..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > iLkEsU




17 Eylül 2007
Ruhi Bunal'ým  
iLkEsU
nasýlým bu son bahar? Bilsem Ruhi Bey benim de anlatacaklarým var.Evet Ruhi Bey olur olmaz, olsa da olur benim de dünlerim var; 1. 70 civarýnda üstümde biriken bir boy ömrümle içinden geçtiðim bir hayatým var.Nicelerim var Ruhi Bey, nicelerim var; incittiklerim ve direnmelerim var; adamým Ruhi Bey, koynunda saklý kaldýðým; tek bir adamým var. Kurabiyelerim ve masallarým var Ruhi Bey çocuklara yedireceðim ve siz daha iyi bilirsiniz, yaþ.lanýr topallanýrým ve uykum var Ruhi Bey; uykuya dalacak yerim bir gün inanýn, benim de var.


:CJAG:
Zamaný mýydý tokat tokat hüznümde savrulmanýn?

Kýrgýn ve sensiz, iri diþlerinde salyadan bir yaprak, son bahar'dýr adý; bir daldan düþer.

Sonra bahardan bir akþam, aðaç altýnda; yapraklarýný ayaklarýma gömer; kapaklanýr ve yalvarýr;
ezerim bahar'ý kýrldýkça kýrýlmaktadýr aþk; zahmet geçerim.

Aþk yalvarýr sonra; kapaklanýr dizlerime ve diz çöker; kinayeli mahkum.dur ölümüne, zavvalýdýr.

Zamaný mýydý tokat, yüzümde savruk; an
yaprak kýrgýz ve sengin iri diþlerinde salyasýzlýðýyla bir sarhoþ yastýðýn yüzünde, sýrýl sýklam.

Zamansýz mýydý bu hayat, yüzüme vurduðu.n adam!

Yaprak kýzgýn ve sertsiz yumak; bir tomar bahar, ayaklarýmda eski.ntide toz.lan.ýr; rüzgar eser, içim gider;
ve yelkenleri gider, o ormanlarý gider; bir ateþ bir ormanda bin aðaçla söner.

Zaman mýydý yüzümde tokat es.tir.en ve kýz.dýn ve sen.dim aslý; bir yaprak ayaklarýmdan öper, ayaklarým yapraklardan da beter; daðýnýk son bahar; ah yaðmur nasýl da eser;

yolumun karþýsýndan geçersin, yol üstüne attýðýn ayaklarýn ince bir çift ayakkabý; saçlarýn daðýnýk ve yüzün daðýnýk; uykusuz kýyafetlerinde buruþ buruþ edilmiþ bir ten, sarma.karý.þýk; kýyafetlerden de sýyrýk; sarhoþsun ve yolumun karþýsýndan geçmekte, aylar sonra hüznüme bakmaktayým; yüzümün önünde bir yol ve karþýsýnda kaldýrýmýn kara kuru taþlarý dolaþmaktaydým, yollar dünya boyu ayaklarýma dolanmaktaydý;
bir rüzgar gibi esmekteydi güzelliðim, kokum sürüne sürüne yanýna gelmekteydi ellerin þarap þerbette ve kalan aklým yine sendeydi; serseriydi ve sersefildi; serin ve senindi.
Ellerin þarap rengi ve tenin ellerimde; kokum teninde kalan ve bana kalan kokum yine seni bana hatýr.atan ..

Tozdan bir adamdýn döndükçe tomarlanmýþ bir bulut kümesi karþý kaldýrýma düþmüþtü gölgen ve güneþim düþmüþtü karþý daðlara, yüzüm yüzüne düþmüþtü ve düþmüþtü ayaklarým yollar boyu önüme;

kadýnlarýn silinmiþliðiydi aklýmda kalan, eski bir adam yýllarca yaþamýþ kalbinde silik kadýnlarý bertaraf etmiþ bir biçimde; adamým; eski adamým þimdi, kadýnlarýn silinmiþliðine uðradým!


Küfrettim, kadýn ettim; zahmet ettim, daðý taþ ettim; ettiðim her kadýnda adamsýzlýðýn mahzenine uðradým, þarap rengi bir gündü seninkisi; bir perþembeydi dünya ve kadýnlarýndý o gün, Dünya Kadýnlar Günüydü; kadýnýndým senin, adamým iþte en çok ben o gün silinmiþliðime yanarým!.

Zamaný mýydý þimdi? Bir sokakta karþýma bir kaldýrýma çýkmanýn; bir gün ve güldü geçtiðin karþý kaldýrýmdýn ve yabancýydý adýn; görmedin beni görme diye saklandým kaldýrýma, saklandým bir kadýnýn kol çantasýna ve merhaba dedim kadýna yanýnýzda yürüyebilir miyim ?

Hayýr dedi yabancý, yürüdüm ama solumda yabancý ve ince arsýz damarýnýn kenarýndan sokakla beraber adým adým sana bakarak, yabancýyla kederler boyu karþýnda uzayan kaldýrýmda yürüdüm.

Geçtik sokaktan, havan naifti ve naifti rüzgar, ince yüzümden kayýp gittin.Bir maðazaydý girdiðin ve maðaraydý seni beklediðim, soðuk taþlarý nemlenmiþ yabanilikte gri bir yerlerde seni bekledim, çýktýn maðazadan ve maðaramdan çýktým. Yüzüne baktým yanýmda bir çocuk vardý; çocuk çocuk yaþlarda elinde bir kutu, kutu tahtadan, tahta suntadan ince;

Merhaba dedim beraber yürür müsün benimle; olur dedi kardeþ ablasýydým sanki.

Arkana aldýn beni, ellerinde poþet ve yanýnda tanýdýklarýmla konuþuyordun, görüyordum.

Adýmlarýn seri ve kirliydi ah bir ayakkabý alsaydým keþke sana; ama Ruh'i bey benim de ayakkabýlarým su alýyor ''Ruhi Bey'' benim de telaþlarým ve perþembe.lik.lerim var.

Üstünden geçen kadýnlar ve kadýnlarýn günü gibi üstünden geçen yaþamýþlýklarým vardý Ah ellerin vardý bir de senin; nereye koyacaðýmý bilemediðim? Yeþildi gözlerim, gözlerin yeþildi ve ellerim vardý benim; arkandan uzanakalan; dokunacaklarým vardý bir de sana, ellerimde kuru kalan.

Evine yaklaþtýk evime uzaklaþtýk; kalmadý gidecek kadar yerim ah o yarim;

havada bir topuk yüzüme vuruyor; adýna kar esiyor ve adýna beyaz geçiyor.
Bakýyorum karþý caddende arkanda býraktýðýn bir dolu tek baþým, ah yerim ne kadar da sýð;
aklýma bir kurþun geliyor, þakaklarýndan öpebilsem keþke; ah þah damarým ve ar damarým nasýl kesilir; titredi bedenim; ellerimi alýp uykuna damlayan hüznümle yanýnda kalsaydým ve kasýlsaydým keþke ..diyor çocuk ''ben gidiyorum hoþçakal abla'' gidiyor sonra
sen gidiyorsun, çocuk gidiyor; boþlukta kalýyorum, kar mý yaðýyor? Sanmýyorum.

Sokakta þehir yatýyor ve kendisizliðim bir gece çakmak çakmak fitilliyorum her birini, nargileler geliyor aklýma, sýðmýyorum kör kuyulara. Nargilerler geliyor aklýma seninle içseydik ah; sarhoþ güzelliðim; sarhoþ aklým kemiklerime sýðmýyor, bir çocuk daha geçiyor; yanýnda kalýyorum ar damarým çatladý; kaskatý kesiliyorum.

Benim de geliyor aklýma bazen, nasýlsýnýz Ruh'i Bey geliyor bazen ve geliyor bir þiirsizlik bir týrnak izi ve bir yüz geliyor aklýma aldatýlmýþ tarafýlarýn geliyor, kadýnsýzlýklarýyla ah o ucubeler canýmý acýtýyor; ve bir adam geliyor yanýma oturuyor; kaldýrýmda üþümüþüm öyle diyor; biliyorum Ruh'i Bey benim de ayak.kabýlarým ''su'' alýyor.

Derd_i periþanlýk ve piþmanlýk yolumda bitiyor, nerede kaldý son þarký bir nota gibi düþürüyor kalemimi, yerde tonlarca aðýrlýk nota nota tonluyorum her yeri ve bir ýslýk; bir gece, Ay ýþýðýndan geceyi süzgeç gibi üstümüze süzüyor Ay diyorum; ýþýðýn kadar karadýr melodilediklerim.


Yüzünü býrakmasaydýn, olur olmaz her yerimde, inceden inceye beyazdan nefese, yüzünü bana býrakmasaydýn diyor.um.

Dünya kadýnlar günüydü, bir dün.ya kadýnýndým ben senin; günün adý perþembeydi ve karþýda bir kaldýrýmýn yýkýk imgesinde, bir gün dönümünde yerde yapraklar kurpkuru üstüme titrerken, sana deðen kokumdu görmediðin; bir kadýn ve bir çocuk arasýnda gidip geldiðim, maðaralarda saklandýðým ve arkanda býrakýldým.

Benim de acýlarým su alýyor Ruhi bey, benim de perþembeliklerim var ve ayaklarým su alýyor Ruhi Bey, nasýrlar boyu su alýyor, acý.yor.

Nasýlsýnýz diyordu kaldýrým, taþtan ve gri geri adým, iyidir diyorum Ýlke Haným, yürümeye mi koyuldunuz yine? Sokaktadýr adýn bir þarký geçiyor, içime batýyor acý geçiyor sonra; bir büfe görüyorum sigare paketi geliyor aklýma, bir bank görüyor kuþ yemliyorum; bir vapur görüp gülümsüyorum, yanýk görüyorum sonra; yanýyorum.
Akþam oluyor ama olmuyor bazen; uyuyakalýyorum, akþam bile ben oluyorum bazen, bak ben ne de çok büyüyorum sensiz, onsuz þusuz busuz benim de anladýklarým ''su'' alýyor Ruh'i Bey benim de an.ýlarým su alýyor.

Ýlke Haným yürümeye koyuldunuz yine? Evet diyorum,edebimle bir perþembe her yerimde þu ucube.
Ah aksýyorum kurþunumda bir þakak, aklýmý senden seni benden aklýyorum.
Yanýmda duruyor sokak, sinsi ve koyu kokusunda koynuna hançerlenmiþ bin bir yumak, ev oluyor sonra, rutubet bayat kokuyor nefes alamýyorum; benim de ayakkabýlarým su alýyor Ruh'i Bey; benim de ruhum bunalýyor.

bir kadýn ve bir çocuk arasýnda, ýhlamur, tarlasýnda piþiyor.. Benim de azýklarým var Ruhi Bey benim de þaraplarým ve sabahlarým var olur olmaz zamanlarým? Evet Ruhi Bey böyle her sabah olur olmaz; olmasa da olur Ruhi Bey benim de günlerim var, aydýn günlerim ve iklimlerim var dört bir yanda daðýlgan ve kýrýlgan bileklerim Ruhi Bey benim de iyi olmalarým var.Renklerim var týpký sizin gibi, pembe beyaz savunmasýzlýklarým ve çocuklarým Ruhi Bey, her biri gözlerimden düþer; yaþlanýr topallanýrým benim de saçlarým var Ruh'i Bey saçlarým güzlerinizden öper.Nasýl olmalarým var bir de iyi dediðim gülmelerim var, toparlanmalarým ve ellerim var Ruhi Bey týpký sizin gibi arsýz seviþmelerim.Ah sevmelerim her birinde onu sevmiþliðim var Ruhi Bey boynuma bir bunalým dolanma ki atkýsýzlýklarým var.Ah çetrefillidir gül kokusu benim de kokmalarým var, saçlarýmdan kopmalarým, bir bir iki.lemlerim var.Üçlerim var, hak edilmelerim ve benim de haklarým var Ruhi Bey benim de haklarým var.Adam.ým var Ruhi Bey hiç giyilmemiþ; onun kaldýðým adamým var Ruhi Bey ve evet iþte böyle her sabah ve her akþam benim de bardaklarým var.Ah Ruhi Bey nasýlým bu sonbahar? Bir bilsem; gülümse.melerim var.Benim de kelimelerim ve kenetlenmelerim var Ah nasýlým bu son bahar? Bilsem Ruhi Bey benim de anlatacaklarým var.Evet Ruhi Bey olur olmaz, olsa da olur benim de dünlerim var; 1. 70 civarýnda üstümde biriken bir boy ömrümle içinden geçtiðim bir hayatým var.Nicelerim var Ruhi Bey, nicelerim var; incittiklerim ve direnmelerim var; adamým Ruhi Bey, koynunda saklý kaldýðým; tek bir adamým var. Kurabiyelerim ve masallarým var Ruhi Bey çocuklara yedireceðim ve siz daha iyi bilirsiniz, yaþ.lanýr topallanýrým ve uykum var Ruhi Bey; uykuya dalacak yerim bir gün inanýn, benim de var.

Diyelim Ruhi Bey sonbahar diyelim bir yaz ve kýþ diyelim, ilk okul duvarlarý; saçlarý kurdeleli kýzlarý ve oðlanlarý, yakalarýyla o çocuklarý; içelim Ruhi Bey biz içelim, bir yaz çimen.im benim de çocuklarým Ruhi Bey, gözlerimden çiy, çið düþer; yetiþeceklerim var hemen, çið düþer Ruhi Bey,bir yaz çimenim ,toprakta kurumuþ yer ve bir yer Ruhi Bey caným çeker; içelim Ruhi Bey biz içelim; ilk bahar yaz son bahar da biter..

Öyle Ruhi Bey öyle; aðustostan güz geçer; öyle çok yaþlanýyorum ki; yüzümde fýrtýna gezer. Ayaklarý Ruhi Bey o ayaklarý; son bahardan bir güz eser öyle çok yaþ.lanýyorum ki yüzümde esen fýrtýna da biter.


Tokat yapraklarýn üstünden yüzüme tozlar serperken kar mý yaðýyor? Sanmýyor, su.s. alýyorum..

Benim de kenetlenmelerim var Ruhi Bey, benim de üstümden bir yar. geçer.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: iLkEsU'ya
Gönderen: figürAn / Ýçel(Mersin)/Türkiye
17 Ocak 2008
en sevdiðin þarkýnýn Roxanne olduðunu biliyorum ''bang bang''dediðimde sana, günün birinde en sevdiðim olacaðýný bildiðim gibi biliyorum hem de. seni seviyorum iLkEsU her kalemini ve satýrýný seviyorum. þiirbazýný ve ruhundaki donanmalarý çok biliyorum ve seni sevmek nedir bak bunu hala öðreniyorum. yazmaya devam et, lütfen.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýþ

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi
Köstekli Saat
Zaman Sarmaþýðý 2
Zaman Sarmaþýðý 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ Erken [Þiir]
Ýnsan Kaçarken Düþer [Þiir]
Eylülde Gezen Balýk [Þiir]
Lüferin Yapraklarý [Þiir]
Gri Deðil Beyaz [Þiir]
Aþk Aðlar [Þiir]
Ankara [Þiir]
Güzler [Þiir]
Ýki Harf [Þiir]
Ben Ýstanbul Olayým [Þiir]


iLkEsU kimdir?

ORÝJÝNDEN NOTLAR

Etkilendiði Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © iLkEsU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.