..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Ali Yetgin




10 Nisan 2006
Müslümanlýðý Kabul Edip Türklüðü Reddedenlere!  
Ali Yetgin
Bu güruhtakiler "Küfür tek millettir" ayet-i celilesinden yola çýkarak, Kur'an-ý Kerim'de ki "millet" kelimesinin din manasýnda kullanýldýðýný ileri sürerek, MÝLLÝYETÇÝLÝK ideolojisinin ÝSLAM' a aykýrý olduðu propagandasýný yaparak prim kazanmaya çalýþmaktadýrlar. Ve hatta daha da ileri giderek mensubiyet þuuru içinde Türk'üm demenin günah olduðu yalanýný süslü laflarla insanlarýn beynine kazýma gayretine girmekten çekinmemektedirler.


:BAAE:
Bu güruhtakiler "Küfür tek millettir" ayet-i celilesinden yola çýkarak, Kur'an-ý Kerim'de ki "millet" kelimesinin din manasýnda kullanýldýðýný ileri sürerek, MÝLLÝYETÇÝLÝK ideolojisinin ÝSLAM' a aykýrý olduðu propagandasýný yaparak prim kazanmaya çalýþmaktadýrlar. Ve hatta daha da ileri giderek mensubiyet þuuru içinde Türk'üm demenin günah olduðu yalanýný süslü laflarla insanlarýn beynine kazýma gayretine girmekten çekinmemektedirler. Oysa Kur'an-ý Kerim'de 163 yerde "kavm" kelimesi geçmekte, 13 yerde ise kavm ve millet (þub, þab) kelimesi bir arada kullanýlmaktadýr.. Ýnsanlarýn kavm kavm, millet millet yaratýlmasý bizzat Cenab-ý Hakkýn varlýðýna delildir.. Þüphesiz O (cc) dileseydi kainattaki herkesi tek dil ve tek millet üzre yaratabilirdi. "Biz sizleri bir erkekle bir kavimden yarattýk, tanýþasýnýz, biliþesiniz diye kavm kavm, millet millet ayýrdýk" (hücurat 13) ayet-i kerimesi bu konuyu net bir þekilde açýklamaktadýr.. Ýki cihan serveri (sav) efendimiz ashabýna "sizin en hayýrlýnýz zalimde olsa, mazlumda olsa kavmini en çok savunanýnýzdýr" diye nasihatte bulunmuþ ve kendisine

- Ya Rasulullah!.. zalim olan kavmimize nasýl yardýmcý olabiliriz? diye soranlara,

- Ola ki onlarý zulmünden vazgeçirirsiniz diyerek mukabele de bulunmuþ ve bu konudaki ilahi ölçüyü de hatýrlatmýþtýr..

Hayatta benzemek zorunda olduðumuz tek insan Rasulullah efendimiz (sav) hendek savaþýnda hendeklerin açýlmasý fikrini ileri süren Selman'a Selman-i Farisi, ilk ezan-ý okuyan Bilal'e Bilal-i Habeþi diye hitap ettiðine göre kimsenin Türklüðümüzden gocunmaya ve bunu sanki ÝSLAM da yasakmýþ gibi topluma sunmaya hakký yoktur... Yine iki cihan serveri (sav) efendimiz veda hutbesinde "efendisinden baþkasýna intisaba kalkan köleye ve ana babasýndan baþkasýna soy intisap edene Allah'ýn, meleklerin ve bütün insanlarýn laneti üzerlerine olsun" buyurmaktadýr.. Bunu dar mana da ele aldýðýmýzda aile ve geniþ anlamda düþündüðümüzde de millet mevhumuna ulaþýrýz...

Yine Türklüðü Ýslamdan ayýrma gayretinde olan bu güruhtakiler için muteber kaynak olan, Mýsýrlý Hasan El Benna (Ýhvan'ül Müslim hareketi liderlerinden) Davanýn Esaslarý adlý eserinin 100-105 sayfalarý arasýnda Mýsýr Milliyetçiliðinden sözetmekte bir beis görmemektedir.. Bizim ülkemizdeki þarlatanlar, Hasan El Bennayý Mýsýr Milliyetçiliði yapýyor diye IRKÇI, KAFATASÇI ilan etmezler ama ne hikmetse biz TÜRKÜZ deyince binbir türlü teraneyle üstümüze saldýrmaktan çekinmezler... Türklüðü Ýslam'la savaþtýrma gayretinde olan bu topluluðun üzüm yemekten ziyade baðcýyý dövmek niyetiyle sorduklarý kliþe bir sorularý vardýr... Önce Türk müsün, Müslüman mýsýn?.. Bu soru temelde yanlýþtýr ve ucube bir zeka-sýzlýðýn-nýn ürünüdür.. Müslümanlýk bir din, Türklük ise Millet ismidir.. Nasýl ki altýn ile gümüþ farklý alt baþlýklarda incelenir ve farklý tartýlýrsa, Türklük ve Müslümanlýkta farklý baþlýklar altýnda incelenmelidir.. Türk müsün, Alman mýsýn? ya da müslüman mýsýn, hristiyan mýsýn? sorusunun mantýðý vardýr ama bu sorunun mantýðý yoktur. Bu soruyu yönelten kiþiye verilecek en güzel cevap yine bir sorudur:

- ÖNCE ÝNSAN MISIN, ERKEK MÝSÝN / KADIN MISIN?

TÜRKLÜÐÜ KABUL EDÝP ÝSLAM' I REDDEDENLER

Türk Ýslam Ülkücüleri SOYSUZ MÜSLÜMANLAR gibi, DÝNSÝZ TÜRKLERÝ ' de reddeder... Türklüðü kabul edip, Türk'ün cevher-i aslisini teþkil eden inançlarýný reddedenler Ülkücü olamazlar.. Bunlara en güzel cevabý BAÞBUÐ ALPARSLAN TÜRKEÞ vermiþtir. "Türklük bedenimiz, Ýslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden cesed olur" Geçmiþte Ülkücü Hareket içerisine sýzmýþ, sýzdýrýlmýþ sistemin ajanlarý bu oyunu oynamaya kalkmýþlar ve fakat hezimete uðramaktan kurtulamamýþlardýr. Günümüzde de TÜRK ile ÝSLAM' ý birbirinden ayýrma gayretinde olanlarýn akýbeti ayný olacaktýr..

Hülasa;

Ne dinsiz TÜRKÜM, ne de soysuz MÜSLÜMAN
Ýkisinden de Rabbime sýðýnýrým; el aman.

MÜSLÜMANIM-TÜRKÜM, kur'anýmdýr tek rehber,
Kalbimde iman, dilimde tekbir; Allahû Ekber

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ne Mutlu Yavuzun Hiddetinde Yunus Olabilene!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ey Susadýkça Tuz Yalayanlar!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþký Olmayan Gönül Misali Taþa Benzer
Eceline Susamýþ Köpek, Devlete Bey Gerek Bey!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
ve O Gitti [Þiir]
Uyku [Þiir]
Sen Bende Ben Sende [Þiir]
Kanayan Yaram Olsa Gerek! [Öykü]


Ali Yetgin kimdir?

kerem daða vuracaðý ilk kazmayý bizlerden alýr, mecnun bizim çöllerimizde arar Leylayý. biz bir kalbiz mem u zinle bir sevdayýz biz mezopotamya aþký biter dallarýmýzda. bir þiir yazarýz ki deli, bir þiir ki coþkun aþkýn þiiri deðil ama; kutsal metnin þiiri. hep hasret kaldýk sancýlý kalemlere hep onlarý bekledik durduk gelmeyince biz çýktýk yollara arýyoruz. . . . izimize rastlayan varsa bizi arasýn, bizleri sorsun bir mevlana bir yunus emere buluþmasý olsun. . . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
kalemi yüreðinde olan herkes...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ali Yetgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.