..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Akýmlar > Muhammed CAN




12 Ocak 2012
Ýstikrar Bozulmuþtur  
Muhammed CAN
Arap dünyasýnýn hal-i pür melali


:AICA:

Ýslam dünyasýnda istikrar bozuldu. Bozulan bu istikrar, þu ana kadar var olan despotlarýn cebr ile uyguladýklarý istikrardýr. Bugün zirvesinde olan istikrarýn bozulmaya baþlama süreci, bundan 32 yýl önce baþlamýþtý.
Nitekim Ýslam Ýnkýlabýnýn zaferinden sonra, Rahmetli Ýmam Humeyni, Ýslam dünyasýna atýfta bulunarak: “Bölge yeniden kendi dinamikleri ve aktörleri eliyle þekilleninceye kadar istikrar bozulmuþtur. Hiçbir þey eskisi gibi olmayacak, büyük ve çalkantýlý bir döneme giriyoruz.” dediðinde Ýslam Devriminden otuziki yýl sonra baþ gösteren evrensel buhranlarý o günden, gördüðünü söylemek istiyordu…
Batý dünyasý, özellikle aydýnlanma ve akabinde ki Sanayi devriminden sonra sömürüyü sürdürme kýlýfýnýn adýný modernizm, Demokrasi ve sair kavramlarla yola çýkarak Ýslam dünyasýný sömürerek ayakta kalmasýný baþardý. Hala da baþarýyor!
Yine Batýlýlarýn: “Birisi kimlerin insan olduðuna karar verene kadar insanlar kim olduklarýna karar veremez“ sözüyle, kendisini karar veren mekanizmanýn nihai mercii olarak kabul ettirirken, Batýlýlarýn deðerleri adýna, içimizdeki batýlýlarýn bugüne kadar hala vazgeçilmez düsturu olmuþ içi boþ dýþý süslü sözler! Ama dünyada ve özellikle islam dünyasýnda dengeler deðiþmekte…
Batý dünyasýnýn aleyhine deðiþmesini istemediði söz konusu dengeleri, korumak ve yaymak için ýlýmlý Ýslam maskesi altýnda varlýðýný sürdürmek istediðde biliniyor.
Bu cümleden: Bin Laden‘in ölüm senaryosu da ýlýmlý Ýslamý ve öncülerini Ýslam dünyasýna manevi lider olarak legalleþtirme cabasý olarakta okunabilir!
Nitekim Bin Laden‘in kendisi baþlýbaþýna ABD‘nin kurgusuydu. Bu kurgu daðýlan Sovyetlere karþý ABD ve mütefikleri adýna direniþinin akabinde asýl hedefine ulaþamayacak kadar yýpranma ve kýrýlmalara uðrayýnca ve elbette islam inkilabýna karþý varoluþsal paradigmalar geliþtiremeyince miadý doldu…
Buna en bariz örnek Ýliklerine kadar sömürülmiþ ülkelerin sembolik liderlerini Ýstanbulda bir araya getiren, adý da efendilerinin istekleri doðrultusunda az geliþmiþ ülkeler olarak halklara empoze edilen, oysa sömürülmüþlüðün yegane müsebbibi olan bu kirli yüzler, Batýnýn makyajý ile beyazlatýlmýþ, adýna da güvenliði saðlama anlaþmalarý adý altýnda ümmetin sermayesini silah tüccarlýðý yapan katillere aktaran dostlarýyla hemhal olmalarýdýr..
Obamayý iktidara getiren siyonistlerin, bu yönetimin Ortadoðu’da kendi alehylerine olan geliþmeleri engelleyeceklerini böylece sömürü tezgahlarýnýn devam edeceðini sanýyorlardý.
Batýlýlarýn kendilerine has ekabirliði ile adeta yenilmezlik zýrhý ve demokrasi havariliði onlara Ortadoðu’daki hareketleri sanýldýðýnýn aksine yeniden filizlenen Ýslam medeniyeti karþýsýnda kaybettikleri bir mevzisinden çekilerek merkezine yakýn bir geri mevziye yerleþme hamlesi sýrasýnda yakýp yýkma psikolojisi, normal karþýlanmalý…
Ýslam dünyasýna ki halk hareketlerindeki evrimlerin sancýlý süreci, sözkonusu evrime öncülük edebilecek liderlerin olmayýþý, mevcut liderlerin ise statükoyu koruyan kimlikli kiþilerden olmasý, hareketlerin asýl ilhamý olan onur , erdem ve tabiiki adalet ve hürrüyet adýna olan kýyamlardýr. Gençlerin deðer vemediði, Saray ulemalarýnýn düþtüðü traji-komik durumu iafe edemek için “Suriye rejimine el çektirilmek farz“ diye ahkam kesenlerin kendi ülkelerindeki zülum ve despotluða fetvasal kýlýfar bulmak için Rahmanýn kutsallarýný, Yahudi hahamlarý gibi tahrif edebiliyorsa, yeni nesil Ýslami gençliðin /ki bu yeni nesil Ýslami gençlik, egemenlerin payandasýna ram olmamýþ özislamý referans alýyor…/ kendi asli mecrasýna akmasýný engelleme deðilse nedir?
Filistini ayrý bir deðerlendirmeye tabi tuatacak olursak, Yemendeki kýyamýn geriye dönük tarihinde nedense Ýslamcýlar ve Ýslam dünyasýnýn kahýr ekseri görmezlikten geldi! Bahreyndeki kýyamýn þia eksenli olduðundan kabul etmediklerini bir an için bizde kabul edelim! Peki Libyadaki halka karþý AB ve ABD nin yanýnda yer alan kendi hükümetlerinin eylemlerini lagalleþtiren söz konusu ulema geçinen kiþilerin Suriyeye karþý adeta cihad fetvasý vermesinin arkaplaný ne olabilir?
Keza Suudi-siyonistlerin iþledikleri cinayetlere kör olmak bir yana, lal olanlara ne demeli? Bu duruþ; Ýslami duruþ bir yana, hangi vicdanla izah edilebilir?
Ýslami gençlik: Batýnýn gönlünde uyuyan güzel olan ýlýmlý islama ve hedefleri için Pensilvanya sakinince yorumlanan islamýn, Ýslam dünyasýna yeni bir Osman, yeni bir Muaviye türeteceðini bilmiyor deðil…
Daha düne kadar ekonomik çýkarlarýndan ötürü kardeþ ilan ettikleri rejimlere bir gecede düþman olan sözde Ýslamcý aydýnlarýn haline ise Devekuþu misali kafayý gömmek geride kalaný gizlemez demekten baþka sözümüz, sizinde istikrarýnýz bozulmuþtur!?
Gerçi bu Vadide yankýlatacak nice sözler var ama…
Rahmetli Ýmam Humeyni: “Bölge yeniden kendi dinamikleri ve aktörleri eliyle þekilleninceye kadar istikrar bozulmuþtur; hiçbir þey eskisi dibi olmayacak, büyük ve çalkantýlý bir döneme giriyoruz" demiþti.
ve o çalkantýlý dönemin bozduðu istikrarsýzlýk, bugün zirveye çýktý.

Gerçekten Ortadoðu da bir çok ülke de rejimler köklü deðiþime uðrayacak. Bölge halklarý süratle öz Ýslam'a akýn ediyor. Halihazýrda kaçýnýlmaz iki altanatif rejim var. Biri malum Amerika demokrasi terennümü altýnda sinsi ýlýmlý Ýslam, diðeri ise Muhammed(s.a.a)’i Ýslam!
Sahi bütün bunlar kime karþý ? Dün kimlere karþýydýysa bugünde yine onlara. Bir farkla!
Muhammed CAN/ mcan313@msn.com




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn akýmlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 1
Hamas: Arap Kabile Ýktidarlarýný Yýkmayý Baþaracak mý? - 1
Hamas, Arap Kabile Ýktidarlarýný Yýkmayý Baþaracak mý? - 2
Erdoðan Yeni Medeniyetin Yeni Nizamulmülk"ü Olmalý mý?
Devrimci Ýslam ve Kuzey Güney Hattý!
Ýslami Uynýþtan Direniþ Safhasýna
Hayber Yakýn Deðil mi?
Tebuk Seferinden Dönüþ Mü?

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam
Kürt Ýslam Tarihine Farklý Bir Bakýþ (I)
Gündem Özel - 2 Ýslam ve Medeniyet
Gündem Özel - 3 Mýsýr ve Ýslam
Afrika’da Nal Toplamak!
Ýslamda Kadýnýn Rolü - 1
Bugün Tek Baðýmsýz Devlet Ýran’dýr
Afrika’da Nal Toplamak!
3. Dünya Savaþýnda Ýraný'ý Anlamak!
Ýslam Dünyasýnýn Arayýþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor [Eleþtiri]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.