..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Leyla ÜNAL




29 Ocak 2014
Bir Otobüs Dolusu Aþk (2)  
Leyla ÜNAL
Otobüs yolculuðuna devam ederken pýrýl pýrýl bir gecede dolunay otobüsün içini aydýnlatmaktaydý. Otobüs ara ara daðlarý, tarlalarý, ara ara kasabalarý, þehirlerin ýþýklarýný yararak gidiyordu. Kaptan Ali muavini sürekli yanýna çaðýrýyor çay ve kahve getirmesini istiyordu.


:AFHA:
24 Numarada oturan Murat iyice pencereye yapýþmýþtý. Yanýnda oturan Sevim 55 yaþlarýndaydý. Aslýnda Sevim kýzý Ayla’yla 21-22 numarada diðer kýzý Hülya ise 23 numarada oturuyordu. Daha sonra Hülya’nýn yanýna Murat gelince Sevim sinirlendi “Önce bu ne iþ” dedi muavine. “Nasýl olurda 12 saatlik yolculuk için bir bayanla bir beyi yan yana oturtursunuz. Üstelik biz biletimizi bayan yaný olarak almýþtýk.” Muavin bir aksilik olduðunu ve çözmeye çalýþacaðýný söylemiþti, ancak çözemedi. Kimse yerini deðiþtirmek istemedi. Bunun üzerine Sevim kýzý Hülya ile yer deðiþtirdi. Murat 25 yaþlarýnda çok yakýþýklý bir gençti. Hülya ile Ayla ise kikirdeyerek konuþuyorlar, annelerine serzeniþte bulunuyorlardý. “Annem býraksaydý da biz otursaydýk, ne yakýþýklý çocuk” deyip birbirlerine gülüyorlardý. Murat ise bunu duydukça daha bir utanýyor ve cama yapýþýyordu.

7 ile 8 Numaralarda Leyla ile Kamuran yan yana oturmaktaydý. Leyla bir önceki yýl Bodrum’da ciddi bir trafik kazasý geçirmiþ ve yolculuktan korkuyordu. Teyzesi Kamuran ise ona bu yolculukta korkusunu yenmesi için refakat ediyordu. Sohbet ederek güle eðlene yolculuk yapýyorlardý. Leyla Bodrum’da evleri olmasýna raðmen kazadan sonraki yýl Bodrum’a gitmeyi reddetmiþ, tatilini Antalya’da geçirmiþti. Ancak bu yolculuk öncesi annesi Bodrum’a gelmesi için ýsrar etmiþ, “Korkunun ecele faydasý yok, üzerine üzerine gitmelisin” demiþti. Üstelik Bodrum’da evleri vardý ve eninde sonunda Bodrum’a gidecekti. Leyla’nýn geçirdiði kaza ise büyük bir kazaydý. Ankara’dan Bodrum’a yolculuk ettiði günün sabahý Bodrum minibüsünde babasýyla birlikte ciddi bir kaza geçirmiþti. Bu kazada Bodrum’a sevgilileriyle gelen iki yabancý turist kýzýn kollarý kopmuþ ve yerine dikilememiþti. Leyla bu olayý hatýrladýkça ürküyor ancak Teyzesi onunla öyle güzel sohbet ediyordu ki sanki korkusunu yenmiþti.

33, 34, 37 ve 38 Numaralarda üniversiteden sýnýf arkadaþý 4 genç birlikte yolculuk etmekteydi. 33 Numarada Neþe, 34 numarada Pýnar arkalarýnda ise 37 numarada Zafer ve 38 numarada Berk oturmaktaydý. Neþe Zafer’e deli gibi tutkundu. Zafer’de bunun farkýnda ve bu ilgiden çok memnundu. Berk ise Pýnar’a bir türlü açýlamamýþ ve bu yolculuðu fýrsata dönüþtürmek düþüncesindeydi. Zafer’in ailesinin Bodrum’da yazlýðý vardý ve anne ve babasý tatillerini geçirmek üzere yurt dýþýna çýkmýþlardý. Zafer bunu bir fýrsat olarak deðerlendirmiþ ve arkadaþlarýyla güzel bir tatil yapmak istiyordu. Arada sesli konuþmalarý oluyordu. Hatta çevresindekiler gençlerin sesli konuþmalarýndan bir süre sonra rahatsýz olmaya baþladýlar.

35 ve 36 Numarada Pelin ile 2 yaþýndaki bebeði Asým ve arkalarýnda 39 ve 40 numaralarda eþi Deniz ile 8 yaþýndaki kýzlarý Derya oturmaktaydý. Asým gençlerin konuþmasýndan rahatsýz olmuþ ve otobüsün ýþýklarýnýn söndürülmesine raðmen uyuyamamýþtý. Birden aðlamaya baþladý. Bunun üzerine Pelin gençlerden sessiz olmalarýný rica etti. Bir süre sonra hem gençler hem de bebek uykuya dalmýþtý. Derya ise Asým’ý kýskanmýþ annesinin yanýna geçmek istemiþse de babasý eline telefonunu tutuþturunca onunla oyuna dalmýþtý. Deniz ise televizyonda komik bir film seyrediyordu. Pelin’de bebeði Asým ile derin uykudaydý.

Otobüs yolculuðuna devam ederken pýrýl pýrýl bir gecede dolunay otobüsün içini aydýnlatmaktaydý. Otobüs ara ara daðlarý, tarlalarý, ara ara kasabalarý, þehirlerin ýþýklarýný yararak gidiyordu. Kaptan Ali muavini sürekli yanýna çaðýrýyor çay ve kahve getirmesini istiyordu. Yedek þoför Þevket ise otobüsün altýnda uyukluyor ve sýrasýnýn gelmesini bekliyordu.

25 Numarada Ayfer ve yanýnda 30 yýllýk eþi Hasan oturmaktaydý. Yanlarýnda 27 numarada ise oðullarý Mete oturuyordu. Mete iþ yerinden arkadaþý Ayþegül ile bir senedir konuþuyor ve evlenmeye karar vermiþlerdi. Mete sonunda annesine açýlmýþ ve Ayþegül ile ailesini tanýþtýrmýþtý. Ayþegül’ü Mete’nin ailesi çok sevmiþ ve Bodrum’a kýz istemeye gidiyorlardý. Arada Ayfer oðluna takýlýyor, “Kýz alacaksan Muðla’dan ev yapacaksan Tuðladan” diyordu. Ayþegül ile Mete’nin aileleri tanýþtýrýlacak hatta ardýndan söz kesilecekti. Bunun için alýþveriþler yapýlmýþ, hatta Bodrum’a inilince bir koç alýnýp, süslenip boynuna beþi bir yerde takýlýp kýzýn evine gönderilecekti.

Devam edecek…

Leyla ÜNAL (29 Ocak 2014)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (2)
Bir Otobüs Dolusu Aþk (3)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (1)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (6)
Bir Otobüs Dolusu Aþk (1)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (3)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (4)
Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (5)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Destan Ýsteyenlere Ýþte Destan (21 Mart Nevruz)
Karette Karette
Veda...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Bekledim Günlerce [Þiir]
Ben, Uyuyamýyorum... [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Ah Kedi [Þiir]
Yaþlanmaktan Korkuyorum [Þiir]
Korona Günlüðüm [Þiir]
Ah Kelepçem, Ah Sevdam [Þiir]
Ben Seni Çok Sevdim [Þiir]
Look Inside Yourself [Þiir]
Birliktelik [Þiir]


Leyla ÜNAL kimdir?

Ben, Leyla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk, Bedri Rahmi Eyüboðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.