..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




2 Ekim 2014
Ben Seviyorum Bu Bayaný  
Hakan Yozcu
Diðer taraftan Derya, gece kulüplerinde bir seks köleliði olduðunu ve bunun bir insanlýk suçu olduðunu vurgulayarak, "hem bir kadýn olarak hem de bir milletvekili olarak suçluluk hissediyorum, üzerime düþenin farkýndayým ve ben buna dair kendimi sorumlu hissediyorum, elimden geleni yapacaðým" dedi.


:AAAE:

     Farklý bir kiþilik... Farklý bir yüz... Farklý bir düþünce... Farklý eylemler...
     28 Temmuzda yapýlan genel seçimlerde Meclise milletvekili olarak girdi. Daha girdiði ilk andan itibaren olay oldu.
     Milletvekili andýnýn “çok eril bir dille yazýldýðýný ve günümüz þartlarýnda güncellenmesi gerektiðini” söyleyerek, kendi hazýrladýðý yemini okudu...
     KuzeyKýbrýs Feminist Atölye (FEMA) kurucusu Doðuþ Derya’dan söz ediyorum. Yaptýðý eylemler ve söylemleriyle KKTC Tarihinin ilk feminist milletvekili kabul edildi.
O, “Kýbrýslý Türklerin hak ettiði eþitliði ve cinsiyet eþitliðini saðlamak istediðini, Bu ülkede; dini, dili, ýrký, cinsiyeti, cinsel yönelimlerin ayrým yapýlmaksýzýn kucaklanmasý gerektiðini savunuyorum” dedi...
Üniversite öðrencileri arasýnda çýkan kavgada taraf olarak ülkücü gençleri ýrkçý Rum terör örgütü ELAM ile ayný kefeye koydu. Doðuþ Derya "Güneyde ELAM varsa, kuzeyde de ÜLKÜ OCAKLARI var" yorumunu yaptý.. Ülkücü gençler ile terör örgütü ELAM'ý ayný kefeye koydu. Ülkü ocaklarýnýn kapatýlmasýný istedi. Tabii bu söylemi ülkücü camia arasýnda haklý olarak tepki uyandýrdý.
Diðer taraftan Derya, gece kulüplerinde bir seks köleliði olduðunu ve bunun bir insanlýk suçu olduðunu vurgulayarak, "hem bir kadýn olarak hem de bir milletvekili olarak suçluluk hissediyorum, üzerime düþenin farkýndayým ve ben buna dair kendimi sorumlu hissediyorum, elimden geleni yapacaðým" dedi.
Ayrýca, “konsomatrislerin þiddete maruz kaldýklarýnda baþvurabilecekleri bir ihbar hattý açýlmýþtý. Bu hat yeterince yaygýnlaþtýrýlamadý. Bir de gece kulüplerinin etkin denetimi lazým.” diyerek konsomatrislerin haklarýný da savunmuþ oldu...
Eylemleri bitmedi... CTP Parti Meclisi’nin, Meclis Baþkaný Sibel Siber’i, oy birliði ile cumhurbaþkaný adayý göstermesi kararýnýn aslýnda oybirliði ile alýnmýþ bir karar olmadýðýný ima eden bir paylaþýmda bulundu.
Derya, sosyal paylaþým sitesinden yayýnladýðý mesajýnda “"Oy birliði" mi? Bazen söyleyecek bir þey yoktur, bazen sadece gülümsersiniz. Biz söyleyeceðimizi söyledik artýk taban konuþsun” diyerek tepkisini dile getirdi.
Son olarak da dün meclisin ilk açýlýþ gününde Milletevkili Çakýcý ile mecliste tartýþtý. Susmadý... Bildiklerini, düþüncelerini açýk bir dille söyledi. Adeta kavga etti... Meclis Baþkanýnýn ikazýna raðmen “Dinlemiyorum” dedi ve salonu terk etti...
Terk etmesi doðru muydu? Bu tartýþýlýr... Bana göre etmemeliydi... Düþüncelerini sonuna kadar orada savunmalýydý... “Býrakýp gitti” dedirtmektense, “Sonuna kadar savaþtý” dedirtmek daha yeðdi... Öyle birinden bu beklenirdi...
Ama zaten O, bu tür hareketleriyle, söylemleriyle ve eylemleriyle dikkat çekiyor... Bir þekilde medyatik oluveriyor... Ve herkes günlerce onu konuþuyor...
Doðru mu yapýyor? Bu kendisinin tercihi... Ama gerçek olan þu var: O farklý konuþuyor... Bakýþ açýsý farklý... Düþünceleri farklý... Ayrý bir mozaik mecliste...
Diðer vekiler, kürsüye çýktýklarýnda genelde ayný þeyleri söylüyor: “Ýþsizlik, pahalýlýk, elektriklerin kesilmesi, suyun getirilmesi, iþten atýlanlar, maaþlarýn geç ödenmesi, haksýzlýklar, vurgunlar, dolandýrýclýklar vs....”
O ise hep farklý konuþuyor... Kürsüye çýkýp konuþmasa bile yaptýðý bir eylem, bir hareket veya bir bakýþý dahi gündem oluyor...
Peki, madalyonun öbür yüzü öyle mi? Kimileri ekonomik sýkýntý içinde ekmek kavgasý yaparken, yaþam mücadelesi verirken, onun feministlik düþünceleri kimin umurunda olacak?... Vatandaþ “Aþ, ekmek, iþ!” diye baðýrýrken O’nun cinsel köleliði ön plana çýkarmasý kimleri ikna edecek?
Gençler, bir ideal uðrunda hedeflerine koþarken, onun bir grubu baþka gruplarla ayný tefe koymasýný kimler hoþ karþýlayacak?
Ama ne olursa olsun... Ben seviyorum bu bayaný...
Niye mi?
Bize, hayata baþka bir pencereden bakmasýný öðretiyor da ondan...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur
Dedikodu Olmasa
Yeni Bir Oluþum Mu?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.