..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > iLkEsU




25 Haziran 2009
Zaman Sarmaþýðý 2  
iLkEsU
'' bulutsuz bir dipte susuyorum denizin köþe baþlarýný''


:BBJI:
Zamanýn sesine inanmayanlar aklar düþtükçe saçlarýna rengini beyaza kesen nefesleriyle sözlerini yutkundular.. Uzun yürüyüþlerle göç ettiler.. Kasabalarýn engin yokuþlarýnda konakladýlar..

Bir akþam sessizlik üstüne yaðan uðultulu kar altýnda yaktýklarý ateþle yüzlerini kýzarttýlar.. Akþam üstleri gibi derin bir iç çeklidi kasabaya 1o km uzaktaydýlar.. Yükselip dumanlar altýnda kadife tenlerle izlendiler.. Zamanýn senine inanmayanlar kasabanýn hemen arkasýnda küçük vadinin kesiþtiði noktada bir yokuþ altýndaydýlar..

- suya yaþlayýp baþýný saçlarýndan akýtmalýsýn geçtiðin tüm yollarý
- tüm gördüklerimi tek bir an içinde yaþamak için elbette biriktim kendi içime

Gece kýrýlgan bir eþ gibi titreterek göðsünde yýldýzlarý yavaþça çekildi kasaba üstüne.. Uykuya dalan bir sýr indi zamanýn sessizliðinde yürüyenlere..

Camdan bir gün doðdu gecenin hükmünde.. Karayý sular sesliyordu ve titreyen nefesler tutuluyordu soðuk güne bakan ilk saatlerde..

Buðulu bir yüz ile öpüyordu tüm insanlarý sabah.. Kasabanýn insanlarýný ve henüz yokuþ aþaðý hazýrlýk hazýrlýk içinde yüzen göçebe insanlarý.. Kadýnlar iniyordu kendi içlerinde.. Çocuklar ellerinde çatlamýþ hayatlarýn ipleriyle babalarýnýn izlerini takip ediyorlardý.. Ýzler kalýn botlarla atýlmýþ aðýr beden çukurlarýydý.. Geride kalan kül ve þaldan engebeler bir kalabalýðýn gittiðine tanýklýk ediyordu..

Sabahýn ikinci ýþýklarýnda günün orta yerine dek uzanan sükunetle göçebeler kasabayý dolaþtýlar camdan örtülerle.. Atlar ve çocuklar þaþkýndýlar.. Yoðun kadýn aðýzlarý yalnýz ve eþsiz birer sazdýlar.. Birkaç zaman içinde yüklerinin altýnda ezilerek karlarý yerlere grilediler çok geçmeden çaðlayan konak karþýsýnda dinç gövdelere serilmek için beklediler..

Öfkesiyle hazýrlanan yemeðin yaðýný döþemeye bulaþtýran yaþlandýkça sakar hayatlarýn zorluðunu sýrtlayan konak sahibinin söylenmesini iþiterek konak önünde bekleyen göçebeler kapýnýn açýlmasýyla gözlerini devirdiler..

Konak sahibi öfkesini yutkunarak göçmenleri buyur etti.. Çaðlayan konak döþemesinde yað öfkesi ve saçýlmýþ çiçeklerin eðdiði rüzgarýn sesi.. toðraða düþen çiçek taçlarý ve pencere pervazý sokaða düþen gölgeli kamelyalar ve ahþap konaðýn yalnýzlýk sargýsý.. Böyleydi kadýnlarýn görebildði kadarýyla konak civarý..

Çocuklar ise konak bahçesinde sallanýp duran boþ salýncaðýn ipleriyle týrmandýlar gök yüzüne ve yükseldiler kendi içlerindeki sevince.. Çaðlayan bir açlýk da yükseldi çocuklarýn gözlerinde..

Konaðýn iri kapýsýna uzanan elleri izlediler öylece konak giriþinde uzayan merdivenler yoksundu kentlerin aksak boðucu kalabalýk sesleriyle ve odalarla çizilmiþ bir seyir avlusuydu konak baþlarý.. Merdivene doðru adýmlar.. adamlar ve kadýnlar ve çocuklar basamaklarýn gýcýrtýlý tahta dengesine doðruldular..

Ýlk katýn sarý benizli çerçevesine yöneldiler.. Elleri belindeydi adamalarýn ve kadýnlar çocuklara uzandýlar.. Dýþarda iplerini bekleyen atlar homurdandýlar. Konak yardýmcýsýnýn ellerinde sahiplerini bekleyen gözlerle baþlarýný bir aþaðý bir yukarý salladýlar..

Kapýlar açýldý odalar uykusuzdular.. Kadýnlar ve çocuklar banyo giriþlerine sýralandýlar adamlar kadýnlarýn yan odalarýnda kendi bildiklerini hizaya soktular.. Çocuklardan bazýlarý konaðý dýþladýlar.. Annelerinin olmayan sabahlýklarýný düþlerde arzuladýlar.. Buhar dokusu duyumsadýlar..

Erkekler kadýnlara yerleþmelerini söyleyip farklý sayýlara ayrýldýlar.. Bazýlarý kadýnlarýnýn yanlarýna uzandýlar bazýlarý konak sahibine borçlarýný sordular.. Bazýlarý iplerin ucundaki atlara doðru koþtular.. Hareketsiz atlar sýrtladýklarý yüklerle sükunet içinde kývrandýlar.. Adamlar ve konak yardýmcýlarý atlarý ahýrlara yerleþtirdiler uyuyakalan çocuklarýn ayak bileklerindeki kirleri bazý kadýnlar temizlediler.. Yorgunluða uzanan üçüncü sabahta konaðýn kalbine dokunan bazý kadýnlar ise ahþap pencerenin kar kokusunu odalarýna açtýlar..

Kasabanýn neferleri sabaha uzattýklarý devre günlerini yaþamak için kepenk açtýlar gri karlarýn üstünden geçip ayak tabanlarýný arþýnladýlar.. Bazý giysiler kirliydi ve bazýlarý yumuþak ketenden yýrtmacý olanlar vardý ve duvar saatleri olmasý gerekenden aksak ilerleyenler de..

Bir çað içinde farklý yörelerden ve kentlerden gelen karma bir toplulukla yaþlanan kasabanýn kýþ ortasýnda vadi kenarýna kurulmuþ aðzýnda gümüþ kanatlý kuþlar seslerce sayýldýlar..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhi Bunal'ým
Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi
Köstekli Saat
Zaman Sarmaþýðý 3
Ayrýlýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ Erken [Þiir]
Ýnsan Kaçarken Düþer [Þiir]
Eylülde Gezen Balýk [Þiir]
Lüferin Yapraklarý [Þiir]
Gri Deðil Beyaz [Þiir]
Aþk Aðlar [Þiir]
Ankara [Þiir]
Güzler [Þiir]
Ýki Harf [Þiir]
Ben Ýstanbul Olayým [Þiir]


iLkEsU kimdir?

ORÝJÝNDEN NOTLAR

Etkilendiði Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © iLkEsU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.