..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Levent Saral




29 Kasým 2007
Siz mi Bizsiniz Yoksa Biz mi Siz?  
Levent Saral
Biraz ucuzda gitsek, biliyoruz ki suçlu biz../ aman üstünüze alýnmayýnýz..


:BDHB:
Kimedir bu yolculuk../ hangi þehir kaldýrýr yüzünü utanmadan../ haklýlýðýyla dövüþtüðümüz gidiþler, diþleri gýcýrdayan, aðzýmýzýn baþ köþesine oturmuþ kaç nefrete açar kapýlarýný?..Dili döner uzaklarýn, bütün kadýnlar saçlarýný yolar, çocuk çýðlýklarýyla dolu bir istasyondan geçer transit düþlerimiz. Kýl dönmesi sancýlarýn üçgeninde dar açýlar çizer kara gözler. Ne kadar uzunsa saçlarýn iþte o kadar uzundur yollar. Þarkýný ise, ancak boþa sarýlan kollarýn dinler.

Þaþýrma ! hep ayný beste de sýkýcýdýr kemanlar!

Sevginin tomurcuðu aþk ! ah ihtirasýna þarap döktüðümüz o göbek / içtiðimiz sonra tenin tuzunda eskitip! Mahzen kilidi dudak aramýzda iki cümlede saklý..kaldýrýp kirpiklerimizi bir nehir yaratmak her defasýnda / göz çukurumuzdaki sarnýç bozuk vanasýyla yanaklarýmýzda iþgalci. Korku bentlerimiz tarumar, ceylanlar kadar ürkek, aç çocuklar gibi korkak, köpekler kadar piþmanlýða gömülmüþ, tüm eski gidiþlere sallanan mendillerle kara kýþlar yaþar saçlarýmýz.

Bütün bavullarý doldurduk / elveda ayak izleri. Elveda tren camlarýnda kalmýþ nefesin buðusu
Ve elveda beynimizde zonklayan son aþkýn uðultusu.. Sana da elveda, kâðýt helvalarda kalmýþ çocukluðun sancýsý.

Belki her gidiþ aynýdýr. Her aþk, her öpüþ, her söz, her þiir ve ucu yakýlmýþ eski mektuplar. Belki resimler körlüðümüzden peydahlanan þekilsiz nesnelerdir. Sütçümüz, kapýcýmýz, annemiz, babamýz, kardeþlerimiz ve hatta çöpçüler….ve belki baþý eðik gezen tüm sokak kedilerinde saklýdýr kederimiz. Aldanýþlarýmýz ! bakacak yerimiz kalmadýðýndan, bütün ormanlarý yaktýðýmýzdan, saksýlarýmýzda özenle beslediðimiz çiçekleri yanlýþ anladýðýmýzdandýr belki.

Hep acýyan biz ! acýlarýmýzla acýtan yine biz.. Muhatabýmýz kuþlar, böcekler, çiçekler ve bütün þefkati ile baðrýný çýðlýklarýmýza açan gök deðilse ! kim..? Bize göre bir siz var ise / size göre biz kimiz?..Cevap yine siz..!

Her defasýnda oturduðumuz o topal sandalye ve parazitli sesiyle kulaðýmýzý ýsýran mahur bir beste merhemdir yaralarýmýza. Bize ve size ahh dedirten notalý sözler, aslýnda unuttuðumuz bir iki cümledir. Yaþamýmýzý ve iliþkilerimizi güzel cümleler kuran birkaç ayyaþa emanet edecek kadar da cesuruz çoðu zaman. Biten bir aþký þarký ve þiirlerde sonlandýrýr, yenisini devrik þiþelerin acizliðinde ararýz.

Bundandýr her yeni aþkta kör ve her defasýnda sarhoþ olmamýz..

Çocukluðumuzda kýrdýðýmýz her cam bugün yüreðimize batar. Kýsýk bir isyaný tümden yaþarýz. Ya yaþamayý bilmeyiz ya da aþký anlatamamýþtýr dedemiz. Beceremedim itirafý mezar taþý gibi durur karþýmýzda. Neden diye hiçbir soru sorulamaz. O an bir mermi gibidir bütün kelimeler. Yaralar, yakar, kanatýr. Hesabýný yanlýþ yaptýðýmýz bir atýþ döner gelir bizi vurur. Size göre biz / bize göre siz suçlusunuz. Aslýnda ! hepsi ayný iz…

Yüreðimiz pabucu delik olsa da ve bir yerinden su alsa da en zayýf noktamýz, yelkenlerimizdeki fýrtýnadan kaçmak istesek de çoðuz kez, gecikmiþ bir halsizlikle dizkapaklarýmýzý öpse de çenemiz, parmaklarýmýzý kýrarcasýna yumruklasak da içimizi! boþ..

Önemli olan güneþe dönüp – senin çocuðun kim, ben miyim- diye haykýrmak. Ara sýra yanmak da hoþ..!

Evimiz ! ah o balkonunda sardunyalar, bahçesinde çocukluðumuzun salýncaðý, bir iki menekþe ile dertleþmelerimiz, çatýmýzý gýdýklayan yaðmurun sesi. Ne kadar da tarumarýz deðil mi? Ne annemiz var aklýmýzda ne de babamýz. Sadece biz ve hep suçlular kabilesi! siz. Bütün kapýlarý, bizden bizi dilenen bir dilenciye aþk hatýrýna açmýþýz. Eþiðimizde, salonumuzda, banyomuzda, yatak odamýzda ayak izleri ve sýrlarýmýz, en özel yanlarýmýz ve belki de diþ fýrçamýzda kalan iz. Ahh siz, ne melun, ne hayýn, ne kurnazdýnýz. Bir kedi bile bakarken ardýna, siz kapýyý vurup gitmiþtiniz. Ne yatacak, ne oturacak yer, ne de bakacak bir boþ duvar býraktýnýz. Bizi nasýlda bu çýplaklýða sattýnýz?

Biraz ucuzda gitsek, biliyoruz ki suçlu biz../ aman üstünüze alýnmayýnýz..

Bir iki þiirde aþký yoðurduk, bir iki þarký da piþirdik. Belki gündüz belki gece bolca da seviþtik. Þairleri kýskandýracak cümleler kurup, kahvaltý ettik. Ayný bornozu kullanýp, ayný havluya yüzümüzü sildik. Terliklerimizi size olsun diye biraz büyük seçtik. Ayrýlýrken öpüþtük, ilk birleþen ellerle en son vedalaþtýk. Sabahtý ! akþam gelemeyeceðinizi hesaba katmadýk. Üç kez aradýk, dördüncüde ulaþamadýk. Bir terliðe, bir bornoza, en son da havluya baktýk. Kirinizi son anda fark ettik. Üzgünüz biz ! ya siz..?

Þimdi biz, bir iki sigara çakarýz bu efkâra. Küllüklerde kalan kokunuzu soluruz. Belki piþmanlýða yatar, nefrete uyanýrýz. Her aþk aynýdýr der geçeriz. Ya siz..?

Kazýklý bir humma gibi titrerseniz güneþe seslenin – ben senin çocuðun muyum / beni sen mi doðurdun- diye haykýrýn, belki duyulursunuz..!

Biz sizi duyarýz ! ya siz..?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Her Gün Yarýndýr Aslýnda
Bu Sen Misin!
Bazý Akþamlarý Olmalý Ýnsanýn
Küçük Kýz
Merhaba - II - (Benden Size Zarar Gelmez)
Beni Sana Satýyorum!
Merhaba - I - (Benden Size Zarar Gelmez)
Merhaba - Son - (Benden Size Zarar Gelmez)
221'inci Mektup
Bana Bir Türkü Çalsana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Yinede Seviyorum de Gülüm...
Arayan Olursa Sendeyim
Gelseydin Bilirdin Elbet
Kelimeleri Kirleten Bir Mektup Gibi
Þizofrenik Travmalar
Ýstanbul Senin Olsun / Martýlar Benim!
Aþký Yaþamakta Deðil Mesele / Satmamakta Bütün Mesele
Yanlýþ Çiçek Yanlýþ Saksý
Gel Bul Beni
Öleceðim Uðrunda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevdim mi Dedin..! [Þiir]
Yerden Kaldýr Yüzümü [Þiir]
Aþk Mý..? [Þiir]
Binlerce (Seni Seviyorum) Borcum Vardý Sana! [Þiir]
Bitecek Elbet [Þiir]
Mavi Yüzünden Düþer Ömrüm [Þiir]
Hayat Bazen O Gündür [Þiir]
Sen Benden Hiç Gitmedin [Þiir]
Yürek Ayarý [Þiir]
Benden Seni Alamazsýn [Þiir]


Levent Saral kimdir?

Sakin bir sahil kentinde doðrularýný arayan biri

Etkilendiði Yazarlar:
............


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Saral, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.