..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Tuna Mustafa Yaþar




6 Ocak 2018
Ruhu Yarattýk  
Tuna Mustafa Yaþar
amerika 51.bölge benzeri konya'da falanks bölgesi


:AFEB:



Korku ve gerilim onun hayatýydý. Yeni dünyalar aramak için yeni bulduðu bir yöntem ile zamanda kapý açýp dinozorlar çaðýna gidebiliyordu. Onun yöntemi düþünce ile oluyor ama bir farkla. Veli odasýndaki duvarýn kum sývalarýna konsantre oluyor duvarda, kalýntý olan milyonlarca yýl önce yaþamýþ ve ölmüþ canlý, artýklarda bulunan ruhlarýnýn enerjisi olan nurun, düþünerek kalbine aktýðýný düþünüyordu.
O an Veli zamanda kapý açtýðýný düþünüyor ve çok heyecanlanýyordu. Bu heyecan elbette boþuna deðildi. Kaynaðý vardý. Durduk yere heyecanýn yaþanmasý bir iþaretti. Veli sýnýr olan o zaman kapýsýný bir türlü geçemiyordu. Belki bazý argümanlar daha gerekliydi. Belki o esnada düþünürken mental yoðunluðunun hat safhaya çýkmasý, belki de kendini verdiði þeyde kaybolmasý gerekiyordu. O zaman gerçeðe zaman kapýsýndan geçebilirdi.
Veli cihazlarýn gücüne de inanýyordu. Veli bunun için arkaik metinlerde, Eski Hint dili olan Sanskritçe, Eski Mýsýr hiyeroglifleri ile yazýlmýþ gizemli kitaplarda araþtýrmalar yapmýþtý. Ve aldýðý elektronik malzemelerle bu iþi baþarmak üzereydi. Son kez bir deneme daha yapacaktý.
Evinin bahçesindeydi. Aklýna gelen ilk þeyi baþarýsýzlýðý bertaraf etmenin heyecaný içindeydi. Az önce zaman kapýsýný açmýþ içine gönderdiði futbol topu ortadan kaybolmuþtu. Onun ardýndan pilli radyosunu göndermiþti. O da kaybolmuþtu. Þimdi sýra kendindeydi. Cihazýný çalýþtýrdý. Cihaz küp þeklinde siyahtý.
Birden ortalýðý yoðun bir ýþýk kapladý. Güneþin aydýnlýðýný bastýrdý. Bu projeyi arkadaþý Ferit ve ekibi ile beraber yürütüyorlardý. Ekibi Veli’den eðer baþarýlý olursa bir çok dinozor türünden bir erkek, bir diþi dinozorlarý yaratabilecekleri numuneler getirmesini istemiþti. Ýþte þimdi Veli’nin de ortadan kaybolma vakti gelmiþti.
Yaptýðý cihaza güveniyordu. Zaman kapýsýný açan cihazlar dünyadan bir çok yerde mevcuttu. Ama gönderiliþ binlerin zamanýyla kýsýtlýydý. Veli ve ekibi ise zaman aralýðýný milyonlara çýkarmýþtý.
Veli gideceði zamana baktý. Milattan önce beþ milyonu gösteriyordu cihaz. Zaman kapýsýndan girmeden önce iletiþim cihazýna konuþtu. “Tamam Ferit ben hazýrým.”
Ferit “Her þey normal seviyede seyrediyor. Ekip seninle birlikte atomik kamerayý ýþýnlayacak. Þu an hazýrým adýmýný at.”
Ve geri saymaya baþladý. Ondan geriye doðru sýfýra gelince Veli, ýþýk yoðunluðunun içine adýmýný attý. Ve gözden kayboldu. Veli’nin ekibi alkýþ tuttu. Sevinç çýðlýklarý attý.
Atomik kameranýn çektiði görüntüler de ilk anlarda, uzaklarda iki trex rahatlýkla görülüyordu. Veli “Arkadaþlar çok týrsýyorum. Trexler beni görürse ne yaparým?”
Ekip karþýlýk verdi. “Korkmana gerek yok Veli. Senin sesini ve ayak darbelerinin sesini dinozorlarýn, duymasýný engelleyecek görünmez bir kalkanýn var. Dedi ekledi. Ýlk numunen on beþ kilometre doðuda. Saat on dört yönünde.”
Veli “Tamam yerlerini tespit ettim iletiþim cihazýyla. Hemen doðuya yöneliyor ve ilerliyorum.” Veli iletiþim cihazýný ilerideki iki trexe tuttu. Trexlerin ne ile meþgul olduðunu keþfetmeye çalýþtý. Anti yer çekimli atom boyutundaki kamera hemen iki terxin yanýna gitti. Büyük bir vahþet iþleniyordu. Otçul bir dinozor yere yatmýþ böðürüyordu. Ýki terx ise otçul dinozoru canlý canlý yiyordu. Vücudundan kopan et parçalarý otçul dinozora cehennemi yaþatýyordu.
Ýki terxin iþtahýna diyecek yoktu. Aðzýna aldýklarý her lokmayý biraz çiðnedikten sonra yutuyorlardý. Hiç endiþeli deðillerdi. Ama az sonra leþçil labrador kýsa boylu dinozor, bir köþede trexlerin karýnlarýnýn doymasýný bekliyordu.
Veli bir böðürtüye arkasýný döndü. Kýsa boylu birkaç dinozor türü hýzla kendine yaklaþýyordu. Veli hemen yanýndaki aðaca týrmandý. Gelenle iki terxin yavrularýydý. “Hep vahþet görecek deðiliz. Trex ailesinin yavrularý gelecek vaat ediyor.” Diye söylendi.
Ekipten ses geldi. “Veli acele etsen iyi olur. Dinozor numunesini alacaðýn yeri diþi dinozor terk etti. On beþ kilo metreyi yürümeyi unut artýk. Fýrsatýn varken sýrtýndaki itici gücü çalýþtýr ve hemen harekete geç.”
Veli “Dinozorlarýn numunesi için baþka bir planým var. Az önce ölen otçul dinozordan kalýntý almalýyým. Ne kadar numune o kadar büyük baþarý. Zaten trexlerin karný doydu. Þu sýra yavrular atýþtýrýyor. Yavrularýn mideleri küçük olduðu için kahvaltý süreleri kýsa olur. Ben biraz daha bekleyeceðim. Önemli bir geliþme için hoþ çakalýn.”
Ferit yanýt verdi. “Açýk hedef olmaný istemem. Avýn baþýnda fazla oyalanma. Küçük bir et parçasý, bir miktar kýrýlmýþ kemikten baþka alma.”
Veli “Ben en çok ilkel bir insan ýrký ile karþýlaþmaktan çekiniyorum. Biliyorsun ben ençok günümüz insanýndan çektim. Günümüz insaný çok meraklý. Zaman kapýsý çalýþmamýzdan bu yana bilgisayarým hackerlerce dört defa hacklendi. Þimdi bir ilkel insanla karþýlaþýrsam onun ilkelliðine acýyacaðým. Psikolojim bozulacak.”
Ferit “Sen ne yaptýðýný iyi bilirsin Veli. Dua edelimde isteklerin olsun.”
Veli iletiþimi kesti. Aðacýn üzerinde trexlere görünmemeye çalýþýyordu. Ama diþi olduðu belli olan trex Veli’ye önce baktý sonra yaklaþmaya baþladý. Veli hemen aðacýn en yükseðine týrmanmaya baþladý. Diþi trex geldi. Önce aðacýn önünde gürültüyle böðürdü. Sonra kafasý ile aðaca çarpmaya baþladý.
Veli’yi yavrularý için tehdit görüyordu. Sonra erkek trexte geldi. Diþi ve erkek trexler var güçleri ile aðaca çarpýp sallamaya baþladýlar. Veli daha yukarýlara çýkamazdý. Yandaki aðacý süzdü gözleri ile. Ve hayatýnda ilk kez bir maymunluk yaptý. Tünediði daldan karþý aðacýn dallarýna doðru uçarak sýçradý. Son anda karþýdaki dallara tutundu.
Trexler Veli’yi görmüyordu ama dallara çarparak sallamaya devam ediyorlardý. Veli aðaçtan görünmeden aþaðý indi. Dev eðrelti otlarýnýn arasýndan sinerek dinozor avýnýn yanýna geldi. Yavru trexler oradan uzaklaþmýþlardý. Ama diþi ve erkek trexler bölgeden gideceðe benzemiyordu. Geride avladýklarý otçul dinozor vardý. Artýklarý yabancýlarla paylaþmaya istekli deðillerdi. Arada bir dönüp avlarýna bakýyorlardý. Trexlerin yavrularý ile ilgilendiði bir ara Veli acele ile görünmeden avdan küçük bir et parçasý aldý. Sonra kemik koparma aleti ile otçul dinozordan kemik parçasý koparýp çantasýna koydu. Ardýndan anti yer çekimli ayaklýðýný çalýþtýrýp havalanarak oradan uzaklaþtý.
Veli havadayken derin bir nefes aldý. “Neydi o saldýrý Az daha aðaçtan düþecektim. Ýçimde geçirdiðim maymun evrimi olmasa daldan dala atlayamazdým.” Diye söylendi. Havada hzýlý gidiyordu. Beþ dakikada alacaðý ikinci dinozor numunesinin olduðu yere vardý. Gördüðü þeyler karþýsýnda þaþýrdý. Karþýsýnda büyük on iki adet dinozor yumurtasý duruyordu. Ýçlerinden beþ tane alýp çantasýna koydu. Ýnsaflý olmalýydý. Yumurtalarýn hepsini alýp hayatý sekteye uðratmamalýydý.
Etrafýna baktý. Kimsecikler yoktu. Hemen elindeki kerakolot cihazýný çalýþtýrýp kendi zamanýna açýlan kapýyý aktif hale getirdi. Önünde oluþan ýþýk huzmesine girdi. Geride kalan ýþýk huzmesi Veli kaybolunca o da kayboldu.
Bilim adamlarý iki çeþit dinozor numunesinin þimdilik yeterli olacaðýný söylüyordu. Veli için bir dahaki zaman yolculuðu en geç bir ay sonrasýydý. Veli beþ milyon yýl öncesinden geldiði için vücudu bazý testlerden geçecekti. Doktorlar zamandan taþýdýðý bir mikrobu veya Veli’nin zaman yolculuðundan dolayý vücudunda olabilecek herhangi bir kimyasal, biyolojik ve fiziksel bir deðiþikliði bulmaya çalýþacaklardý. Veli karantina altýndaydý. Bir hafta doktorlarýn gözetiminde gizli bir üstte kalacaktý.
Gizli üst Türkiye’nin yýllar öncesinden böyle büyük deneylerin ve araþtýrmalarýn yapýlacaðý, kurduðu ve tesis ettiði bir üsttü. Üstün adý Falanks Üstü’ydü. Konya platosunda oluþturulan ormanlarýn arasýnda kuruluydu. Büyük bir üsttü. Geniþliði Konya’nýn ilçesi olan Çumra’nýn beþte biri kadardý. Üsttün hava sahasýndan geçmek, üsttün sýnýrýna yaklaþmak yasaktý. Üste giriþteki levhada “Sýnýrý geçmek tehlikelidir. Sýnýrý geçenler gerekirse öldürülür.” Yazýyordu.
Falanks Üstü hakkýnda yýllarca önceden bu yana gazetelerde medyada þaibeler çýkmýþtý. Güya üstte balçýk topraktan insan yaratýlýyordu. Önce balçýk çamurdan adam yapýlýyor sonra, Ronit isimli cihazla ruh yaratýlýyordu. Ve ruh adama naklediliyordu. Bir baþka cihazla da çamur ete dönüþtürülüp adam canlandýrýlýyordu.
Falanks gizli üstünün biyoloji tesislerinde hareketlenmeler vardý. Veli de oradaydý. Veli’nin beþ milyon yýl önceden getirdiði dinozor numuneleri incelenmiþ ve araþtýrmadan çýkan sonuçlarla dinozorun hangi yoðunlukta ve hangi sürede ve renkteki nurun Ronit isimli cihazda kullanýlabileceði tespit edilmiþti. Ve bu sayede dinozorun ruhu Ronit isimli cihazda yaratýlma aþamasýna gelinmiþti.
Ronit cihazý tesisin bir odasýndaydý. Üsttün meraklý çalýþanlarý cam bölmenin gerisinde olacaklarý izliyordu. Veli, Ferit ve ekibi ayrýca nur kullanmada uzman olan Server isimli kiþi de vardý. Roniti Veli çalýþtýrdý ve kenara çekildi. Ýçeride bulunan Veli Ferit ve altý kiþilik ekip özel, dizayn edilmiþ koltuklara oturdular. Server dikdörtgen küp ve siyah olan Ronitin yüzeyine elleri ile dokundu. Sonra büyülü sözleri söylemeye baþladý. “Ýrem putik vekkurayik vekkuyirti. Semmita metutsa. Ýh kuvek. Kap vazir. Yekkuvayi.” Dedi.
Ronit cihazýnýn rengi siyahtan maviye dönüþtü. Ve üstünde küçük ve yuvarlak bir delik açýldý. Oradan çok küçük ama parlamasý yoðun bir ýþýk zerreciði çýktý. O ýþýk zerreciði ruhun ilk yapýsý olan Kapoxi’ydi. O ruh bir müddet havada asýlý kaldý. Sonra tekrar ronit cihazýnýn içine girdi. Ve Server dikkatle ve kýmýldamadan durarak cihazýn ruha nur akýþýný saðladý. Ruh inanýlmaz hýzla dönerek kapoxi yapýsýnýn girdap oluþturmasýný saðladý. Iþýk zerreciði yavaþ yavaþ hýzýný azaltýp hýzýný derinlerdeki yapýsý olan Nezem’e devretti. Artýk geriye dinozorun ruhunu balçýk olan iskeletine devretme aþamasý kaldý. Iþýk zerreciði ronitin üstünde yeniden açýlan yuvarlak delikten çýktý. Balçýk iskelete girdi.,
Server dinleyicilere ve meraklýlara mikrofonu ile konuþmaya baþladý. “Sevgili misafirlerim. Ruhumuzu yarattýk ve balçýða baþarý ile naklettik. Bundan sonraki aþama ruh balçýðýn kurumasýný bekleyecek. Balçýðýmýzý iyicene kuruyunca atomlarý dönüþtürüp ete dönüþtüreceðiz. Sonraki aþama organlarýnýn içine kan zerk edeceðiz. Bu aþamada vücudun ve vücut sývýlarýnýn deforme olmamasý için bütün tedbirleri aldýk. Son hamle olarak bir þok dalgasý ile dinozorun kalbini çalýþtýracaðýz. Ama önce þu anki baþarýmýzdan dolayý alkýþ bekliyorum.” Orada bekleþen tesis çalýþanlarý kuvvetli bir alkýþla içerideki ekibi ve Server’i alkýþladýlar.
Veli evli biriydi. Mehtap karýsýydý. Ýki çocuklarý vardý. Tamer ve Nazan evlatlarýydý. On üç yaþlarýndaydýlar. Onlarda dinozor ruhu yaratýlýrken oradaydýlar. Veli cam bölmeden çýkýnca önüne hemen Tamer atýldý.
“Baba bu ronit cihazý insan ruhunu da yaratýr mý. Ben çok merak ediyorum. Eðer yaratýrsa yine ruhumuzu Allah yarattý diyebilir miyiz?” dedi.
Veli cam bölmenin içindeki ronit cihazýný göstererek “Oðlum bu gördüðün cihaz bitkilerin, hayvanlarýn ve insanlarýn ruhunu yaratacak þekilde dizayn edildi. Hiç þüphen olmasýn. Allah yarattý demeye gelince biz ne yaparsak yapalým hep Allah yapýyordur. Ondan kurtuluþ deðil ona teslim olmak doðrudur. Kutsal kitabýmýz Kuran-ý Kerim’de here þey açýk açýk izah edilir.”
Tamer “Peki baba bizim ruhumuzu da mý ronit yarattý?”
Veli “Hayýr oðlum. Ronit cihazýnýn icadý beþ altý seneyi geçmez. Biz roniti icat ederken eski Mýsýrlýlarýn bilgilerine baþ vurduk. Biliyorsun firavunlar gökyüzünden geldiklerin inanýrlar. Onlar geldikleri gezegenden yeryüzünde yeni zeki ve düþünebilen bir canlý oluþturmak için ve ruhlarýný yaratmak için yanlarýnda ronit gibi bir cihaz getirdiklerinden bahsedilir. Ve her þeyi yarattýðýna inandýklarý tanrý yeryüzünde bir yerde insanlardan gizlenmiþtir. Yeryüzünde doðan her bebeðin ruhunu aksatmadan tanrý gizlendiði yerden yaratmaya devam eder. Bu anlattýklarýmý bil ama kalbinle inanma. Deðilse günaha girer hatta dinin tehlikeye girer.”
Tamer “Tamam baba anlattýklarýný gayet iyi anladým. Bir sorum daha var. Peki eski Mýsýrlýlar tanrýnýn yiyip içmesine de inanýyorlar mýydý? Yani eski Mýsýrlýlarýn tanrýsý bizim gibi bulgur pilavý filan yer miydi? Eski Mýsýr yazýtlarýný barýndýran arkaik kitaplarda bunlarla karþýlaþtýnýz mý?”
Veli “Þimdi anlaþýlýyor. Siz galiba çok acýktýnýz. Gelin lokantaya girelim.” Diyerek eþi Mehtap, Nazan ve Tamer oradan uzaklaþtýlar.
Lokantadan çýktýklarýnda saat on sekizi gösteriyordu. Veli ve ailesi Falanks giz üssünden üzerleri aranarak çýktýlar. Kurallara göre gizli üstte görülen ve yaþanýlan her þey gizli kalacaktý. Veli ailesine uyarý yapma gereði duydu.
“Özellikle Tamer senin için konuþuyorum. Okulunda kesinlikle eski Mýsýrlýlar ile ilgili anlattýklarýmý konuþma. Hele onlarýn tanrýsýnýn bulgur pilavý yediðini aðzýndan bir kaçýrýrsan okuldaki herkes seni tefe kor alay eder. Sonra seni psikoloða götürmek zorunda kalýrým. Söylediklerimi yapmazsan baþý her türlü bela gelebilir. Dedi ekledi. Bir talebe varmýþ hocasýnýn sözünü hiç dinlemezmiþ. Bir gün bu çocuk tuðla fabrikasýnda tuðla fýrýnýnýn içine girmiþ. Fýrýn çalýþýnca kaçamamýþ. O talebe yanýp kül olmuþ. Eðer hocasýnýn söylediðini tutsaymýþ haylaz olmaz baþýna bu büyük bela gelmezmiþ.”
Tamer çýt çýkarmadan dinlemiþti. Ama dayanamadý. “Baba niye aksi aksi konuþuyorsun. Güzel þeylerden bahsetsene. Mecbur musun kötü þeyler söylemeye?” dedi.
Veli “Oðlum bu sadece bir öykü. Seninle ben konuþmayacaðýz da kim konuþacak. Ama galiba haklýsýn. Anlattýðým öyküyü pansiyonda Selim hocadan dinlemiþtim. O bizlere yýlmadan usanmadan dinimizi öðretti. Bizi korkutmadaki amacý itaatimizi yalnýzca Allah’a ve vekillerinin sözlerine yapmamýzý ve dinden uzaklaþmamamýzý saðlamaktý. Selim hocanýn bu korkutuþu hala içimde. Ama bu aidiyet duygumu da kuvvetlendiriyor.”
Eve dönen sokaða arabalarý ile girdiklerinde Veli karýsýna “Mehtap þimdi ne eve varýnca hemen yatacaðým. Bu sabah erken kalktým. Çok uykum var. Konuþarak beni uyandýrmayýn. Konuþurken kýsýk sesle konuþun. Kapýlarý da hýzlý çarpmayýn. Kapýlarý açýp kaparken yavaþ davranýn.” Dedi.
Evin önünde durduklarýnda köpekleri Edepli ayaða kalktý. Sahiplerini karþýladý. Havlamadý ama kuyruk sallayýp sevindiðini belli etti. Veli eve girip üst kata acelesi varmýþ gibi çýktý. Temizliðini yapýp hemen kendini yataða attý. Yorganý baþýna çekip sað tarafýna dönüp uyudu.
Gece on iki olmuþtu. Mehtap televizyonda seyrettiði filmin ardýndan Veli’den ayrý yataðýna geldiðinde telefon sesi duydu. Bu Veli’nin cep telefonuydu. Mutfak tezgahýnýn üzerinde duruyordu. Araya Ferit’ti.
“Yenge ben birazdan Veli’yi almaya geleceðim. Vardiyamýz yarým saat sonra baþlýyor. Onu bildirmek için aramýþtým.” Dedi.
Mehtap “Tamam ben þimdi uyandýracaðým onu. Görüþürüz.” Dedi telefonu kapattý. Mehtap Veli’nin odasýna geldiðinde onu orada göremedi. Telaþa kapýldý. Evin her yerini aradý. Bulamadý. Aklýna evin üst terasýna bakmak geldi. Dýþarý çýkýp seslendi.
Veli “Tamam Mehtap. Az önce sen film izlerken atýþtýrýyordum. Þimdi de sigaramý içiyorum. Dedi ekledi. Telefonu duydum. Arayan Ferit olmalý.”
Mehtap “Bravo doðrusu. Bir yarasa kadar keskin duyuyorsun. Ben odama çekiliyorum. Benim seni uðurlamama gerek var mý?”
Veli “Tamam sen gidip yatabilirsin. Ben kendi anahtarýmla kapýyý kilitlerim.” Dedi. Dýþarýya sokaða çýktý. Ferit’i beklemeye koyuldu.

Tuna M. Yaþar



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gezegenin Yeni Ýnsanlarý
Paralel Boyuttan Gelen Araba
Antarktika'dan Sýcak Gülümsemeler
Mars Geçidi Maðarasý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reptilian 1
Reptilian 2
Reptilian 3
Reptilian 4
Reptilian 5
Savaþ Trafiði 2
Savaþ Trafiði 1
Savaþ Trafiði 3
Aðaçlara Fýsýldayan Adam
Savaþ Traiði 8

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Göbeklitepe 5 [Roman]
Göbeklitepe 4 [Roman]
Göbeklitepe 3 [Roman]
Göbeklitepe 2 [Roman]
Göbeklitepe 1 [Roman]
Çok Eskiden 9 [Roman]
Çok Eskiden 8 [Roman]
Çok Eskiden 4 [Roman]
Çok Eskiden 6 [Roman]


Tuna Mustafa Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna Mustafa Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.