..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Saðlýk > Emine Piþiren




17 Mayýs 2009
Yavaþça Ölmek Ýstemiyorum  
Emine Piþiren
Dis macunlarinin temel maddesi FLUORID, aslinda ilac endustrisi tarafindan da kullanilan bir tur sakinlestirici etkin maddesi... Fluorid’le ilgili ilk deneyler Nazi Almanya’sinda yapiliyor... Nazi bilim adamlari, icme suyuna karistirdiklari fluoridle cesitli deneyler yapiyorlar ve fluoridin beynin bazi bolgelerini uyusturdugunu; kisilerin direnme, dayanma gucunu kirdigini saptiyorlar... Bu bulus, Nazi toplama kamplarinda kullaniliyor. Icme sularina fluorid karýstýrýlarak, toplama kamplarindaki kisiler, sakinlestiriliyor, uyusturuluyor ve uyumlu kisilikler haline getiriliyor.


:BFAF:

“Çinde, 6 bebeðin ölümüne yol açan zehirli mama skandalýyla ilgili dava sonuçlandý. Mahkeme iki sanýðý idam, bir sanýðý da müebbet hapis cezasýna çarptýrdý.

Çin`de, piyaya içinde melamin bulunan süt süren ve 6 bebeðin ölümüne neden olan firmanýn yetkililerinden ikisi idam cezasýna mahkum edildi. Sanýklar, kamuoyu güvenliðini tehlikeye atmaktan suçlu bulundular. Çin`in kuzeyindeki Þijiaz-huang`da görülen davada, 21 yetkili, þirket yöneticisi ve iþadamý yargýlanýyordu.

Melaminli sütü üreten Sanlu Grup`ýn yönetim kurulu baþkaný Tian Wenhua ise, sahte ve standartlar altýnda ürünler satmak suçundan müebbet hapse mahkum edildi.

Sanlu firmasýnýn yönetim kurulunda bulunan üç diðer kiþiye de 5 ile 15 yýl arasýnda hapis cezasý verildi.

Çin`de melamin karýþtýrýlmýþ süt ve süt ürünleri, 6 bebeðin ölümüne, üçyüz bin`i aþkýn bebeðin de hastalanmasýna yol açmýþtý.”

VE BÝR DÝÐER MELAMÝN HABERÝ ÝLE SARSILDI ÇÝN

“Çin`de 6 bebeðin ölümüne, 60 bine yakýn bebeðin hastalanmasýna neden olan melamin skandalýnýn etlere de sýçradýðý ileri sürüldü.

Kýsa süre önce Hong Kong yönetimi ana kýta Çin`den ithal ettiði yumurtalarda normalin üstünde melamin tespit etmiþ, ardýndan diðer besi gýdalarýnda da bu maddenin bulunabileceði þüphesiyle tetkiklere baþlamýþtý.

Yetkililer, inceleme sonucunda tavuklara besi esnasýnda melamin verildiðini ve bunun diðer besi hayvanlarýnda da olabileceði endiþesini dile getirmiþti. Çin devlet medyasý da plastik yapýmýnda kullanýlan ve gýdalarda protein oranýný yüksek göstermek için kullanýlan melamin maddesinin, ülkedeki hayvan besiciliðinde çoðunlukla kullanýldýðýný duyurdu.

Devletin de buna üstü kapalý olarak müsaade ettiðini ve hayvan besiciliðinde `açýk sýr` olarak nitelenen melaminin kullanýldýðýný ileri süren Nanfang Daily gazetesi, fabrikalardaki artýk melaminlerin yeniden paketlendiðini ve ``protein tozu`` olarak besicilere satýldýðýný belirtti. Resmi Þinhua ajansý ile Çin Komünist Partisi yayýn organý Halkýn Günlüðü gazetesi de bu durumu gündeme getirerek, bunun ülkedeki yansýmasýnýn çok yetersiz olduðunu aktardý.”

GELELÝM ÞÝMDÝ ASIL SÝZLERÝ ÞOK ETKÝSÝ YAPACAK BÝR BAÞKA HABERE

Eþime on line randevu almak için telefona sarýldým. Bir saat uðraþtýktan sonra telefonu kapadým, hastaneye burnumdan soluyarak gittim. Öyle ya hasta kalp krisi geçirip ölsün mü? Bu kadar ucuz mu insan hayatý? Kardiyoloji polikliniði sekreterine durumu anlatýnca,

“Maalesef size buradan randevu ve sýra vermemiz mümkün deðil hanýmefendi”

Yanýtýný alýnca yüzüme buzdan su atýlmýþ gibi irkildim. Öfkemin sesime yansýmamasýna dikkat edip;

“Bakýn hanýmefendi, size anlatamadým gaiba, eþim 22 tansiyonla bu hastanenin aciline dün geldi ve kardiyoloji’ye yönlendirdiler. Ýlla ki, randevu mu almamýz gerek, acil hastalar için? Telefonda çýkan mekanik robotunuz uzun süre beni bazý sayý tuþlarýna yönlendirdikten sonra, yüzümüe kapanan telefonun hesabýný kime sorayým? Biliyor musunuz tam bir saattir on line randevu iþini baþaramadým…Susalým mý, bu duruma?”dedikten sonra sekreter bayan, haklý tepkimi onaylar gibi;

“Susarsanýz bu sorun hep var olacaktýr” diye yanýtladý.

Öfkem balon gibi þiþmekteydi,

“Susmayý düþünmüyorum, bana þikayet edebileceðim adresi gösterin kafi” dedim.

Hastanenin bilgi iþlemine gidip yazýlý þikayetimi yaptýktan sonra bilgisayarýmý açýp, yetkili yerlere bu konu hakkýnda yazmayý düþündüm.

“Aaa, o ne!?”

Bir ilan gibi yazý dikkatimi çelmiþti.

YAVAÞ YAVAÞ ÖLMEMÝZ ÝÇÝN KULLANILAN ÜRÜNLER.

Okumaya baþladým. Haydi bakalým, buradan yakýn. Olacak iþ mi?

“ Sodium Fluoride Kansere yolaçtigi kanitlanmis bir toksindir. Sularin aritilmasinda kullanilmasi toksik olmakla birlikte, dogada ayrismasi imkansiz ve çevreyi kalici olarak kirleten bir maddedir. Sanayide gübre üretimi sürecinde elde edilir ve etkili bir fzere zehiridir! Kisaca sanayi artigi olan bu zararli madde, içtigimiz sulara karisir ve sagligimizi tehdit eder. Dislerinizi korumak bir yana, kemikleri eritici özelligi vardir. Kanser, romatizma ve alerjik reaksiyonlarin en önde gelen sebebi oldugu National Cancer Institute raporunda 1997’de yayinlanmistir.”

Dis macunu ile dusunce kontrolu...

OLAY-1

Dis macunlarinin temel maddesi FLUORID, aslinda ilac endustrisi tarafindan da kullanilan bir tur sakinlestirici etkin maddesi... Fluorid’le ilgili ilk deneyler Nazi Almanya’sinda yapiliyor... Nazi bilim adamlari, icme suyuna karistirdiklari fluoridle cesitli deneyler yapiyorlar ve fluoridin beynin bazi bolgelerini uyusturdugunu; kisilerin direnme, dayanma gucunu kirdigini saptiyorlar...

Bu bulus, Nazi toplama kamplarinda kullaniliyor. Icme sularina fluorid karistirilarak, toplama kamplarindaki kisiler, sakinlestiriliyor, uyusturuluyor ve uyumlu kisilikler haline getiriliyor.

OLAY - 2:

2. Dunya Savasi’nin bitiminden sonra, fluorid deneyleri icerisinde yer alan Alman I.G.Farben sirketi, ABD ile iliskilerini gelistiriyor. CIA de, Nazilerin kitlesel denetim deneylerinin sonuclarini ogrenmek icin istihbarat faaliyetleri duzenliyor, bilgi biriktiriyor. Tam da bu siralarda, Alman kimya sirketi Farben’e CIA ajani Amerikali bir danisman ataniyor. Bu siralarda CIA’nin basinda, bu kurumun efsanevi kurucusu Dulles var. (Bu adamin ne menem bir sey oldugunu, bilen bilir...) Dulles’in yaninda bir kisi daha danisman olarak calisiyor; bakin kim:

Dr. Estabrooks...

Kendisi, Colgate sirketinin (Hani dis macunlari da uretir; bir dunya devidir...) yonetim kurulu baskani...

Ve ayni zamanda, CIA baskan danismani; New York Hamilton Universitesi Psikoloji Bolum Baskani ve ABD hukumetinin hipnotizma ve davranis psikolojisi danismani...

Vaaay; vaaay; vaaaayyyy....

Colgate, fluorid’li dis macunu uretiyor...

ABD halki, icme sularinin saglikli olmasi icin, bu sulara sodyum fluorid katilmasi icin izin vermeye ikna ediliyor...


Peki nicin dersiniz?


OLAY - 3:

19. yuzyilda Sodyum Fluorid, fare zehiri olarak kullanilirdi. Yine 19. yuzyilda bir cok endustri, atik olarak sodyum silikofluorid uretiyordu...

O kadar cok sodyum silikofluorid atigi cikiyordu ki, endustri’nin bundan kurtulmasi gerekiyordu. Ustelik bu atik madde, metal varillerde de saklanamiyordu; cunku metali yeme ozelligi vardi. Endustri, sodyum silikofluorid atigindan kurtulmak icin careler aramaya basladi...


SIRASIYLA:

Fluorid, fare zehiriydi... Ayni zamanda atik maddeydi...

Endustri kurtulmak istiyordu; saklama maliyeti cok yuksekti...

Nazi deneyleri, fluorid’in dusunce kontrolunde kullanilabilecegini gosterdi...

CIA bu bilginin sahibi oldu...

Tum dunya fluorid’in dis ve agiz sagligi icin gerekli olduguna ikna edildi:

Ve bir tasla iki kus vuruldu:

Kapitalizm, agir bir yukten kurtuldu;

ve halkin beyni uyusturuldu; dusuncesi, tepkisi, ofkesi kontrol edildi; yatistirildi...

Bütün bu iç karartýcý saðlýðýmýn risk altýnda olduðuna dair haberler, az önceki küçük sorunumu bile unutmama yetti de arttý bile. Ýçim üþüdü. Yetmiþ milyon insaný düþündüm. Ben kendi ülkemde yavaþ yavaþ ölüyormuþum da haberim yokmuþ.

Melamin, sýklýkla beyaz kristal formda olan ve nitrojenden içeriðinden zengin organik bir kimyasal. Plastik ürünlerde, yapýþtýrýcýlarda, tezgahlarda, tabak-çanakta, beyaz yazý tahtalarýnda yaygýn olarak kullanýlýr

Süt tozunda melamin varmýþ.

Kahve kremasýnda melamin varmýþ

Meyveli yoðurtlarda varmýþ.

Kýsacasý hemen hemen tüm süt ürünlerine hala bizi yavaþ yavaþ öldüren melamin katýlýyormuþ. Hadi bu haberi geçtik. Nasýlsa öleceðiz. Peki diþlerimizin saðlýðý için ne yapmalýyýz?

Musluktan akan suyu bu fluoridden nasýl arýndýrmalýyýz?

Ben en iyisi dað baþýna gideyim, daha iyi. Orada daha saðlýklý yaþanýyor. Öyle ya, bir keçi veya koyun yetiþtirir, melaminsiz süt içer yoðurt mayalarým.

Kuyu kazar, fluoridsiz su içer kanser riskim olmaz?

Diþlerimin saðlýðýný dededen kalma misfak ile korurum.

Ben böyle düþünürken sesli sesli, eþim bir acý gülüþle beni susturmayý bildi.

“Peki o nereden geldiði þüpheli ölümcül kenelerden nasýl korunacaksýn dað baþýnda?”

Aa, öyle ya, o keneler de nereden çýktý?

Ben yine de yavaþ yavaþ ölmek istemiyorum.

Yaþamak için mutlak bir düþünce üretmeliyim…



Emine Piþiren/Bursa/Mayýs-2009



Kaynak: Tüm Gazeteler/CÝHAN Haber/http://naturel-life.com/ebook.asp?page=15


Not: Tüm bilgileri Ýngilizce olarak Ýngiliz Kanser Örgütü (Cancer Research UK), Dünya Saðlýk Örgütü (WHO) , Amerikan Gýda ve Ýlaç Enstitüsü (US Food and Drug Administration),Dünya Dostlarý Örgütü (Friends of the Earth), Greenpeace ve daha birçok tanýnmýþ saygýdeðer araþtýrma ve devlet kurumunun websitesinde kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Ve aþaðýdaki video linkinden tüm gerçeði bilim adamlarý ve tedavi için doktorlara baþvuran hastalarýn kendi aðýzlarýndan izleyebilirsiniz.,,

http://video.google.com/videoplay?docid=5329003820626343107&ei=_AHiSd6-M5K22wLmpOz_Dw&q=FLUORÝDE&hl=tr



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Osho Yaþadýðý Zaman Demiþ ki...
Yanan O Küçük Kýz Hala Yaþýyordu
Yanan O Küçük Kýz Hala Yaþýyordu
Kýrk Yýl Sonra Özgür Olacaktým
Þayet Bir Kadýn, Bir Erkeðe Tecavüz Ederse - 1 -
Þimdi Aþký Göze Alabilir Misiniz?
Hayat Ateþ Üstünde Yol Almaktýr - 3 -
Atatürk ve Rus Lideri Lenin Dostluðu
Tarihteki Ýlk Kadýn Þair Sappho
Konfüçyüs'ün Hayatý ve Dünyadaki Beþ Aðýr Suç

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.