..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > ENGÝN ÖZTÜRK




5 Ocak 2007
ve Karar...  
kararý kim verecek

ENGÝN ÖZTÜRK


kim niye neden niçin NE ZAMAN


:BJED:
Ve Karar…
Eski Baaz partisi baþkaný ,devrik Irak lideri Saddam Hüseyin suçlu bulunduðu duceyl davasýndan idam cezasýna çarptýrýldý ve kurban bayramýnýn arifesinde sabaha karþý 04:55 te kameralar karþýsýnda infaz edildi.
Geçtiðimiz günlerde Saddam Hüseyin’in idam kararý Irak hükümeti!!!tarafýndan imzalandý.Evet Saddam Hüseyin’in insanlýða karþý iþlemiþ olduðu bir çok suç vardý ve cezalandýrýlmalýydý.Buraya kadar her þey normal görünüyor .Normal olmayan bu günkü duruma nasýl gelindiði.Hatýrlarsýnýz ABD’nin kimsenin düþünemediði “Irak’a demokrasi götürme “kararýndan sonra düðmeye basýldý ve taþ taþ üstünde býrakmamak için kollar sývandý.Plan 3 aþamadan oluþuyordu:1sebeb 2 ele geçirme 3 demokrasiyi yayma!Sebep aþamasýnda bugüne kadar görülmemiþ bir cihaz icat edildi bu cihaz olmayan maddeleri bile bulabiliyordu ve öyle de oldu Irak da ki kitle imha silahlarý bulundu!!!Dünyaya kararý sorulmadan dünya için tehdit oluþturduðuna karar verildi ve böylece sebep hazýrdý;simdi iþ ülkeyi ele geçirmeye gelmiþti ilk önce nabýzlar yoklandý görüldü ki halk ülkesine ve liderine sahip çýkýyor, o zaman bunlarýn hepsine demokrasi götürmek þart olmuþtu.
Bir gece ansýzýn Irak’a demokrasi yaðmaya baþladý,kadýn çocuk demeden herkes üç ay gibi kýsa bir sürede demokrasiden nasibini aldý binlerce ölü ve yaralý mahvolmuþ bir þehirler ve insanlýk dýþý muamele görmüþ bir yýðýn insan ama hala televizyonlarda devirdiklerini düþündükleri liderin açýklamalarý yayýnlanýyordu paniðe kapýnýndý.Hemen bir karalama politikasý baþladý ve Irak da ki Saddam heykellerinin yýkýlmasýna kadar gidildi ama Saddam ortada yoktu olmayan maddeleri bile bulabilen cihazlar olan bir kiþiyi bir türlü bulamýyordu.
Ve bir gün fox news (Irak yaðmalanýrken Saddamýn sarayýndan yükte hafif pahada aðýr olan bir iki hatýra alýp havalimanýnda yakalanan muhabirin çalýþtýðý kanal ) Saddamýn tikrit yakýnlarýnda bir çukurda bulunduðu dünyaya duyuruldu.Hemen teþhircilik baþladý ilk önce halkýn gözünde liderlerini küçültme politikasý devreye girdi.Bulunan çukur gösterildi, Saddamýn elbiseleri uzun süre deðiþtirilmedi,sakallarý kesilmedi ekrana tam bir mahvolmuþ insan manzarasý yansýtýldý.Günlerce gösterildi ama insan haklarýna duyarlý birleþmiþ toplumlar bu duruma pek ses çýkarmadý.Aradan üç yýl geçti demokrasi gönüllüleri arkalarýna baktýklarýnda bataklýða saplanmýþ bir devlet gördüler þimdi iþ bu insanlýk ayýbýna ortak bulmaya geldi bu konuda da pek zorlanmadýlar hemen ülke içerisinden birkaç demokrasi gönüllüsü bulup ülkenin baþýna geçirildiler ve diðer ittifak arayýþlarýna yöneldiler.Bunlarýn arasýnda bizim ülkemizde vardý ama ülkedeki demokrasi gönüllülerine raðmen halk bu ayýba ortak olmak istemedi ve öyle de oldu .Baktýlar bu kapýdan iþ çýkmayacak hemen eski dostlara gidildi ve aranan ittifak bulmundu.Geriye bir tek þey kalmýþtý gerçeði söylemek .Açýklamayý ABD baþkaný G.W.Bush yaptý :Irak da kitle imha silahý yok .dedikten sonra “hadi ben kaçtým esprisi yapar gibi giden bir baþkan .
Evet Saddam günahýyla sevabýyla aramýzdan ayrýldý þimdi akýllardaki soru 140 kiþinin ölümünden sorumlu tutulan biri kameralar karþýsýnda idam edildi.Peki Irak savaþýnda ölen 650.000 kiþinin ve ülkemizde katledilen 30.000 masumun katilillri ne olacak? Onu da zaman gösterecek.
Engin ÖZTÜRK
Eskiþehir Anadolu Üniv.Ýþlt. Fakt. 1. sýnýf

     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumsallaþma
Bahar Yazýsý
Nasýl Bir Dünya Ýstiyoruz
Çitleri Kim Çekti
Öncesi 62 Sonrasý
Uðurlar Olsun
Dil Dev (Ý) Rimi
Nobel E Doðru
Girdik Giriyoruz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tarih
Sýkýþmak…
Neden Yazýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatý Dilinin Ucunda Yaþayanlar [Öykü]
Pardon [Eleþtiri]
Nasýl Bir Dünya Ýstiyoruz 2 [Eleþtiri]
Sahte Mutluluk [Ýnceleme]


ENGÝN ÖZTÜRK kimdir?

Adým bora atak 21 yaþýndayým sekiz senedir medyanýn içindeyim bir yýldýr da kendime ait bir yerel gazetem var yazma serüvenim baya eski þu anda eskiþehir anadolu üniversitesi iþletme bölümünde okuyorum

Etkilendiði Yazarlar:
uður mumcu deniz som erdal atabek aziz nesin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ENGÝN ÖZTÜRK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.