..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Osman Altýnbaþ




6 Ekim 2014
Doðum Günü Hediyesi: 1  
Osman Altýnbaþ
Kedi ,hýzla peþinden giderken onun kurulum sistemindeki yapay zeka yetiþemeyeceðini anlayýnca oluþum parçalandý ve minik minik kelebeklere dönüþürken bu þekilde adama iyice yaklaþmýþtý.


:AEAC:
1

"Lara,kýzým,bugün annenin doðum günü, bak müzik aletleri satan bir dükkan..."

"Aman baba yine mi mandolin?"

"Ah kýzým... hem bak bunun dýþý bakan kiþinin gözlerindeki renge göre deðiþiyor; þu gördüðün ekrandaki alýcýlar var ya; gözlerdeki rengi algýlayýp, o içlerindeki zerre kadar kaydedicilere kaydedip mandolinin en dýþ kýsmýndaki saydam yüzeye uyguluyor, eþleþtiriciler; renklerin tonlarýný ayarlayýp ya da rengin diðer renklerle olan senkronizasyonunu en yüksek seviye olasýkla saðlayýp ince katman halindeki dýþ yüzeyin en dýþ kýsmý -
na uygulayabiliyor, birleþtirici sistem; incecik katmaný ortadan kaldýrýp iç kýsýmdaki ana göz rengiyle
dýþ kýsýmdaki tonlarýna ayrýlmýþ ya da eþleþtirilmiþ renklerin karýþýmýný saðlýyor. Sonra sen saydam kýsma baktýkça içindeki renklerin deðiþimini görüyorsun. Ayrýca mandolin kullanýldýkça ortaya çýkan sese uygun renklerin deðiþimini saðlayan interaktif bir sistem de mevcut. Mandolin harekete duyarlý; annen parmaklarýný oynatsa yeter.

Hareket algýlayýcý sistem annenin parmaklarýnýn hareketlerini dijital haznesine kaydedip depoluyor. Annenin parmak hareketlerine göre çýkan melodi kaybolmuyor da yeniden oluþturuluyor.
Onun bir parmaðýný oynatýp melodinin baþlangýcýný saðlamasý yetiyor; ayný melodiyi oluþturmak
için diðerlerini oynatmasýna gerek yok. Mandolindeki yapay zeka dijital haznede depolanan hareketleri oradan alýp melodinin devamýný saðlýyor. Melodiyi oluþturan hareketlerin oluþumuna göre sesin perdesini ayarlayan bir sistem de
mevcut.Bu sistem sesin perdesinin incelip yükselmesini hatta kreþendoya ulaþma oranýný,basýný, tizini ayarlayýp insanlarýn kulaklarýndaki reseptörlerle münasebete girip en temiz ve ayýklanmýþ sesi ortaya koyuyor. Ses melodiyi dinleyenlerin kapasitesine göre ayarlanýyor.Þayet annen o
ezgisel sesinden bir buket bahþederse mandolinden çýkan ses onun sesinin perdesine göre hareket ediyor.Ýki sesin enfes bir uyumu sahneleniyor.

Bu mandolinin üç boyut seçeneði de var; istersen renklerin deðiþimini saðlayan
saydam kýsmý ortadan kaldýrabilirsin.Küçültme sistemi devreye girdiðinde saydam kýsým akýþkanlaþýyor ve mandolinin ana kýsmýndaki maddedeki boþ keseciklere akýyor; onun bir parçasý oluyor. Tekrar oluþturmak istersen sistemin saðladýðý yüksek düzeydeki titreþimlerle kesecikleriden ayrýlan akýþkan sývý tekrar saydamlaþýp dýþ yüzeyi oluþturuyor.Þu zamanda prototip halindeki küçültme aletini de kullanýp cebine sýðacak kadar boyutunu küçültebilirsin.Ve en önemlisi güzellik tanýma teknolojisivar; annen dünyanýn en güzeli olduðuna göre mandolin sadece O'nu tanýr,sadece O'na özel týpký gözlerim gibi..."


"Off baba,ne çok konuþtun, al da gidelim mandolini,vapur
kaçacak."


"Öyle deme kýzým ne de olsa benim tasarýmým burda en son
rütuþlarý yapýldý,annene basit bir doðum günü hediyesi
vermek olmaz..."

2

“Of baba, ne çok konuþtun, al da gidelim mandolini, vapur kaçacak.”

“Öyle deme kýzým…” diye devam ederken adam sözlerine, kýzýna karþý konuþmaya devam ederken bir de beynindeki bir kýsýmda þüpheli düþünceler oynaþmaya baþlýyordu.

Nitekim sözünü bitirdiðinde; beynindeki koridorlarýn birinde sonlarýna doðru bir odaya açýlan üstünde ‘dikkat’ yazan bir kapý bulunuyordu ki þüpheye düþtüðünde o koridora giriyor ve düþünceleri yoðunlaþýnca da o odaya baþvuruyordu. Oraya girdiðinde bir sinyal düþtü ve ‘hemen oradan uzaklaþ’ diyordu.

Adam kýzýnýn konuþma tarzýndaki yoðunluðu, sesindeki alçalýp yükselen vurgulamalarý, ton davranýþlarýný ve deðiþimini fark etmiþti ki beynindeki o odaya sinyali gönderen arkadaþý bunun sonucunu anlamasýný saðlamýþtý

Oradan yavaþ yavaþ uzaklaþmaya baþladý zira yanýndaki kýzý deðil onun kopyalanmýþ haliydi ki bu arkadaþýnýn gönderdiði sinyalin açýlýmýydý. Bir anda harekete geçip adýmlarýný hýzlandýrýrken onun bu devinimiyle beraber yanýndaki de beyninde bulunan alýcýya düþen ve onun verdiði direktiflerle harekete geçerek peþinden gitti.Ýkisi arasýnda kovalamaca devam ederken, havada her çeþit uçan arabalarýn ve diðer araçlarýn gürültüleri onlarýn adýmlarýnýn seslerine karýþýrken önlerine bir park kapýsý çýktý. Öndeki olan cebinden cansýz nesnelerin fazýný deðiþtiren silahýný çýkarýp ateþledi ve demirden yapýlmýþ kapý onun geçebileceði þekilde sývýlaþtý ancak bazý kapýlardaki koruma sistemi devreye girip nesne tekrar katýlaþtý ve bu sayede peþinden gelen ardýnda kaldý.

Eskilerin tabiriyle polis,asayiþi saðlayan düzeni koruyanlardan biri olan bu adam, ana baþlýðý kýzýnýn durumu düþünceleri içinde bir parkta oturup kaybolurken yanýna yavaþça minik bir kedi yaklaþtý.O, hayvana baktýðýnda sadece onun gibilerde bulunan –gözlerindeki; nesneye baktýkça aslýnda ne olduðunu gösteren- lenslerdeki yapý devreye girdi ve karþýsýndakinin normal bir canlý deðil, canlý organizma üzerine giydirilmiþ robotik bir oluþum olduðunu anlamasýný saðladý ve hemen oradan uzaklaþtý.

Kendilerine ‘yüce konsorsiyum’ üyesi diyen birilerinin bu adam gibi ‘özel yetenekler’ e sahip insanlarý avlamak için uyguladýklarý yöntemlerden biriydi bu robotik yapý. Bazen de tanrýlýða soyunan bazý kötü niyetli bilim adamlarýnýn insanlarýn,hayvanlarýn ve insanýmsý canlý varlýklarýn genleriyle oynayýp onlarý birbirleri arasýnda transfer edip oluþturduklarý ve onlara yönlendirebilir düþünme yetenekleri verdikleri türler de kullanýyordu ki bunlarýn sayýsý çok azdý ve çok zor durumlarda tercih ediliyorlardý.

Kedi ,hýzla peþinden giderken onun kurulum sistemindeki yapay zeka yetiþemeyeceðini anlayýnca oluþum parçalandý ve minik minik kelebeklere dönüþürken bu þekilde adama iyice yaklaþmýþtý. Düzen koruyucusu bunu görünce doðum günü hediyesi olan mandolindeki sadece kendisinin bildiði ve karýsýnýn bileceði bir kýsma dokununca enstrümanýn hafýzasýnda depolanan parmak hareketlerinin sesi, dalgalar halinde müzik aletinin uç kýsmýna geldikçe desibeli çok yüksek seviyelere çýkarak çok þiddetli sonik yayýlýmlar halinde havada ilerliyordu ve bu salýnýmlarýn yoðun kuvveti minik robotik kelebeklerin sistem mekanizmalarýný sekteye uðrattý ve onlarýn uçuþunu bir süre durdurdu.

Bu minik makineler insan derisine dokunduðunda oraya yapýþýyor ve daha da küçülerek gözeneklerden canlýnýn vücuduna girdikten sonra kana karýþýyor ve taþýdýklarý oldukça güçlü zehri kan dolaþým sistemine býrakýyor ve teslimat sonunda çok kýsa bir sürede alýcý zehirleniyor ve ölüyordu. Neyse ki Laisuja ismindeki bu adamýn adresine ulaþýlamamýþtý.

1-Mart 2009
2-Mayýs 2014



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðum Günü Hediyesi: 3
Doðum Günü Hediyesi: 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gri: Saydam Bölüm 3
Ýlk Aþk: 3
Ýlk Aþk: 2
Gri: Kaplumbaða Bölüm 2
Ýlk Aþk: Bölüm 1
Gri: Su Bölüm 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sökük: 3 [Þiir]
Bütün Dillerime Aykýrýsýn Sen [Þiir]
Bana Bir Sen Ismarlarsýn [Þiir]
Üç Yamalý Bohça [Þiir]
Sensin Yar [Þiir]
Kaygan Yol [Þiir]
Gözyaþý Kýrýklarý [Þiir]
Perde [Þiir]
Bað Bozumu [Þiir]
Gül (S) Açýmý Bahar Bir Buket Hüzün [Þiir]


Osman Altýnbaþ kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman Altýnbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.