..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Leyla ÜNAL




11 Aralýk 2013
Yanýtlarý Ararken Kayboldum... (Son)  
Sorularda ýsrarcý deðilim, ben hep baharý sevdim...

Leyla ÜNAL


Yanýtlarýný alamayacaðým ve bulamayacaðým bir yolda neden ýsrarla yürüyorum ki? Ben, benden öte bana neler hissettiriyor ve düþündürüyor, aslýnda onun peþine düþmeliyim. Yarým asýrlýk ömrümde nereden nereye geldim? Bilirim yýldýzlar yol göstermez insana sadece aydýnlatýrlar yolu. Gideceði yöne insanoðlu kendi karar verir. Kimi zaman bir þelaleye koþar, kimi zaman bir nehre, kimi zaman bir denizde bulur kendini kimi zaman bir ormanda ve belki çorak bir bozkýrda. O halde kayboluþum sürmeli mi? Neden ýsrarcýyým kaybolma yolunda?


:ADGC:
Bitkisel hayat ile beyin ölümü farklý þeylermiþ. Bitkisel hayatta beyin sapýnda kan akýþý varken beyin ölümünde yokmuþ ve beden her saat ölüme gidermiþ organlarý birer birer iflas ederken. O yüzden organlarýn kýsa sürede baðýþýnda ikna etme yolunda hýzlý çalýþýrmýþ doktorlar. Bir kitap okuyorum yazarý Canan Tan. Kitabýn adý “En son yürekler ölür”. Beni bu düþüncelere yönelten kitap mýydý yoksa? Yoksa tam tersine kuantum mu beni bu düþüncelerim nedeniyle kitabý okumaya yönlendirdi? Kitap henüz bitmedi. Ancak hangisi can? Beyin mi, yürek mi, hangisi derken Mevlana’nýn dizeleri aklýma geliyor “Ben dostlarýmý ruhumla severim, o ne durur, ne de unutur”. Ruhumuz, ölünce bizi terk eden, ruhumuz mu, yoksa alýp götüren bir bilinmeze, ya da þu an bilemediðimize?

Kayboluþum sürüyor...

Yanýtlarýný alamayacaðým ve bulamayacaðým bir yolda neden ýsrarla yürüyorum ki? Ben, benden öte bana neler hissettiriyor ve düþündürüyor, aslýnda onun peþine düþmeliyim. Yarým asýrlýk ömrümde nereden nereye geldim? Bilirim yýldýzlar yol göstermez insana, sadece aydýnlatýrlar yolunu. Gideceði yöne insanoðlu kendi karar verir. Kimi zaman bir þelaleye koþar, kimi zaman bir nehre, kimi zaman bir denizde bulur kendini kimi zaman bir ormanda ve belki çorak bir bozkýrda. O halde kayboluþum sürmeli mi? Neden ýsrarcýyým kaybolma yolunda?

Ara sýra hayat denilen yolculuðumda ki bu yolculuða tek baþýma çýkmadým ben. Þanslý insanoðullarýndandým, anneciðim yanýmdaydý ben doðarken, erkek doðmadým diye üzülse de babacýðým da yanýmdaydý 6 aylýkken ilk ona sesleniþimden itibaren “Baba karným”. Zaman o kadar çabuk geçti ki, ne annem ne de babam sorularýma yanýt veremez oldular. Öyle büyüdüm ki bu sorularýma ben dahi yanýt veremiyorum. Kim buldu ki sorularýnýn yanýtýný? Bulan var mýdýr? Yoksa hep arayýþýndan vaz mý geçer insanoðlu? Ya da sormaz, kaybolmamak için?

Doða dediðim güzel alan, duygularým, en güzeli bahar misali aþk. Bahar gibi geçer mi? Hercai.

Sevgi, gözlerimin ýþýldadýðý, yüreðimin en güzel ritmiyle taçlandýrdýðý duygularým. Meltemden poyraza gider mi eserken benliðimde, dönüþür mü zamanla sevgim nefrete?

Kin, ne kadar uzak tutmaya çalýþsam da bedenimden, yüreðimden, beynimden, anlýk hortum misali çeviriverir paçavraya beni. Býraktýðý yýkýntýlar arasýnda hava ýlýk ýlýk eser sýyrýldýðýmda.

Hüzün, için için yaðan yaðmur misali, arada hýzlanýr, arada durulur. Kimi zaman yaðýp geçiverir saðanak misali, kimi zaman dur durak bilmez günlerce yaðar içten içe.

Nefret, yaðan kar ardýndan ayaza çeviren don misali, yüreðimi de dondurur, kaskatýdýr yüreðim o an, kýsa da olsa çözülene kadar kaskatý.

Doðal hallerimden hep baharý sevmiþimdir, þimdi anlýyorum neden…

Yolculuðum sürerken sorulara takýlmaktan vazgeçtim, cevabýný bulamayacaðým sorularda ýsrarcý olmak niye? Can, caným, ruhum, hem beynim, hem yüreðim, belki biraz bedenim, benim ben ve ben hep baharý sevdim…

Sorularda ýsrarcý deðilim, ben hep baharý sevdim... Baharýn ýlýk ýlýk meltemi, ýsrarcýyým sende bilesin…

Leyla Ünal (11 Aralýk 2013)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Nevruz (21 Mart)
Gönderen: Leyla ÜNAL / , Türkiye
8 Nisan 2015
Bu yazýyý yazarken bilmezdim bahar bana acý þerbeti tattýracak.

:: :)
Gönderen: Leyla ÜNAL / , Türkiye
18 Aralýk 2013
Ne kötüdür insanýn aklýyla yüreði arasýnda çaresiz kalmasý. Ne kötüdür ona an kadar yakýn, bir asýr kadar uzak olmasý! (Nazým Hikmet Ran)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korona Günlüðüm - 1
Korona Günlüðüm - 2
Yanýtlarý Ararken Kayboldum... (1)
Yeni Yýl Dilekleri
Yanýtlarý Ararken Kayboldum... (2)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aman Allahým!
Kapitalizmin Çýlgýnlýðý Ýle Ýnsanoðlunun Tembelliði Birleþince
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 7
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 6
Babalar Günü Hediyesi Babaya Özel de Anneler Günü Hediyesi Neden Eve Özel?
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 4
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 1
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 5
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 3
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Bekledim Günlerce [Þiir]
Ben, Uyuyamýyorum... [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Ah Kedi [Þiir]
Yaþlanmaktan Korkuyorum [Þiir]
Korona Günlüðüm [Þiir]
Ah Kelepçem, Ah Sevdam [Þiir]
Ben Seni Çok Sevdim [Þiir]
Look Inside Yourself [Þiir]
Birliktelik [Þiir]


Leyla ÜNAL kimdir?

Ben, Leyla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk, Bedri Rahmi Eyüboðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.