýk.Tek istediðin sonu yazýlmayan bir masalýn kahramaný olmaktýr.


:BEIE:
Ýþte geliyor sonunda... Beliriverdi yüzü köþe baþýndan. O boðucu hava nasýl da melteme dönüþüverdi. Kalbimin baþkenti ýlýk ýlýk esiyor þimdi. Adým adým yaklaþýyorken huzurlarýna, duygularým mantýðýmýn yörüngesinden ayrýlmaya baþlýyor. Ruhumun anayurdundan kavimler göçü gibi hareketleniyor bir anda hislerim. Umutlarým, korkularým, utancým onunla beraber göçüyor benden, bir baþka bedene.

Yanýndan geçmek üzereyim þimdi. Arkadaþlarýmla sohbet edermiþ gibi, ilgisiz bakýþlarla seyrediyorum O'nu, içimdeki fýrtýnalara inat. Kafamý kaldýracak cesaretim olmadan, yanýndan geçiyorum yine. Tanrým! Varlýðýmdan habersiz bir bulutun yanýnda yürüyorum ya da yokuþa pedal basýyorum sanki. Bilemiyorum, diz boyu melankolideyken bu kadar maðrur olmaya hakkým var mý?

Can Dündar 'ýn 'Eðer' indeki gibi; "Hem herkes bilsin, hem kimseler duymasýn" istiyorsan iþin zor yani. Hele benim gibi aþkýný kaleminden kýskanan biriysen, senin öykün artýk bir þehir efsanesi oluyor demektir. Hayallerinin ve kaygýlarýnýn sevgilisinin, bu zamanda nasýl bu kadar masalsý olabildiðini, ne baþkasýna, ne kendine, ne de kalemine anlatmak imkansýzdýr artýk. Tek istediðin sonu yazýlmayan bir masalýn kahramaný olmaktýr.

Madem sonu yazýlmayan bir masalda, bitmeyen bir aþký arýyorsun; aþkýný yalnýz yaþayacaksýn o zaman. Platonik olacaksýn yani. Çünkü aþkýn en ölümsüz halidir platonik. Þarkýlarýn aksine "kalbe kolay, dile zordur söylemesi". Herkes yaþamýþtýr en az bir kere. Ama eriþilmesi ne kadar kolaysa anlatýlmasý o kadar zordur. Uluorta "Ben þu sanatçýya aþýðým" demek gibi olmaz mesela.

Çoðu zaman aradýðýn sureti iki bulutun arasýnda ya da çok sevdiðin bir romanýn yapraklarýnda bulursun apansýz. Belki bir ceylanýn ürkek bakýþýnda, ya da suyun sana doðru akýþýnda...

Zaten aþklar da su gibi deðil midir? Düþünsene; dünya varolduðundan beri havada dostça yaþayan oksijen ve hidrojen, yalnýz kaldýklarýnda hayatýn baþlangýcýný oluþturuyor. Hayat sudan baþlýyor çünkü... Normalde hidrojenin yanýcý, oksijenin yakýcý kimlikleri biraraya geldiklerinde; söndürücü olan su oluyor. Öyleyse düþündüðüm o ki; ben böylesi yanar, sen öylesi yakarken birleþmemiz aþkýmýzý da söndürür müydü? Belki de aþklarýn ömrü, suyun hikayesinde saklýydý...

Havadan sudan konuþup da aþkýný bilimsel ifade edebilen çok az insan vardýr herhalde. Neyse, bildiðim kadarýyla hayatta her türlü olay; ya da belli baþýna hayat, giriþ, geliþme, sonuç üzerine kurulmuþtur. Doðarsýn, yaþarsýn ve ölürsün. Gelirsin, görürsün ve gidersin... Her aþamada bu döngü tekrar eder kendini. Ama diyorum ya; platoniktir bundan münezzeh olan. Düþersen bir kere bu yola, görürsün, seversin ama sonunu getiremezsin. Kalbinde her sevgiye hatta farklý aþklara yer etsen bile platoniði unutamazsýn. Her hikayeyi bitirsen bile, platoniði noktalayamazsýn.

lal-i handan



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.



lal-i handan kimdir?

Tanrý' nýn izini bulmak, kendi dýþýmdaki gerçeðe; uzun zaman insanlardan gizlenmiþ bir gerçeðe dokunur gibi dokunmak, giysinin eteðinden yakalayarak yüzündeki peçeyi çekip almak ve yüzünü insanlara göstermek isterdim. Ama kendi kendimden baþka birþey bulmak yokmuþ kaderde. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Çalgýsýz çalgý... Seni çýkardýðý seslere hayran býrakan. Ama seslerin önemi yok benim için. Ben kendinde kendini taþýr görmek isterim yine kendimi...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © lal-i handan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.