..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > Bayram Kaya




11 Aðustos 2018
Sahiplik 14  
Bayram Kaya
GDO'lu sahipliðin ikinci tür köleli sahipler anlaþmasýný vermenin nizasýný veren çekiþmeler içinde yeni gemiye binmekle tufanda kurtulacak olup, kurtuluþlu olacaklar kimlerdi? Hiç kuþkunuz olmasýn ki Mustafa Kemal, Saddam ve Kaddafi olmayacaktý. Irak, Libya, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde demokratik yollardan iktidara gelip te iþbirlikçi olmakla görevli olanlar, kurtulacak kiþilerdi.


:FGG:
Doðanýn, doðaya bahþettiði zenginliklerden kimi ürünlerin genetik þifreleri içindeki kimi parçalar çýkarýlýp baþka bir ürünün genetik malzemesi içine aktarýlmaktadýr. Buna da patent hakký alýnmakla artýk o ürün o þirketin yani El'in kullaným, takdir ve tasarruf rezerviydi.

Bu usule genetiði deðiþtirilmiþ gýdalar (GDO) denir. Bu iþleme, tohum yenileþtirmesi-ýslahý, melezleme, kýrma ya da hibrit iþ, denir. Farklý genetik parçalarý bir genetik havuzda birleþtirme iþidir. Ya da farklý iki tekniði bir sistem içinde birleþtirme iþidir. Görünüþte verimlilik ve kalite bakýmýndan iyidir.

Ancak bu hibrit ürünlerden yeni tohum elde edemezsiniz. Eski teknik doðal tohumlar yok olacaðý için eski yönteme baþ vurma yollarý da ortadan kalkacaktýr. Bu nedenle üretici þirketlere (El’lere) mideden baðýmlý olacaksýnýz. Tanrý’nýn ürettiði genetik oluþla doðal tohuma insanlar patent alýyor iyi mi?

Dahasý bu ürünler insan saðlýðý için hayli zararlýdýr. Kronolojik hastalýklarý oluþuyor. Karýn þiþliði ve karýn gazý önü alýnmaz hýzla artan þikayetler oluyor. Obez oluþ, diyabet, kanser gibi tetikleniþler yine önü alýnmaz bir biçimde ortaya çýkmaktadýr vs.

Hiçbir þey bizim için yaratýlmadýðý için esasýnda hiçbir ürün bizim beslenme (enerji elde etme-enerji iþleme ve enerji deðerlendirme) kodlarýmýza uymazlar. Þimdiki uyum ve aðýz tadýmýz da bu nizamýn ve nizanýn (uyumsuzluk çekiþmesinin) yüz binlerce yýllýk uyumu sonunda ortaya çýkmýþ haliydi. Biz dünya algýsýný bu uyum sürecine göre yaþantý kýlýp, yorumluyorduk.

Bu durum kýsmen doðru olmakla beraber bir aldanýþ ve aldatýþtý. Oysa süreç bitmiyordu bitmemiþti. Hiç bitmeyecekti de. Beslenme içindeki bir deðiþme birdenbire olmadýðý için bir deðiþme ile tür içinde birilerini öldürüyorsa da diðer birileri de ayakta kalýyordu. Git gel süreçleri sonrasý ayakta kalanlar bu deðiþimle mücadele etmeyi öðrenmiþ metabolizmalar olup bu özelliði yeni jenerasyona aktarýyorlardý.

Yeni jenerasyon hiçbir þey olmamýþ gibi rahatlýkla bu deðiþimi geçirmiþ besini tüketirken müthiþ bir damak tadý da duyuyordular! Damak tadýmýza göre olan yumurta(!) çiftlik yumurtasý olmakla acaba neden damak tadýmýz olmaktan çýkýyordu? Çünkü genetiði deðiþtirilmiþ besinlerle beslenen tavuðun yumurta genetik yapý malzemesi de deðiþiyordu. Bizim uyumsuzluðumuz da bundandý.

Bu nedenle kendi beslekler (ototroflar) dýþýnda kalan organizmalar beslendikleri organizmalarýn toksit etkisini yok edecek baðýþýklýðý edinmenin git-gel süreci olan tanýma deney süreci sonrasýndaki uyumla onlardaki depo enerjiyi kullanýrlar. Yani hepçiller uzun evrim sonunda bu sürecin git gel yapan sýnama yanýlmalarý üzerinde bir uyum ortaya koymuþlardýr.

Bunun bilimsel izahý þudur. Bütün organizmalar milyonlarca yýl içinde evrim süreçleri ile içinde olduðu zamana göre bugünkü en doðal görünümlü düzenle oluþun genetik yapýsý içindeki bu hale gelmiþtiler. Ve bu yabancý toksit olan genetik malzemeyi besin veya enerji kaynaðý olarak tüketecek organizmalar da besin olarak bunlarý vücutlarý içine alýrlar.

Tüketilen bu organizmalardaki genetik deðiþmeye, otçul, heterof (etçil) ve hepçil tüketici beslekler de uyum saðlarlar. Bu uyum ve deðiþme nedenle otçul ve etçil beslenmedeki bir metabolizma deðiþim sistemi besin kaynaklarýnda oluþan deðiþime ayak uydurarak bu uyum milyonlarca, on binlerce yýl içinde ancak ortaya çýkarlar

Ýþte günümüzde GDO’lu ürünlerdeki bu farklý genetik malzeme organizmanýn tanýmadýðý yapý süreçler olmakla sindirilemeyen karýn þiþliði ya da gazlarý oluþturmaktadýr. Dahasý bu genetik malzeme doðrudan kana geçmekle baðýrsak seleksiyonlarýna takýlmadan vücutta ve hücrelerde toksit olarak tahribatlara baþlamakta vs.

Bunda ne var demeyin. Ýkinci aþamada devletler ýslah edilmeyen eski usul tohumlarýn ekim dikimini yasaklamalarý nedenle siz genetiði deðiþtirilmiþ laboratuvar tohumlarý alýp ekiyorsunuz. Bu tohumlar bir kes ekilip bir kes ürün alýndýktan sonra üremeyen kýsýrlaþtýrýlmýþ tohumlardý.

Kolektif enerji olmadan siz kolektif bir alaný yalýtamadýðýnýz gibi kolektif enerji ile üretilenleri de asla üretemezdiniz. Kolektif enerji günümüzde araþtýrma geliþtirme tasarýmlý bilgiler teknolojisi olan enerji türüne dönüþmekle, kolektif üretim de tekniði ile gerilerde kalmaktaydý.

Bu yapýnýn temelinin kolektif oluþtan geldiði gerçeði ile olan kolektif sahiplikle ve kolektif hak ediþlerin pay almasýný yadsýmak deðildi. Nasýl totem dönem ön ittifaklý dönem, köleci sistem geride kaldýysa tasarým ve bilgiler teknolojisine dönüþen kolektif enerji, kolektif oluþla bilgi teknolojileri üzerinde sürmekle sektör el bazda kolektif yeteneði kiþi güdümlü yetenek haline vermektedir.

Böylece siz sektör kapasiteli; bilgiler teknolojili, þirket sahipliði içinde yapýlan istihsal ile bu ürünleri bu laboratuvarda üretilmiþini almak zorundaydýnýz. Totem gruplar meslekli iþle üretim bilgisi olan patenti þimdi GDO üzerinde ürünün kendisinin sahipliði olmuþtu!

Patent hakkýndan ötürü ayný tohumu siz de üretir durumda olsanýz da o ürünü (mýsýrý siz) laboratuvar ortamýnda üretmek size yasaktý! Sanki mýsýrýn genetiði milyonlarca yýllýk evrimle doðada oluþmamýþ ta Cargell þirketi mýsýrýn genetik inþacýsýydý! Afrika’nýn da olan mýsýr þimdi yalnýzca Cargell’indi.

Böylece doðadaki tohumlar, güya ýslah edilmiþ (GDO’lu) tohumlarýn sürece yayýlmýþ istilacý akýþý içinde doðal tohum ekilmelerinin yasak olmasý nedenle de bu doðal tohumlar ekilmeye, ekilmeye yok oluyordu. Genetiði deðiþmiþ tohumlarýn sahipliði ve mülkiyet bilgi hakký da þirketlerindi.

Bu oyunlar El sahiplik hakký üzerinde oynanan köleci oyunlar olup sýnýr, kural tanýmaz kâr mantýklý oyunlardý. Gelelim iþin bir de diðer sakat yanýna. GDO'lu (genetiði deðiþtirilmiþ olan) ürün patateslerle beslenen farelerde on gün içinde görülen saðlýða dek bozulmanýn karþýlýðý demek; on yýldan sonra insanda görülecek olan genetik bozulmalarýn karþýlýðý demekti.

GDO’lu yiyeceklerle beslenen farelerde daha küçük ciðerler oluþuyordu. Daha küçük kalp oluþuyordu. Daha küçük beyin oluþuyordu. Daha küçük testisler yumurta ve kýsýrlýk oluþuyordu. Baðýþýklýk sistemi zarar görüyordu. Kök hücrelerinde yapýsal deðiþiklikler oluyordu. Pankreas ve baðýrsaklarda geniþleme oluyordu. Boyun altý bezi ve dalakta yýkýmlar (hasarlar) oluþuyordu. Karaciðer yaðlanmasý ve midede yaygýnlaþan oluþumlar ve tüm bunlar da kanser riskini doðuran etken ligi aþýrý biçimde artýyordular.

Kavundan karpuza. Mercimekten pirince. Mýsýrdan buðdaya. Pamuktan incire. Elmadan armuda. Tütünden çaya. Ýneðin et veriminden süt verimine vs.ye kadar binlerce ürün ve iþlenmiþ ürünlerde hormon ve genetiði deðiþtirilmiþ “DNA parçalarý” kullanýlmaktadýrlar.

Örneðin büyüme hormonu verilen rBGH hormonlu etin, sütün yumurtanýn içinde göðüs kanseri yapýcý prostat kanseri yapýcý; kolon kanseri yapýcý, Ciðer kanseri yapýcý oluþumlarý vs.nin tetikleyicisi ve yapýcýsý olan IGFI HORMONLARI bu büyüme hormonu içinde bol bol bulunmaktadýrlar.

Kolektif (ilahi) sisteme karþý bir suikastla yapýlan ilk El sahipliði suikastý nasýl kiþisi bencil oluþa hitapla VAATTE bulunuyorsa; günümüz tekelci sermayeli kâr mantýklý, kural ve sýnýr tanýmaz olan El sahipliði de verimliliði arttýrmak. Dayanýklýlýðý artýrmak. Kaliteyi artýrmak. Açlýðý önlemek gibi masum ve meþru oluþlarýn vaadi ile ortaya çýkýyordular.

Küresel efendilerin dayanýklýlýðý nasýl artýrýp, saðlýðý ve açlýðý nasýl kaldýrdýklarý da umurlarýnda olmadan olup bitenler orta yerde durup duruyordular!

Bakýn bu GDO'lu ürünler topraktaki madensel maddeleri hýzla tüketiyordu. Ve sizler sadece o ürüne göre olan gübreyi de týpký tohumu üreten bu firmanýn tohumunu aldýðýnýz gibi yine bu firmanýn gübresini de sizler sadece orada almak zorundasýnýz. Sadece o tohumda görülen özgün hastalýklar da bu GDO'lu tohumlarda geliþiyordu.

Bunun çaresi de yine tohumcunuz olan, gübre tedarikçiniz olan firmanýn genetik bilgisine denk gelen o ilacý dahi sadece o firma bilmekle o firmanýn ürettiði ilacý da kullanmak zorundaydýnýz!!! Böylece mideden baðlanmanýn akabinde müthiþ bir kimyasal zehirlenme de iþin diðer bir cabasýydý!

Dahasý baþka bitkilerden alýnýp kavuna, karpuza, mýsýra vs. eklenen GDO denen o bitki içeriðine ve sizin metabolizmanýza yabancý olan DNA parçalarý, vücudunuz içinde serbestçe dolaþýp astým gibi kronik hastalýklarýn ana kaynaðýný da oluþturmaktadýr. Üstelik bu GDO'lu ürünler sindiriminizi oluþan metabolik sürçlerin de tanýmadýðý ürünler olmasýyla, bu ürünlerin sindirimi sýrasýnda mide ve karýn þiþlikleri gibi sorunlarý yaþamanýz bile kaçýnýlmaz oluyordu

Doðada, doða tarafýnda var edilen, bitki, hayvan, insan ve tohum gibi organizmalarýn yani zaten kendi oluþumlarýn, hayatýn, ya da yaþamýn patent hakký olmazdý. Kolektif yapýnýn da ve kolektif etkinin de kiþi sahiple patenti olmazdý. Doðanýn sahibi olmazdý. Doða, enerji olan bütünlüðü parçalý süreçler kýlan oluþumlarýn birbirine baðýntý olan yol akýþ meþruiyeti si olmakla doða, her þeye her oluþmaya göre bir meþruiyet ve yapýlanmaydý. Çünkü doðal etki, doðanýndý. Kolektif etki de doða üzeriyle kolektif ligindi.

Kolektifin malýna, mülküne, emeðine “bu benim”. “Bu benim malýn mülküm. Kolektifin sahibi de benim” diyene birine;” hayýr bu hepimizin” diyememekten ötürü buralara gelmiþtik. Týpký yaþamýn, tohumun patentinin ele geçmesi gibi kolektif ligin ve kolektif etkili tekniðin, DNA’nýn küresel efendiler elindeki bilim ve bilgi teknolojileri sahipliðine dönüþmesiyle, bilgi üreten iliþkilerde GDO'lu yapýlmýþtý.

Üreten iliþkiler de týpký kangren ve kanserli bir bünyenin anormal sürüklenmesine dönmüþtür. Üreten iliþkiler içinde kimi organlar obez olup anormal beslenmekle otizmle silikleþmiþti. Dört milyar insanla açlýk sefaletin sýnavý yapýlýyordu! Afrika’ya yardým adý altýnda Afrika GDO’lu ürünlere ve pazar payýna açýlmanýn nizasý içinde (çekiþmesi içinde) baðýmlý aç ruhlarý oluþacak deneme sahasýna dönüþmüþtü. Hastalýk ve açlýk hat sefaya çýkmýþtýr. Zaten amaç açlýk ve sefaleti önlemek deðildir. Kâr eden sömüren mantýk; açlýkla, sefaletle mücadele diye Afrika’ya meþru yoldan giriyordu.

El ilk ittifaklarýný nasýl yapmýþtý? Ne diyordu El: "Ýbrahim'e, Nemrut'a, Firavuna, Musa'ya mal mülk rýzk verdiðim gibi size de vereceðim. Ama siz bu vaade karþýn sabredeceksiniz. Baþýmýza gelen El'inizdendir diye rýza ve tevekkül göstereceksiniz. Ancak bu sýnavý geçtikten sonra -iþte bu senin dünyada sabýr gösterme imanýnýn karþýlýðý”- denerek sabredenlerden olanlarýn ecirler verilecekti!!!

Ýþte El bunun ve bu vaadin ahdini; bu tür iman sözleþmesini sizinle yapmakla ne getirip ne götüreceði bilinemeyen köleciliðe sizi razý eden bir mukaveleyi sizinle böyle yapmýþtý. Siz bunu bilip hatýrlar olmaz iseniz bile iþi saðlama alýyordu. Hatýrlanmayan noktaya son noktalý dönüt olana “kalu bela” diyordu!

Þimdiki köleci efendiler mukavele olarak ne diyordu? Bol ve çeþitli ürün. Hastalýklara; çevre þartlarýna dayanýklý ürün. Kaliteli ürün. Açlýðý sefaleti kaldýracak tohum iyileþtirilmesi (ýslahý) diyorlardý.

GDO'lu ürünlerle Irak'a, Hindistan’a Pakistan’a giderken hak hukuk adalet ileri demokrasi vadi ile þeytani plânlar adalet belirimiyle götürüyordu! Bizdeki afyon ekimini yasaklamasýný “afyon tarlalarýnýzý bombalarým” demesini; mýsýr ekimi yapmak yerine soya fasulyesi ekimi yapmamýzý söylemiyorum bile.

Bir yaþam formu olan buðdayýn, mýsýrýn, fasulyenin, þeker pancarýnýn, kavunun vs. tohum patenti benim diyene siz “hayýr buðday Asya'nýn, Avrupa'nýn, Afrika'nýn, Amerika'nýn, Okyanusya'nýn yani Dünyanýndýr. Yaþam patentlenemez” diyemeyen insanlýðýn hali týpký 7 bin yýl önce kolektifin malýna, kolektifin emek ve üretim gücüne “bunlar benim” diyenlere hayýr bunlar kolektifindir, kolektifin olan mülk, tapulanmaz” diyemeyenlere ne kadar da benziyordunuz!

Nasýl yedi bin sene önce Ýbrahim'in, Nemrut’un, Marduk ’un, Gýlgamýþ’ýn vs. kiþi mal sahipliði tanýtýmý olan algýyý ahit yapmýþsak ve kolektifi olan mülke kiþi tapu hakký patentini vermiþsek ve algý olan ahit ile kolektif mülke verilen tapu onaylamasý sonrasý cazip vaade kapýlanlar kolektif süreçten kopmuþtu.

Ýþte bir vaat ile kolektif süreçte kopma ahdi yapan ahittiler hikâyelerinde geride kalan ve ahdi olmayan kiþileri tufanda boðuyorlardý. Bir haksýzlýk yapýldýðýnýn bilincindeydiler. Bu vicaný temize çýkarmanýn yolu, bir hkaye uydurup bu hikâyeye sonradan kendilerinin de inanýp kendilerini haklý kýlmalarýydý.

Kendi ahitlerinin sahih ve kutsal olduðunu gelecek nesle anlatmak için haksýz kýldýklarýný nasýl tufanlarla su ile boðuyorlarsa; günümüz vicdaný da ayný gerekçe ile adalet demokrasi götürme ile insanlara yaðdýracaklardý. Bombalanacak olanlar da "selefi olup olmamakla birbrini boðazlayacaklardý". Biraz ýlýmlýlarý da boðazlaþmanýn dinde yerinin olmadýðýný söyleyecektiler!!!

GDO’LU sahiple olunan süreç içinde olan günümüzde de yaþamýn, tohumun patent sahipliði üzerinde yapýlan idari, siyasi ve diplomatik baskýlý söylemler vardý. Bu söylemleriyle haklý olan “biyogüvenlik” adlý yeni bir ahit anlaþmasýyla; yeni ve ikinci bir gýda sahiplik terörü olan köleliðin sahiplik patent antlaþmalarý yapýlýyordu.

"Biyogüvenlik" denen bu ahit yeni tarým politikasý kölelik türydü. Böyle olmakla GDO'lu ürünler Hindistan, Irak vs. türü ülkelerin içine oülkelerin baþlarýna biyolojik bomba, kimyasal bomba ve silahlar patlatýlarak sokuluyordu. Gaspýn tufan kullanýmý olan eski þiddet ve öldürmesi, þimdi bombalarla ayný þiddet ve öldürmeydi.

GDO'lu sahipliðin ikinci tür köleli sahipler anlaþmasýný vermenin nizasýný veren çekiþmeler içinde yeni gemiye binmekle tufanda kurtulacak olup, kurtuluþlu olacaklar kimlerdi? Hiç kuþkunuz olmasýn ki Mustafa Kemal, Saddam ve Kaddafi olmayacaktý. Irak, Libya, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde demokratik yollardan iktidara gelip te iþbirlikçi olmakla görevli olanlar, kurtulacak kiþilerdi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
El Bel Baal 2
Tarihsel 2
Ýrade 1
Tarihsel 1
Anlamak Gerek 71
Kurtuluþun Felsefesi (Açký 2)
Sosyal Ýliþki Toplumu Hedeflemez 2
Anlamak Gerek 43
Anlamak Gerek 70
Anlamak Gerek 55

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Müruru Zaman 14
Sahiplik Ýmaný 1
Hatýrlama 1
Mal mý, Ýnsan mý?
Mamon'du Belirme 1
Müruru Zaman 7
Anlamak Gerek 26
Denge ve Dengesizlik Süreçleri 24
Bað Enerjisi 1
Sistem 15

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aslýna Yüz [Þiir]
Vah ki Vah [Þiir]
Ýsis Dersem Çýk Ereþkigal Dersem... [Þiir]
Görmez Þey [Þiir]
Tekil Tikel Tükel [Þiir]
ve Leddâllîn, Amin [Þiir]
Mavi Yare [Þiir]
Mevsimsel [Þiir]
Yýkýlýþa Direniþ Direniþe Yýkýlýþ [Þiir]
Meþrep 3 [Þiir]


Bayram Kaya kimdir?

Dünyayý yaþantýlaþan çabalar içinde duygunun önemi hiç yitmezse de, payý giderek azalmaktadýr. Sosyo toplum bazlý, genel bir açýlýmla baþlayan çalýþmalarým da; bilim felsefesi içinde olunma gayreti güdüldü. Bu nedenle yazýlarýn tarisel, sosyo toplumsal evrimli ve türlü doða bilim verileri güdülü çalýþma olmasýna gayret edildi. Genel felsefem içinde bir bilgi; ne kadar çok baðýntýsýyla söylüyorsanýz, o bilgi o kadar bilinir bilgidir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.