Seçimin Şeyleri

“İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı!.”

Orhan Veli’nin bu şiirini hatırladınız de mi!..ne güzel bir şiirdir bu!..ben şairim, şiirle hasbıhalim diyen herkes bilir bu şiiri!..bilmeyen varsa eğer, ayıp etmiştir.

eee...konu İstanbul olunca; İstanbul’u düşünmeyen yoktur bence!..taşının toprağının altın olduğunu bilen herkes az buçuk düşünür bu şehri!.açıkçası ben de düşünüyorum!..genç kızlık yıllarımın bir kısmı orada geçmiştir çünkü!..bir gecekondu semtinde az mı sıkıntılar çektik!.su yok, elektrik yok, sokak yok!..her taraf çalı çırpı, çamur!..orada burada, bizimkine benzer gecekondular!..Anadolu’dan kopup gelen ailelerin yerleşmeye çalıştığı bir tepe; Fikirtepe!.

işte bu tepe, zaman içinde kalabalıklaştı kalabalıklaştı, nüfusu binlere varan semt oldu!.tam anlamıyla, Anadolu kasabalarının havası vardı burada. sanki herkes birbirini tanıyor, birbirine selam veriyordu. müthiş bir komşuculuk kültürü sürüp gidiyordu. özellikle bayramlarda dolup taşıyordu evimiz!..Erzurumlusu,Bayburtlusu, Sivaslısı, Mardinlisi, Ordulusu vardı içlerinde...herkes birbirine kardeşlik ve sevgi ile bağlıydı...

işte bu Fikirtepe, bu yıllarda kentsel dönüşüme uğrayıp; Anadolu kent ruhuna dinamit koyuldu!.bütün evler yıkılıp yerine 20-30 katlı gökdelenler yapıldı, yapılmaya devam ediyor...hem de İstanbul’a ihanet ettik diyenler tarafından!..

gerçekten İstanbul’u çok düşünüyorlar!.

geçen akşam, devrin bakanı da İstanbul’u düşünüyorduk dedi!..gerçekten düşünüyorlarmış!..bütün düşünceleri gökdelenleri dikmek ve de şehrin seçilmiş başkanıyla uğraşmaktı herhalde!..

yemedik sayın bakan, yemedik!.


Tayyibe Atay hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Tayyibe Atay kimdir?
Yeni şiirin,uzun yıllar yazmama rağmen yeni şairiyim.İnternet ortamı sayesinde okuyucu önüne çıktım henüz.Ne kadar şair olduğumun yanıtını ise okuyucuya bırakıyorum.Bayan yazarların çok az olduğu bir ülkede,duygu ve düşüncelerimi,şiirin ruhu okşayan ,elleyen tarafıyla anlatmaya çalışıyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.