..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > fatihkarabenli




8 Aralýk 2009
Kendimden Otobüsle Kaçtým  
fatihkarabenli
özgüven eksikliðine dair komik bir öykü :)


:BAJC:
çoðu gitti azý kaldý dedi..ne demek istiyorsun ben 30 yaþýna kadar daha bu meseleyi bitiremiþsem hiç bir þey i baþaramam dedim..çoðu gitti diyorum sana az daha sabret dedi..sürekli böyle polyanna gibi olaylara mutlu bakmasý hoþuma gitmiyordu..defol git lan burdan dedim..yine gülümseyerek abi ne dedim þimdi seni teskin etmeye çalýþýyorum ben dedi..beni yalnýz býrak ismet dedim..allaa allaaaa gibi bir þeyler geveleyerek odadan çýktý..30 yaþýmdaydým..hala sevmediðim bir aileye sahiptim ve hala onlarla kalýyordum..babam emekli olduktan sonra resim sevdasýna düþüp trt 2 deki kývýrcýk saçlý bob ross gibi manzara resimleri yapýyordu yaðlý boyayla..annem ise bu yaþlý bob a her gün kýzýyor tablolarýný atýyor boyalarýný çocuklara daðýtýyordu ama babam vazgeçmiyordu..


bu aileden bir an evvel kurtulmak için doðruca terminal e gittim..antalya da oturan arkadaþým muhsin i bulacaktým,orda bana beraber iþ bulup ve sonrada oralý bir kýzla evlenecektim..tüm düþüncelerim bunlardý..herþeye geç kalmýþtým..iþ hayatýna,,evliliðe,,herþeye ama herþeye ..nedeni ise ailem di.beni onlar yönlendirmiþ üniversitede seramik bölümünü bitirmiþtim..sevdiðim kýz baþkasýnýn yari olana kadar gidip istemediklerinden dolayý baþkasýyla evlendi..ehliyet alacaktým arabayý sattýlar..hep engel oldular her yerde karþýmdaydýlar artýk onlara dur demenin vakti gelmiþti..geçiyodu hatta..


otobüs terminalinde antalya bileti satan bir giþe ye girdim..bir kadýn ve köpeðivardý önümde bilet alacaktý kadýn,ama adam ona köpekle gidmeyeceðini anlatmaya çalýþýyordu..teyze allah aþkýna o köpeði nereye koyacaðýz? alt a koyalým bagajda gelsin diyordu kadýn..hayýr diyordu ýsrarla adam.Bu anlaþmazlýðýn için de onlar tartýþýrken 5 dakika boyunca izlemek zorunda kaldým bir türlü konuya giremiyordum zira giþeci de beni görmezden geliyordu..en sonunda siz ne istemiþtiniz dedi..antalya ya bi bilet alcaktým en yakýn hangi saatte var dedim..adam 1 saat sonraya otobüsümüz kalkacak efendim dedi.bende peki diyip biletimi aldým..


otogarýn çay bahçesine oturup biraz sonra terk edeceðim ailemi bu þehri eski kýz arkadaþýmý sonra evlendiði için ona olan isyanýmý bir kez daha düþündüm..sonra sýkýldým ve vazgeçtim düþünmekten gidip bir simit ve çay aldým bank a oturup hareket saatini bekledim..zaten hüzünlü olan terminaller gönderen kimsesi olmayan beni iyice hüzünlendirmiþ yediðim simitime gözyaþlarýmý daha fazla dayanamayarak akýtmýþtým..simit kesmeyince gidip 2 simit 2 meyve suyu daha alýp poþete koydurttum..otobüse ilk binen yolcu olarak beklemeye baþladým..aþaðýda galiba asker yakýnlarý askerlerini uðurluyorlardý.Aðlayýp kafasý 3 numara traþlý olan çocuða sarýlýp hatýra fotolarý çektiriyorlar, yanlarýnda duran genç ve terli terli çocuklarda onu havaya atýp geri tutuyorlardý..en son attýklarýnda biraz zor tutmuþ olacaklar ki asker çocuk biraz týrstý ve baldýrýný ovalamaya baþladý ..caný acýmýþtý..gözlerimi onlardan ayýrýp arkama doðru terminal giriþine baktým gelen giden yoktu giriþ sakin görünüyordu..


çoðu gitti azý kaldý dedi..dönüp baktým hemen yanýmdaki anne çocuðuyla konuþuyordu,,sabret þimdi mola verecek þöfor amca diyordu..gözlerimi ovuþturarak arkaya doðru esnedim ve belimi rahatlattým..klima çalýþýyormu diye bakacakken yanlýþlýkla elim üstteki muavin çaðýrma düðmesine basmýþtý..muavin uykulu uykulu gelerek..buyur abi dedi sessizce..mola ne zaman verilecek diye sordum..az kaldý abi bekleyin az dedi..giderken çocuk gibiler yaa verilecek diyoruz iþte diye bir þeyler geveledi aðzýnda..arkasýndan bakarken içimden küfür ettim..poþetten simiti çýkarýp yerken..gözlerimden yaþlar simite damlýyordu..evden ilk defa çok uzaktaydým..uyuduðumda gördüðüm rüyayý aklýma getirmek için simit yemeyi kestim ve anlamsýzca pencereden dýþarý bakýp düþünmeye baþladým..rüyam aklýma gelmiþti..bir düðün gördüm..gelinliðin içinde o vardý..hemen arkasýnda babam elinde boyalarýnýn olduðu paletle bana nah iþareti yapýyordu..s.çarým böle rüyaya diyip kafamý yasladým..arkadaki adam yavaþ bilader diyince koltuðu az öne alýp uyumaya çalýþtým..30 yaþýndaydým..evden çok uzaktaydým...

fatihkarabenli

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ilk veda..
Gönderen: Ozan / , Türkiye
16 Aralýk 2009
Bunu önceden okudum mu bilmiyorum ama benim evden ayrýlýþ günümü hatýrlattýn bana..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalan Melankoli
3g Li Ayrýlýklar
Eski Bir Dost (Mithat )
Çocuk Korkusu
Karar
Aþk Bankasý
Gençler
Arabesk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Devamsýzlýktan Hayatta Kaldým [Þiir]
Gökyüzünün Dansý [Þiir]
Küçük Düþler [Þiir]
Mavi Kolye [Þiir]
Gülmek Yasak [Þiir]
Aþk Bir Melodi [Þiir]
Aslýnda Þehir Senmiþsin (Yolcu ) [Þiir]
Lidyalý Parasý (Ýlk Aþk ) [Þiir]
Bitmiþ Zaman [Þiir]
Hayali Þarký [Þiir]


fatihkarabenli kimdir?

23 yaþýnda ankaralý üniversite mezunu ve her an kapýdan girip merhaba diyen eski bir akraba gibi sevecen ve tezcanlý biriyim :)

Etkilendiði Yazarlar:
mizahi yönden umut sarýkaya ( uyksuz karikatürsti-yazarý )..bir de babamdan çok etkilenirim..:)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatihkarabenli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.