..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Ömer Faruk Hüsmüllü




18 Aðustos 2016
Makineleþmek ve Kaçýþ - 5 (Son Bölüm)  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Tez-Can, eski hayatýna döndü. Tabii bu hayatta onun adýnýn Tez-Can olduðunu bilen yoktu. O, þimdi karþýlaþtýðý olaylara, yaþadýklarýna, etrafýndaki insanlara baþka bir gözle bakýyor; tahammül ve anlayýþ gösteriyordu.


:AGBJ:


Tez-Can o gece gizlice dergâhtan ayrýldý. Gittiðini Pir'den baþka kimse bilmiyordu. Ta ki bir hafta sonra Pir, dünyasýný deðiþtirince gittiðini herkes anladý. Çünkü cenazede Tez-Can'ý arayan gözler, onu bulamadý.
***
Tez-Can, eski hayatýna döndü. Tabii bu hayatta onun adýnýn Tez-Can olduðunu bilen yoktu. O, þimdi karþýlaþtýðý olaylara, yaþadýklarýna, etrafýndaki insanlara baþka bir gözle bakýyor; tahammül ve anlayýþ gösteriyordu. Dergâhta yaþadýðý anýlarýný ve bilhassa Pir'in nasihatlerini sýk sýk hatýrlýyordu. Ýki-üç ayda bir, bir kamyon dolusu yiyecek, içecek, giyecek malzemesini marketlerden kendi seçiyor, bunlarýn araca yüklenmesine yardým ediyor; þoföre dergâhýn erzak deposunun arka kapýsýna bunlarý kimseye görünmeden býrakýp gelmesini söylüyor; bir gören olur da kim gönderdi diye sorarsa cevap vermemesini sýký sýkýya tembih ediyordu.
Aradan uzun bir zaman süresi böyle geçti. Bir gün, gönderdiði malzemeler geri geldi. Þoför:
-Beyim, dergâh mergâh bir þey kalmamýþ orada. Sordum, nereye gittiðini bilen yok, diyordu.
-Sen þaþýrdýn mý be adam? Önceki gönderilenler gitti de bu neden geri geldi? Dergâh, nereye gidecek? Kocaman dergâh nereye gider? Dedi kýzgýn bir ses tonuyla.
-Valla beyim, ben de þaþýrdým. Üstelik benim defalarca gittiðim bir yer orasý. Þimdi orada her taraf kazýlmýþ, galiba oradan otoban geçecekmiþ.
Bu sözleri duyunca hemen arabasýna atladý. Saatlerce süren bir yolculuktan sonra dergâhýn bulunduðu yere geldi. Aradan geçen yýllar oralarý çok deðiþtirmiþti. Yeni ve çok katlý konutlar, parklar, alýþ-veriþ yerleri yapýlmýþtý. O yüzden dergâhýn yerini bulmakta biraz zorlandý. Bulduðunda ise çalýþmalarý devam eden simsiyah bir asfalt, gidip gelen kamyonlar, silindirler, kepçeler görünce âdeta þok geçirdi. Arabasýndan inip düþe kalka kazýk yerlerden geçti. Makineleri durdurup dergâhý kurtarmak ister gibiydi, ama aslýnda dergâhtan geriye bir tek tuðla bile kalmamýþtý. Az kalsýn önüne atladýðý bir kamyonun altýnda kalacaktý. Neyse ki þoför onu farketmiþ ve zamanýnda frene basmýþtý. Kamyon dururken öylesine acý bir fren sesi çýkardý ki duymayan kalmadý. Bütün makineler sustu, herkes ne olduðunu öðrenmek için oraya koþtu. Ýçlerinde iyi giyimli, olay mahalline koþarken bile saða sola emirler veren bir adam da vardý. Belli ki o, bu iþin yetkilisiydi.
Bu adam fren yapan kamyon þoföründen olayla ilgili bilgiyi aldýktan sonra Tez-Can'ýn yanýna gelip ona baðýrmaya baþladý. Tez-Can da bu adamýn yakasýna yapýþýp baðýrýyordu:
-Dergâh nerede? Pir'e ne oldu, derviþlere ne oldu? Türbe nerede türbe?
Adam yakasýný kurtarýp cevap verdi:
-Türbeyi de yanýndaki mezarlarý da þu karþýdaki tepenin arkasýna naklettik.
-Ya Pir, ye dergâh, ya derviþler...
-Git iþine be adam! Bize vakit kaybettirme! Bu devirde dergâh, Pir, derviþ mi olurmuþ? Diyerek Tez-Can'ý itekleyip yere düþürdü, arkasýný dönüp giderken tekrar çalýþtýrmalarý için makineleri kullananlara iþaret verdi. Makineler çalýþmaya baþladý.
Tez-Can, yere kapaklandý. Alný çizildi, burnu kanadý, ellerinin içi soyuldu. Düþtüðü yerden kalktý, baþý dönüyordu. Onun için gördüðü bir taþýn üzerine oturdu, baþýný ellerinin arasýna alýp yüksek sesle beddua okumaya baþladý.
Ama, makine gürültüsünden onun sesini duyan hiç olmadý.
...BÝTTÝ...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Senin Hikayen
Prostat
Ýn Aþaðýya Ulan
34 Yýl Sonra Gelen Ýtiraf
Makineleþmek ve Kaçýþ - 4
Makineleþmek ve Kaçýþ - 3
Makineleþmek ve Kaçýþ - 2
Makineleþmek ve Kaçýþ - 1
Yanlýþ Adrese Mektup - 1

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deliden Mektup Var
Acayip Bir Hikaye
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Küçük Hikâyeler - 1
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7
Dilsiz Fahiþe - 8 (Son)
Hýrsýz Kim?
Bir Ölünün Günlüðü - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.