..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Hakan Yozcu




21 Kasým 2016
"Kuzucuk Köyü"nde Sabah Kahvesi  
Hakan Yozcu
Küçük, temiz ve þirin bir yer “Barýþ’ýn Yeri.” Burasýný, belediye açmýþ. Hakan, “Ben çalýþtýrýyorum burasýný” diyor. “ Genelde hafta sonlarý hizmet veriyorum. Sabah erkenden gelip açýyorum. Erkenci müþterilerim var. Gelip kahve içerler. Döner veya kebap yerler. Öðleye doðru da kapatýrým” diyor…


:BEDC:


     Pazar günleri kýzýmýn keman dersleri için Kuzucuk Köyü’ne gidiyorum. Ders, yarým saat sürüyor. Kýzým “Grade” sýnavlarýna hazýrlanýyor. Grade, Ýngiltere’nin ABRSM’nin düzenlediði Enstrüman seviye sýnavý.
     Kýzýmýn çalýþmasý, yaklaþýk 35 dakika sürüyor. Bu süre içinde de ben Kuzucuk Köyü içinde yol kenarýna portatif olarak kurulmuþ “Barýþ’ýn Yeri” adlý mekâna gidiyorum. Burada döner, kebap, kahve, çay ve çeþitli içecekler bulunuyor.
     Genç bir arkadaþ çalýþtýrýyor burayý. Onunla adaþýz. Onun da adý Hakan. Selam verip oturuyorum. Yan tarafa büyük bir þemsiye ile de gölgelik yapmýþ. Küçük bir masa ile birkaç sandalye koymuþ. Asýl mekân ön kýsmý. Masalar ve sandalyeler burada. Bir restaurant ve cafe görünümü var.
     Hakan, hoþsohbet bir arkadaþ. Kendimi tanýtýyorum. Sade bir kahve söylüyorum. Biraz sonra bol köpüklü, tadý hoþ, güzel bir kahve geliyor önüme. Tabii yanýnda bir bardak su var. Alýþkanlýk yapmýþýz bir defa, sudan bir iki damla kahveye döküp yudumluyorum. Gerçekten nefis bir kahve. Hem tadý, hem de görüntüsü mükemmel…
     Bu arada gelenler oluyor. Ya köylü gençler, ya da yoldan gelip geçen müþteriler bunlar… Araçlarýyla yolculuk yapanlar, kýsa bir mola veriyor burada. Kimileri kahve içiyor, kimileri döner ýsmarlýyor. Köylüler için de özlenen bir mekân burasý…
     Küçük, temiz ve þirin bir yer “Barýþ’ýn Yeri.” Burasýný, belediye açmýþ. Hakan, “Ben çalýþtýrýyorum burasýný” diyor. “ Genelde hafta sonlarý hizmet veriyorum. Sabah erkenden gelip açýyorum. Erkenci müþterilerim var. Gelip kahve içerler. Döner veya kebap yerler. Öðleye doðru da kapatýrým” diyor…
     Hakan, titiz, temiz bir genç. Dürüstlüðü ve doðruluðu her halinden anlaþýlýyor. Ayný zamanda konuþkan biri de... Belli ki iþini severek yapýyor.
Asýl iþi bu deðilmiþ. DAÜ’de çalýþýyormuþ. Otobüs þoförüymüþ. “Hafta içi kendi iþimdeyim. Hafta sonlarý da buradayým” diyor. “Masraflarým çýkýyor. Hem vakit geçiriyorum, hem de bölge halkýna hizmet veriyorum. Yoldan gelip giden yolcular için de farklý oluyor. Biraz oturup soluklanma fýrsatý buluyorlar. Kahve içip dinleniyorlar.” diyor.
     Hakan ile farklý bir konuda sohbet ediyoruz. Nereden açýldý bilmiyorum ama konumuz Adana oluyor. Gülerek: “Adana’yý çok iyi biliyorum” diyor. Anlatmaya devam ediyor: “Birkaç kez Adana’ya gittim. Þu hikayeyi anlatýrlar hep.” Çocukluðumdan beri hep duyduðum Yýlan ile Kozanlý hikâyesini anlatýyor: “Kozanlý ile bir yýlaný ayný torbaya koymuþlar. Yýlan, ‘Kozanlý beni sokuyor, Kozanlý beni sokuyor’ diye bas bas baðýrýyormuþ... “Düþün be Abi, yýlan adamý deðil, adam, yýlaný sokuyor”
     Ben, gülüyorum. “Bak, bu hikâyenin gerisi de var. Bu kadar olan kýsmýný genelde Kadirlililer anlatýr. Burada bitirirler. Kozanlýlar da bu hikâyenin devamýný anlatýrlar: Yýlan, Kozanlý kendisini sokuyor diye torbadan çýkýp kaçmýþ. Ama bir de bakmýþ ki Kadirlili geliyor. Yýlan ‘Eyvah, Kadirlili geliyor!” diyerek Kozanlý’nýn olduðu torbaya geri girmiþ”
     Gülüþüyoruz. Yani Kýbrýs’ta Kuzucuk’ta bir cafede, Kýbrýslý biri ile “Kadirli-Kozanlý Hikâyesini” konuþacaðýmýz hiç aklýma gelmezdi. 40 yýldan fazla bir süre bu hikâyeleri dinlemiþtim hep. Hakan’a diðer Kadirli Kozanlý hikâyelerinden anlattým. Onlara da güldük. Bu konuda anlatýlan o kadar çok hikaye vardý ki anlatmakla bitmezdi…
     Kahve içimi sonrasý vaktim doluyor. Ýki adaþýn, “Kadirli-Kozanlý” sohbeti sona eriyor. Çok güzel bir sohbetin ardýndan kalkýp kýzýmý almaya gidiyorum…
     Eðer Hafta sonlarý yolunuz Kuzucuk Köyü’ne düþerse, hemen yol üstünde bulunan “Barýþ’ýn Yeri” adlý mekâna uðrayýn. Ýster kahve için, isterseniz kebap yiyin. Hiç piþman olmayacaksýnýz. Güzel bir sohbetten sonra kendinizi dinlenmiþ hissedeceksiniz. Belki de hiç unutamayacaðýnýz bir hafta sonu yaþamýþ olacaksýnýz…
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadirli'de Bir Gece
Iskadro (Siðil)
Kýbrýs Ada Kýþý
Cassandra Hotel Bodrum
Güzel Bir Dünya
Futbol Maçý
Lahmacun
13. Maaþ
Halý
Adanalý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dut Aðacýna Asma Aþýsý
Nur - Iþýk
Ritsa Gölü Efsanesi
Güle Güle Omarým
Sevgisiz Sevgi
Gulit
Ýran’dan Acý Bir Aþk Hikâyesi
Sevginin Adý Baþka
Emanet
Aksilikler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.