Portakal

"İçinden soyulan bir portakal' (Edip Cansever)

ölünün canlıya,canlının ölüye karıştığı zamanlardan selam olsun Edip Cansever'e...
ölü olsak ne,olmasak ne yani bu zamandan sonra...içinden soyulan bir milletiz valla...öyle portakal falan da değiliz...

hoppp Yafa!.

ah benim turuncu renkli Türkiyem,ne oldu sana!..oturdular soydular...konuştular soydular...uyudular, besledikleri larvalara yedirdiler...larvalar oldu , yiyici kurt!..ulum ulum uludular, ana kuzusu kuzucuklarımızı kurban eylediler...portakal değil, karanlık yemeye, karanlık solumaya başladık...aslında yıllar oldu, düşeli bu hallere...diyorum ki kendime; ölümlerden ölüm beğen!..sala da verilmesin ardımdan...duyup ağlamasın hiç kimse..gerçi sevilmeyen ama sevildiğini sanan bir kişiydim ya, ağlamasın, üzülmesin istiyorum gene de hiç kimse...

ohhaaa sular kanlanmış; ölümü de yıkamasınlar istiyorum onunla...

nasıl istemem ki ölümü!

en kızdığım şey güneştir...biberimi, hıyarımı, çiçeklerimi büyütmüyor bir türlü...elmamı kızartmıyor, rengini çalıyor portakallarımın...delip geçiyor cismimi, oluşmuyor bir türlü gölgelerim...daha ne desem ki!

sustum!..


Tayyibe Atay hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Tayyibe Atay kimdir?
Yeni şiirin,uzun yıllar yazmama rağmen yeni şairiyim.İnternet ortamı sayesinde okuyucu önüne çıktım henüz.Ne kadar şair olduğumun yanıtını ise okuyucuya bırakıyorum.Bayan yazarların çok az olduğu bir ülkede,duygu ve düşüncelerimi,şiirin ruhu okşayan ,elleyen tarafıyla anlatmaya çalışıyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.