..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Ömer Faruk Hüsmüllü




21 Aralýk 2012
Hayat Sana Kýrgýným - 2  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Sevim, odasýnýn penceresinden Bahadýr’ý aylarca izledi. Önceleri bu ona yetiyordu. Sonra, yetmediðini anladý ve daha fazlasýný istemeye baþladý. Daha fazlasý ne olabilirdi? Bu kadarý neden yetmemiþti? Sorularýný kendine sordu. Daha fazlasýnýn Bahadýr’ý yakýndan görmek olduðuna karar verince de bunu gerçekleþtirmenin yollarýný aradý.


:ABAH:
Sevim, odasýnýn penceresinden Bahadýr’ý aylarca izledi. Önceleri bu ona yetiyordu. Sonra, yetmediðini anladý ve daha fazlasýný istemeye baþladý. Daha fazlasý ne olabilirdi? Bu kadarý neden yetmemiþti? Sorularýný kendine sordu. Daha fazlasýnýn Bahadýr’ý yakýndan görmek olduðuna karar verince de bunu gerçekleþtirmenin yollarýný aradý.

Önce annesine komþularla pek fazla görüþmediði için sitem etti. Görüþmüþ olsaydý, belki de Bahadýr ve ailesi hakkýnda bu yoldan bilgi alabilirdi. Onlara aþure getiren bir tanýdýklarý Sevim’e Muharrem ayý olduðunu hatýrlattý ve annesini aþure yapýp komþulara daðýtmalarý için ikna etmeye çalýþtý. Önceleri “Ýþim var, uðraþamam!” diyen annesi Sevim’in “Ben de sana yardým ederim.” Demesi ve ýsrarý sonucunda aþure yapmaya razý oldu. Sevim, Bahadýr’ýn evine de aþure götürmeyi ve böylece onu yakýndan görmeyi umuyordu.

-“Yarýn yaparým.” Diyen annesine Sevim itiraz etti.

-“Cumartesi ya da Pazar yapalým. Benim evde olduðum bir gün olsun…” Dedi.

-“Kýzým, o günlerde sen dershaneye gitmiyor musun? Derslerden geri kalma. Malzemeleri al, yeter.”

-Aman anne, bir gün dershaneye gitmemekten ne çýkar? Sen alýnacak malzeme listesini yaz da ben marketten alýp geleyim.

Aþure piþerken Sevim, yanýndan hiç ayrýlmadý. Komþulara daðýtma iþini de o üstlendi. Önce en yakýn komþularýna götürdü. Bahadýrlara götürmeyi sonraya býraktý. Çünkü onlara gidecek olaný özel olarak hazýrlamak istiyordu.

Giderken kapýyý çaldýðýnda Bahadýr’ýn açmasý için dua ediyordu. Öyle de oldu. Aþureyi verirken elleri titriyordu, ama gene de Bahadýr’ýn gözlerine bakmaktan kendini alamadý. Bahadýr’ýn teþekkürüne gülümseyerek cevap verdi. Hepsi bu… Yani Bahadýr’ý yakýndan görmesi belki de bir dakika bile sürmemiþti. Bu kýsacýk sürede gördükleri, onun bundan sonraki hayallerini süsleyecekti. Bahadýr’ý gördükten sonraki hayatýnýn eskisi gibi olmayacaðýnýn farkýndaydý. Artýk birçok þey deðiþecekti. Alýþýlmýþýn dýþýnda bir Sevim görecekti herkes karþýsýnda.



Bir ay sonra Sevim, mahalledeki bir arkadaþýndan Bahadýr hakkýnda bazý bilgiler aldý. Keþke almasaydý! Çünkü Bahadýr’ýn niþanlý olduðunu ve on beþ güne kadar da düðünü olacaðýný öðrenmiþti. Duyduklarý onu üzmüþtü. Oysa asýl üzücü olaylar daha sonra gelecekti. Sevim, hayatýn sürprizlerine karþý hazýrlýklý deðildi. Bunlarla karþýlaþýnca ya paniðe kapýlýyor, ya da yýlgýnlýk gösteriyordu. Üstelik sürprizlerin iyi ya da kötü olmasý da bu durumu deðiþtiremiyordu.

Bahadýr evlendikten kýsa bir süre sonra tayini çýktýðý için Sevim’in bulunduðu þehirden ayrýlmýþtý. Bunu duyunca Bahadýr’ý uzaktan sevmekten baþka bir çaresi kalmadýðýný anladý, ama olsun bu da ona yeterdi. Bahadýr’a bir gün kavuþabileceði umudunu içinde yaþatacaktý. En azýndan onunla ayný havayý teneffüs ediyordu. Þimdilik anýlarýyla, hayalleriyle teselli bulabilirdi. Kendine bu yönde telkinlerde bulunuyordu. Aklýndan geçirdiði kelimeleri seçerken dikkatli davranmaya çalýþýyordu. Bazen bunda da sýkýntýya düþüyor, avutucu kelimeler bulmakta zorlanýyordu. Kelimelerin bittiði yerde ise anýlarýn hayali acýtmaya baþlýyordu.

Gönlünü okuyabilecek biri var mýydý? Yoktu. Olamaz mýydý? Belki. Sabretmesi, yani beklemesi gerekecekti… O Sevim’in hayallerini süslüyordu, ama Sevim onun deðil. Bahadýr’ýn hayallerine girmeyi, orada yaþamayý o kadar çok istiyordu ki! Bu karþýlýksýz aþk, yüreðini parçalýyordu, acý veriyordu. Bunun yaný sýra tadýna da doyum olmuyordu. Yürek teli en duygulu aþk þarkýlarýný çalmaya kuruluydu… Derin denizler gibi derin bir sevdaydý bu…

● ● ●

Devam edecek....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Senin Hikayen
Prostat
Ýn Aþaðýya Ulan
34 Yýl Sonra Gelen Ýtiraf
Makineleþmek ve Kaçýþ - 4
Makineleþmek ve Kaçýþ - 5 (Son Bölüm)
Makineleþmek ve Kaçýþ - 3
Makineleþmek ve Kaçýþ - 2
Makineleþmek ve Kaçýþ - 1

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7
Dilsiz Fahiþe - 8 (Son)
Hýrsýz Kim?
Bir Ölünün Günlüðü - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.