..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Ömer Faruk Hüsmüllü




17 Mayýs 2020
Korona Hikayeleri - 6  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Bekir'in hikayesi bu bölümde bitiyor...


:AJII:
     Önceki bölümün devamý...
Özgüvenini yitirmemeliydi. Kendine olan saygýsýný kaybederse yaþamanýn da bir anlamý kalmazdý. Çaresizliðe boyun eðmeyecekti, baþka yollar denemeliydi. Yürüyerek çalýþtýðý kafeye gitmeye karar verdi. Ýnce ince bir yaðmur yaðýyordu, ahmak ýslatan dediklerinden. Gerçi biraz ýslanacaktý ama olsun. Belki oradaki mekanlarda birileri vardýr ve bu korona yasaklarýnýn ne zaman kalkacaðýný onlardan öðrenebilirdi.
     Kafeye yaklaþtýkça heyecaný artýyordu. Günlerdir buraya adýmýný atmamýþtý. Ya kafe açýlmýþ ve çalýþmaya baþlamýþsa? Ama öyle deðildi, iþte kapýsý kapalý ve camlarý toz içindeydi. Ölü gibi göründü gözüne. Demekki terk edilmiþ mekanlar, ölmüþ insanlara benziyormuþ. Sessiz, hareketsiz, sakin ve tabii cansýz.
     Camdan içeriye baktý, görüntü net deðildi. Eliyle camdaki tozlarý silip baktý, görüntü tam aksine daha da bozuldu. Yüzünü cama dayayýp baktý, içeride bir hareketlilik var gibi geldi ona. Kapýnýn koluna bastýrdý, kilitliydi. Tam dönüp gidecekti, bir defa daha denemek istedi, Tekrar kapýnýn koluna bastýrdý, tabii gene kilitliydi. Buna raðmen kapýyý zorladý, çýkan gürültüyle beraber kilitte dönen anahtar sesini duydu. Kapý açýldý, içerideki kafenin sahibiydi. Bekir'i tanýmadý. Yüzündeki maske, uzayan saçý ve sakalý buna sebepti.
     -Buyur, ne istiyorsun? Diye sordu ve elini para çýkarmak için cebine attý, galiba dilenci sanmýþtý.
     -Benim abi, benim. Yani Bekir.
     -Valla tanýyamadým. Ne oldu sana dað adamý gibisin? Çok da zayýflamýþsýn. Gel içeride konuþalým.
     Bekir içeri girince kapýyý hemen kilitledi. Birer sandalye çekip oturdular. Bekir:
     -Nasýlsýn abi, mekan ne zaman açýlacak?
     -Ýyiyim, iyiyim ben; ama seni hiç iyi görmedim. Mekan haftaya açýlabilir. Hazýr sen de gelmiþken istersen þöyle bir temizlik yapalým, daha doðrusu kaba pislikleri alalým. Ýnce temizliði sonra yaparýz. Baksana her taraf toz toprak ve sinek ölüsü dolu.
     -Yapalým, deyip ayaða kalkmaya teþebbüs etti Bekir, ceketini çýkaracaktý temizliðe baþlamadan önce. Çýkaramadý çünkü kalkmasýyla birlikte sendelemeye baþladý. Mekan sahibi tutmasa yere düþecekti.
     -Neyin var? Oruç musun da açlýktan baþýn döndü? Otur oraya!
     -Deðilim, bir þey yemedim dünden beri belki ondandýr.
     -Söylesene be oðlum, otur þuraya! Bak hâlâ ayakta durmaya çalýþýyorsun, otur! Ben de acýktým, þimdi telefon eder Develi cývýklýsý söylerim. Mekan sahibi benim arkadaþým, biz kapalýyýz ama onlar paket servisi yapabiliyor.
     Yarým saat sonra biri bir buçuk diðeri bir porsiyon Develi cývýklýsý yanýnda bir litrelik ayranla geldi. Bir buçuk porsiyonu Bekir'e verdi. Karýnlarýný doyurduktan sonra cebinden iki sigara çýkardý. Biri Bekir'indi.
     -Kapalý mekanda içmek yasak ama, boþ ver içelim. Bizden baþka kimse de olmadýðýna göre zararý olmaz.
     Temizliðe baþladýlar, tam üç saat sürdü. Kabasýný alacaklardý sözüm ona ama onlar tepeden týrnaða her tarafý temizlediler, sonra tekrar temizledikleri yerleri defalarca sildiler.
     Ýþ bitince Bekir gitmek için izin istedi. Mekan sahibi:
     -Haftaya bugün yani bayramdan sonraki gün sabahleyin erken gel. Ortalýðý derleyip toparlarýz. O güne açýlýþ izni çýkma ihtimali yüksek. Þu iki yüz lirayý da al, bayram ikramiyesi sana. Az ama...
     -Ýstemem abi.
     -Ne demek istemem? Al dedim sana.
     -Öyleyse sadece yüz lirasýný alayým. O kadarý bana yeter.
     -Ne kadar verdiysem o kadarýný alacaksýn. Benim kafamýn tasýný attýrma, deyince Bekir parayý aldý, cebine koydu.
     -Az kalsýn unutuyordum. Þu elli liranýn on lirasýyla eczaneden maske al, iþe baþlayýnca ben sana maske temin ederim. O zamana kadar bunlarla idare et. Elli liradan kalan para ile de bir berbere git; saç ve sakal traþý ol.
     Bir kere daha azar iþitmemek için Bekir elli lirayý da aldý.
     Eczaneden maske alýp berbere gitti, saç-sakal traþý oldu, markete uðrayýp ekmek ve yiyecek aldý, bir büfeden de bir paket sigara. Sonra eve geldi. Aldýklarýný mutfaða býrakýr býrakmaz gözü piknik tüpünü aradý, tabii sattýðý için göremedi. Ekmek ve kahvaltýlýk bir þeyler varken çay da olmalýydý, hemen evden çýktý. Koþarak tüp bayiinden dolu bir piknik tüpü alýp eve döndü. O gece günlerdir içemediði sýcak çaya kavuþacaktý. Gerçi çayýný karanlýkta içmek zorundaydý ama olsun, nasýl olsa aydýnlýkta içeceði günler de yakýndý. Ýþe baþlayýnca yapacaðý ilk iþ, elektrik borcunu ödemekti.
     Üç bardak çay içtikten sonra üzerine bir aðýrlýk çöktü, uyku bastýrmýþtý. Buna raðmen bir sigara yakýp dumanýný keyifle üfledi. Sigara bitince yataða uzandý. Gözlerinin önünde önce Makbule'nin hayali belirdi. Ona gülümsüyordu. Bu hayal hep kalsýn istediyse de az sonra kayboldu. Bu sefer babasýnýn hayali belirdi. Hayatýnda ilk defa babasýnýn söylediði bir söze karþý çýkacaktý. “Özür dilerim babacýðým, ne olur kýrýlma, bir kusur iþlersem beni baðýþla..” diye baþladý ve devam etti.
     -Baba “ illaki insan ol oðul, insan ol...” dedin ama paran yoksa olamýyorsun, daha doðrusu seni hiç kimse “insan” olarak saymýyor baba, dedi ve göz kapaklarý kapandý.
           BÝTTÝ...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deliden Mektup Var
Bir Murat Dört Surat
Korona Hikayeleri - 8
Dilsiz Fahiþe - 8 (Son)
Korona Hikayeleri - 7
Korona Hikayeleri - 4
Korona Hikayeleri - 5
Korona Hikayeleri - 3
Bu Bir Futbol Klasiðidir
Ayda 15 Bin Lira Gelir Getiren Bir Ýþinizin Olmasýný Ýster Misiniz?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Hikâyeler - 2
Acayip Bir Hikaye
Küçük Hikâyeler - 1
Senin Hikayen
Prostat
Bir Ölünün Günlüðü - 8 Son Bölüm
Bir Ölünün Günlüðü - 7
Hýrsýz Kim?
Bir Ölünün Günlüðü - 3
Bir Ölünün Günlüðü - 4

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.