..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




8 Aralýk 2001
Yüreðime üç kez dokun  
Bir unutkanlýðýn öyküsüne karýþanlar.

Birkan ASKAN


Þimdi dar bir koridoru týrnaklýyor düþlerim. Bir baþýnda ben,diðer ucunda sen varsýn. Ben hep buradayým,sen hep oradasýn. Bu rüzgarý bir köþesinde oturduðun odamýn kýrýlmýþ penceresinden çekiyorum saçlarýna....


:GAHI:
Evet anlamlý olmalýydý her geçen günün bize kalan hatýralarý. Yanyana gelmeyi çok isteyen iki yürektik seninle. Kimler býçaklamadý ki sevdamýzý yüreðimizin tam orta yerinden. Yüreksiz kimlikleriyle. Kýskançlýðý bu dünyanýn hangi bilinmez çöplüðüne atmalý,hangi tutulmaz buluta asmalý bilmem. Bu kadar mý kýskanýr insan yürekten sevdiðini. Sevdiði için bu kadar mý uykusuz kalýr gecelerce.

Evet hepsi bu kadar deðildi elbet. Daha fazlasýydý aþk zamanýn kýrýk yelkovanlarý arasýnda. Yüreði elinde bir çocuktu ruhum sana. Kýrmýzý güllerin anlamýný sende bulan. Ve her gelen gecenin sabahýnda fýrtýnalý denizlerine fýrlatýlan.

Þimdi dar bir koridoru týrnaklýyor düþlerim. Bir baþýnda ben,diðer ucunda sen varsýn. Ben hep buradayým,sen hep oradasýn. Bu rüzgarý bir köþesinde oturduðun odamýn kýrýlmýþ penceresinden çekiyorum saçlarýna. Dayanamýyorum. Cam kýrýklarý içinde sana þiirler okuyorum. Gri renkli akþamlara dek sana yaðmurdan kaçanlara inat ýslanýyorum.

Yollarý hep aðzýna aldýðýnda mutlaka bir gidiþin hüznünü yaþýyorum. Boþluðumda karanlýk zamanlarýn isyaný patlýyor. Ben zambak vadisinden hayatýmda geçmedim. Ne var ne yok bütün bildiðim,yüreðimin gül bahçelerinde ayakizlerin tozlanýyor.

Ýyi bir ölüm olmalý bu uzaklýk, hani þöyle ulaþýlamadýkça sonsuza dek acýlar çektirecek cinsten.Kitaplar arasýna dalýpta aþklarýný çaldýðým þairler pazarýnda, eþine benzerine rastlanmayacak türden.

Daha çok senin olacaðým dediðim saatler parçalanýyor içimde. Hani ellerimden tutupta, týrnaklanmadýk bir yerinde bu aþkýn, hiç mevsim kaldýrmayacakmýþ gibi suskunluðuna düþen yalnýzlýk seviþmelerine býrakýyor beni sendeki aþkým.

Kimse duymasýn, kimse bilmesin oldumu diyen dudaklarýmýzýn diþlerimiz arasýnda gidip gelen sýcaklýðý gibi.Gözlerin üzerine göz kapaklarýmýn kapanmasý ve fýrtýnaya yakalanmýþ geminin kamarasýnda aþkýn günlüðünü yeniden yazar gibi.

Herþey akýp gidermiþ,bildikçe sahnedeki oyunun sonunu,herþey bitermiþ öylemi.?

Aklýma takýlan her suskunlukta,uzaklara gitmeliyiz seninle. Bilinmeyen uzaklara. Geniþ kanatlý kuþlarýn þeffaf bakýþlarýndan tutunarak bulutlara. Uzaklara gitmeliyiz seninle,çok uzaklara.

Ve kalmalýyýz sen bir yerde,ben bir yerde. Unutulan bir doðum günü ertesinde. Ne anlatsa yürek, nasýl yalvarsa diye düþünmenin acizliðinde. Anlýyorum, yere bastýðýmý düþündürdüðün gün, gözlerinin yokuþuna sürülen bir bekleyiþ benimkisi. Unutmak iþ deðil elbet, jöleli saçlarýnýn masalara düþen gölgesinde duruyorum.
Mum ýþýðýnda kýrmýzý oluyorum. Affetmeyeceðini biliyorum.

Ve iç çekiyorum nedense dönüp yüzümü kendime.Aynalarý kýrýyorum yüzümden öte geçmesin diye kimse.Görmesin,görünmesin kendi gözlerim kendine diye.
Denizlerinin yosun kokusuna sarýnan sahillerinin yalnýzlýðýna býrakýyorum ellerinden kendimi.Yaðmur baþlýyor uzaklarý infaz edecekken.Sen geliyorsun, ayaklarýmýn altýnda yapraklar öpüþüyor, dudaklarýma kumlar yapýþýyor ,oysa sen olman gerekirdi kumlarýn yerine.Sen öpmeliydin beni yaðmurlarýn þerefine.
Bunu sende biliyorsun.

Bana aþk'a ait ne varsa okutuyor geceler. Gözlerimi aðrýtan bir ekranýn arkasýna saklanýyorum senden. Keman çalýyorum,kitap okuyorum,þiirler yazýyorum sana. Dedim ya,krallar vadisi burasý,ben ancak krallarý öldürüyorum. Beni görebildiðin kadar yaþýyorsun biliyorum. Beni göremediðin kadar seviyorsun. Aðlamak yok deðilmi þimdi,ve çekip gitmek satýr aralarýnda zamaný eriten bir dünyanýn,elde kalan yokluðuna.

Yaþanýlan günleri unutmak kolay mý sanýrsýn. Bunu bana deðil kendi yüreðine sor.
Hüznün kabaran dalgalarý ile boðuþmak ve denizfeneri seviþmelerinde gemilere ýslýk çalmak kadar,taþ duvarlara yaslanýp yalnýzlýk olmak. Benim gibi yazgýyý parçalayýp ruhunda yalnýzlýk kalýrsýn.Herþeye raðmen herþey güzel,anlýyorum,
Bu uzaklýk beni öldürecek biliyorum.
Sende biliyormusun.?
Biliyorsan yüreðime,
Sadece üç kez dokun.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Deðmeyin sevdama
Gönderen: Ecem AYNA / /Türkiye
26 Þubat 2007
Tebrikler!Anlatýmýnýz gerçekten çok hoþ yalnýz yüreðimize dokunmasýnlar bence býrak deðmesinler sevdamýza...

:: Yüreğimizdeki Buğulu Dokunuşlar
Gönderen: Mercandede / İstanbul
11 Þubat 2004
Yüreğinizdeki dokunuşların hüzünlerini hüznümüz kabul edip size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Fakat siz bizim yüreğimize öyle bir dokundunuz ki bunun ağırlığını taşımak çok zor.....Yüreğiniz hiç buğulanmasın İnşaAllah... Muhabbetle

:: bir dokunsa..
Gönderen: DÝdem SEVÝNÇ / Ýstanbul
29 Mayýs 2003
Bilseler bile dokunmuyorlar yüreðe birkan.Üç kez deðil bir kez bile dokunmalarýnýn yeter olacaðýný bilseler bile dokunmuyorlar..Ellerimizde, týpký yüreklerimiz gibi havada asýlý kalýyor,,kalýyor,,öylece kalakalýyor... Anlattýklarýný tanýdýk bir hikayeye benzetmiþ olmamýn verdiði garip hüzün kalbime oturdu þimdi.Diðer yazýlarýnýda okudum.Yorumlarýmý yazýna ekleyecek kadar samimi bulmasanda(!) umarým okumuþsundur.Kýrýk da olsa kalbine iyi bak,,kendine de..Yazmaya ve hikayelerimin tanýdýk gelen anlatýmlarýný sende yeniden bulmama devam etmen dileðimle,, Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkýna deli itirafýdýr okuduklarýn
Huzuru Kaçýran Bir Aþk Gibiyim
Maviliðin deruni ihtirasý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Dokunamasamda sana
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Çocukluðum sokaktýr benim
Düþlerde yaþamanýn rengi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.